Pientä huvia

WAP-palvelut ovat viettäneet hiljaiseloa sitten suuren mobiilihuuman pari vuotta sitten. Joitain hyviä palveluita on kuitenkin edelleen jäljellä. Itse olen viime aikoina viihdyttänyt itseäni tylsinä hetkinä lukemalla Ananovan (kännykässä: wap.ananova.com) uutisia. Miellyttävästi toteutettu käyttöliittymä ja sopivan kevyt sisältö tarjoavat sopivaa huvia bussimatkalle (tai sohvan nurkassa vietetylle flunssapäivälle). Ananovan kautta on tullut poimittua mm. seuraavia hassuja uutisia tekstiviestibisneksestä:

Tekstiviestit määräävät lapsen tulevaisuuden uran, kertoo tutkimus. Jos käytät paljon lyhenteitä, tekstiviestislangia sekä iSoJa ja pIEniÄ kirjaimia, sinusta tulee todennäköisesti luova tyyppi. Vain pieniä kirjaimia ja hymiöitä käyttävä sopii lastenhoitajaksi tai sihteeriksi.

Tekstiviestejä käyttävät koulukiusaajat laitetaan Englannissa kuriin uusien hallituksen ohjeiden mukaan. Häiritsevät viestit saattavat aiheuttaa koulusta erottamisen. Erittäin kannatettavaa – toivon että Suomessakin kiinnitettäisiin asiaan tarkempaa huomiota. Koulukiusaaminen ei ole leikin asia, vaan siihen tulee ottaa tiukka asenne.

Raamatustakin on nyt olemassa tekstiviestiversio. Kaikki sai alkunsa siitä, kun saksalainen pastori lähetti saarnojaan nuorille tekstareina. Kymmenen käskyä tekstiviestiversiona kuuluu näin:

Im No.1. No pix, plz. Uz my name nicely. Day7=holy. Take care of mum’n’dad. Don’t kill, scrU round, steal or lie. Keep yr hands (&eyz) off wot isnt yrs.

One thought on “Pientä huvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *