Elämä voittaa

Flunssan selkä lienee taitettu ja olen uskaltautunut takaisin töihin. Henkinen ja fyysinen toimintakyky toimii kuitenkin vielä erittäin vajaalla kapasiteetilla. Kuten aiemmin otaksuinkin, juuri mitään ei ollut flunssan ehkäisemiseksi tehtävissä. Niille, jotka eivät ole tätä liikkeellä olevaa tautia vielä saaneet voisi antaa ohjeita:

Jos huomaat itsessäsi silmien väsymistä, yleistä lametusta ja huteraa oloa, muista hidastaa. Juo paljon nestettä, lepää ja ota iisisti. Jos kurkkua alkaa kutittaa kyseessä on jo villinä vilkkuva hälytysvalo. Ja muista ottaa itsellesi aikaa. Muka-urhealla riuhtomisella säästetty aika maksetaan myöhemmin kaksinkertaisena takaisin. Tämän olen saanut kokea niin monta kertaa, että se lienee jo paras uskoa…

4 thoughts on “Elämä voittaa

  1. Onneksi tuo kamala tauti ei ole vielä minuun iskenyt. Yleensä kyllä otan flunssasta kaiken irti. Eli kerrankin hyvä syy olla tekemättä mitään ja maata vaan sängyssä vällyjen alla. Tosin jyskyttävä päänsärky ja kurkun karheus vievät loikoilusta nautinnon. Paljon sait kuitenkin kirjoiteltua flunssaisena ;-)

  2. Tiedän ihmisiä, jotka jäävät kotiin töistä vasta kun kuume lähentelee neljääkymmentä. Monet kyselevät ällistyneinä, miksi jäät kotiin jos kerran kuume ei nouse. Alilämpö on kuitenkin melkein yhtä rasittavaa.

  3. Hmm, flunssa ja kuume on meikän kannalta vähän hämärä, että joku 39 asteen kuume ei sinällään kaada mua vaan mitä enemmän kuumetta on, sen hyperaktiivisempi on. Tiedä sitten onko tuo kovin terveellistä, mutta ei vaan pysty makaamaan missään sängyssä siinä vaiheessa.

    Mutta aika paljon tulee litkittyä jotain teetä ja kuumia mehuja + Finrexin-viritelmiä.

  4. Itse sinnittelin tämän flunssan ohi pelkästään vitamiinien voimalla koska kuume ei noussut ihan kattoon asti. Kuumelääkkeet tuppaavat tekemään olon epämiellyttävän turtuneeksi.

    Finrexin-tyyppiset jauheviritelmät, jotka oikeasti koostuvat lähinnä mehusta, asperiinijauheesta ja kofeiinista, minulla on aika huonoja kokemuksia ja pyrinkin pysymään niistä erossa. Lääkkeet lääkkeinä, kahvi kahvina ja vitamiinit vitamiinina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *