Thtitiede ei ole koskaan ollut nin hauskaa

Phobos-kuu Marsin ylpuolella Celestia on kerrassaan upea planetaario-ohjelma. Sen avulla voit katsella planeettoja aivan kuin katselisit niit avaruusaluksen ikkunasta. Hiiren avulla voit pyritell nkym vapaasti ja siirty silmnrpyksess planeetalta toiselle. Nopeuta hieman kelloa ja net kuinka planeetat liikkuvat kiertoradoillaan ylhisess yksinisyydessn.

Jokainen ohjelmassa nkyv kohde on mallinnettu oikean kohteensa mukaan, olkoot se sitten planeetta, avaruusalus, asteroidi tai vaikkapa thti. Siin vaiheessa kun huomaat, ett voit klikata mit tahansa ymprivss avaruudessa nykyvist sadoistatuhansista thdist ja lent sen luo, ohjelma alkaa vaikuttaa suorastaan llistyttvlt. Haluatko nhd, milt Otava nytt Vega-thdelt katsottuna? Milt nytt jos zoomaat ulospin koko ruudun tyttvst maapallosta aina Linnunradan ulkopuolelle asti?

Mik parasta, Celestia on maksuton. Sen voi imuroida Windowsille, Mac OS X:lle ja Linuxille. Mahtavan ohjelman tydent viel aktiivinen kyttjyhteis, joka on rakentanut suuren joukon imuroitavia laajennuksia ohjelmalle. Aplodeja.

2 thoughts on “Thtitiede ei ole koskaan ollut nin hauskaa

  1. Komia ohjelma toden totta. Itsell on kyseisi ohjelmia ollut useampikin kappale, mutta tm on kyll sielt hienoimmasta pst. Suosittelen tutustumista.

  2. En tied muista, mutta ainakin isellni Windows XP tilttaa, eik vastaa edes CTRL+ALT+DELETE:en , silloin, kun valitsee aurinkokuntamme esikatselun.
    Muutoin toimii ja on hieno ohjelma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *