Pient huvia

WAP-palvelut ovat viettneet hiljaiseloa sitten suuren mobiilihuuman pari vuotta sitten. Joitain hyvi palveluita on kuitenkin edelleen jljell. Itse olen viime aikoina viihdyttnyt itseni tylsin hetkin lukemalla Ananovan (knnykss: wap.ananova.com) uutisia. Miellyttvsti toteutettu kyttliittym ja sopivan kevyt sislt tarjoavat sopivaa huvia bussimatkalle (tai sohvan nurkassa vietetylle flunssapivlle). Ananovan kautta on tullut poimittua mm. seuraavia hassuja uutisia tekstiviestibisneksest:

Tekstiviestit mrvt lapsen tulevaisuuden uran, kertoo tutkimus. Jos kytt paljon lyhenteit, tekstiviestislangia sek iSoJa ja pIEni kirjaimia, sinusta tulee todennkisesti luova tyyppi. Vain pieni kirjaimia ja hymiit kyttv sopii lastenhoitajaksi tai sihteeriksi.

Tekstiviestej kyttvt koulukiusaajat laitetaan Englannissa kuriin uusien hallituksen ohjeiden mukaan. Hiritsevt viestit saattavat aiheuttaa koulusta erottamisen. Erittin kannatettavaa – toivon ett Suomessakin kiinnitettisiin asiaan tarkempaa huomiota. Koulukiusaaminen ei ole leikin asia, vaan siihen tulee ottaa tiukka asenne.

Raamatustakin on nyt olemassa tekstiviestiversio. Kaikki sai alkunsa siit, kun saksalainen pastori lhetti saarnojaan nuorille tekstareina. Kymmenen ksky tekstiviestiversiona kuuluu nin:

Im No.1. No pix, plz. Uz my name nicely. Day7=holy. Take care of mum’n’dad. Don’t kill, scrU round, steal or lie. Keep yr hands (&eyz) off wot isnt yrs.

One thought on “Pient huvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *