Päivän pamaus

Blogilista on 122 blogillaan paisunut jo niin isoksi että on aika ottaa käyttöön informaatioähkyä vastustavia ratkaisuja. Julkistamme siis Pinserin personoidun blogilistan, nimeltään “Päivän pamaus”.

Päivän pamaus löytyy osoitteesta https://www.pinseri.com/bloglist/p.cgi. Kyseessä on ensimmäinen versio, joten se on ulkoasultaan ja ominaisuuksiltaan erittäin riisuttu. Lista muuttuu kuitenkin ajan myötä monipuolisemmaksi tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kun saavut Päivän pamaukseen ensimmäistä kertaa, keksi itsellesi käyttäjätunnus. Tunnuksessa voi olla vain kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita – muut siivotaan välistä pois. Ohjelma ei tarkista vielä, onko tunnus käytössä jollain muulla, joten kannattaa keksiä persoonallinen tunnus.

Tämän jälkeen saat näkyville personoidun listan. Ensikertalaiselle listalla näkyvät kaikki blogit, aivan kuten perinteisessäkin blogilistassa. Klikkaa “Muokkaa”-painiketta ja voit poistaa rastin kaikista niistä blogeista, joita et halua listallesi. Tallenna-napilla pääset tutkimaan uutta, suppeampaa blogilistaa.

Haluat varmastikin palata Päivän pamaukseen myöhemminkin. Siihen kannattaakin tehdä kirjanmerkki tai voit tehdä linkin omille sivuillesi. Huomaa, että henkilökohtaisen blogilistasi osoite on https://www.pinseri.com/bloglist/p.cgi?u=tunnus – oma tunnuksesi takaa sen, että saat juuri sinulle tarkoitetun listan. Pääset Päivän pamaukseen toki myös tulemalla sisään käyttäjätunnuksen syöttämisen kautta.

Jos haluat sisällyttää Päivän pamauksen omaan blogiisi vaikkapa PHP:tä käyttäen, käytä riisuttua versiota osoitteessa https://www.pinseri.com/bloglist/p-raw.cgi?u=tunnus. Huomaa tunnus – täytä siihen aiemmin personoimasi tunnus.

Päivän pamauksessa käytetään hyväksi selaimen linkkienväritystä uudella tavalla. Kun olet käynyt blogissa, linkin väri muuttuu sinisestä violetiksi, aivan kuten muillakin sivuilla. Kun blogissa on uutta sisältöä, linkin väri muuttuu jälleen siniseksi. Tämä helpottaa hieman blogien selailua. Teknologiavinkistä kiitokset Sumpille :-)

Kyseessä on ensimmäinen versio, joten Päivän pamauksessa saattaa olla bugeja ja puutteita. Otan mielelläni vastaan palautetta ja kommentteja!

7 thoughts on “Päivän pamaus

 1. Kiitos tosiaan.

  The attempt to load “Accessing

  No, pääsin äksännellä yrittämällä kuitenkin sisään. Mulla on uudessa työssä hämmentävän hidas kone, täytyy tutustua paremmalla onnella kotona uudestaan..

 2. Vihdoinkin.. Hienoa. Älkääkä sitten kukaan menkö ottamaan gwennoir-tunnusta, se on minun.

 3. Muiden listoja on kyllä aika helppo mennä sotkemaan..

 4. Älkää lapset sotkeko toistenne listoja ettei tartte laittaa salasanoja…

  Mä luotan bloggaajien kollektiiviseen hyvyyteen :-)

 5. Pingback: /dev/nikc/blog: Suru valtasi Blogilistan kotikadun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *