Halpojen lamppujen huumaa

Viikonloppu hurahti ohi ennenkuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan. Sen aikana ehti sentään vähän lyhentää univelkaa. Tuntuu siltä kuin pitkään jatkunut syysflunssa ei olisi vieläkään päästänyt otteestaan. Olo tuntuu jatkuvasti puolikuntoiselta ja lamettuneelta.

Aiemmin hehkuttamani hämärätunnistimella varustettu ulkovalo oli sanonut sopimuksensa irti. Hämärän hetken aikoihin se ei osannut päättää, onko tarpeeksi pimeää ja vilkutteli itseään päälle ja pois. Pari viikkoa tätä riitti näemmä tappamaan lampun. Toisen oven päällä oleva vastaava lamppu ei taas osaa enää sammuttaa itseään. No, kun ostaa halvalla, sitä saa mistä maksaa. Vaihdoin pimentyneen lampun tilalle Ikean tarjoussäästölampun. Saapa nähdä kauanko se jaksaa…

2 thoughts on “Halpojen lamppujen huumaa

  1. Joo, halvalla ei saa koskaan hyvää. Pihavaloissa suosin itse normaaleja sähkölamppuja. Liiketunnistimella varustettu pihavalo syttyy ja sammuu sekä oman että naapurin kissan liikkeiden mukaan. Hämäräkytkimellä on myös epäselvyyttä koska on tarpeeksi hämärää. Ei loogista toimintaa.
    P.S. Oikeat vanhanajan myrskylyhdyt luovat kauniin valaistuksen puutarhaan ja ovat varmatoimisia.

  2. Meillä on oven yläpuolen valon liiketunnistin toiminut mukavasti, ei kaksi kissaamme sitä ainakaan liian usein saa vilkkumaan.

    Käytössä on myös hämäräkytkin pihavaloille, ja siinä kiinni ajastin, etteivät koko yötä pala. Eivät pätki päälle ja pois, vaan puskuria on tarpeeksi. Useissa on muuten hieman säätövaraa, kannattaa kokeilla jos löytyisi mieleinen hämäryystaso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *