Todellinen myyntimenestys

Aina vlill kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Verkkokauppa.com laittoi myyntiin 256MB muistikamman hintaan 2,20 euroa. Normaalisti hinta on tuolla 50-60 euron nurkilla, joten kyseess taitaa olla hinnoitteluvirhe. Mutta myyntimenestys siit tuli! Kun tieto lhti levimn, tilauksia alkoi sataa sisn ensin kymmenien, sitten satojen kappaleiden minuuttivauhtia. Yhdeksntuhannen myydyn muistipiirin jlkeen laskuri hyppsi ylltten lhelle kahtasataa tuhatta. Joku teki hieman suuremman tilauksen :-)

Jotenkin tilanne tuo mieleen amerikkalaisen elokuvan. Pienen dotcom-kaupan perustajat kokoontuneena tietokoneen reen katsomaan uuden verkkokauppansa myynti. Ensin laskuri kasvaa yhdell silloin tllin, sitten kymmenill ja nyt se naksuttaa nopeammin kuin silm ehtii nhd. Shampanjapullon korkit poksahtelevat ja kaikki halaavat toisiaan.

Mutta pian tilanne kntyykin ilosta kauhuksi. Tiedot satojen tuhansien muistipiirien tilauksesta saapuvat Taiwaniin. Keslomalaiset hlytetn takaisin tihin ja tehtaiden uuneihin lapioidaan tupla-annos hiili. Osakekurssit kntyvt nousuun ja maailmantalous nytt pelastetulta.

Sitten kun kaikki osoittautuukin verkkokaupan virheeksi, osakekurssit romahtavat. Dow Jones tippuu viiteen tuhanteen ja maailman median katseet kntyvt kohti pienen Suomen internet-yhteis.

Oikeasti odotettavissa on kuitenkin vain se, ett verkkokauppa.comin webmasterilla menee latte vrn kurkkuun kun hn aamulla availee konettaan…

3 thoughts on “Todellinen myyntimenestys

 1. Pivitys: Kahden aikoihin yll hinta nemm nousi 220 euroon. Ei kannata en tilailla… :-)

 2. Ruaaaaaah :-D

  Verkkokauppa.comin mukaan varastossa on -266177 kpl kyseist tuotetta. Hiihihii!!!

  Jos ko. liikkeen yllpitj olisi joku tutuistani, skenaario olisi seuraavanlainen: stj katsoo telkkarista huonoa leffaa ja irssaa muistaessaan hiljaisella kanavalla. Joku tulee kanavalle. Joku kertoo kaikille hyvt uutiset. Stj vilkaisee telnet-ikkunaa silmkulmastaan kesken leffan, aivot rekisterivt duunipaikan nimen mutta prosessointi ja varsinainen oivallus tulevat viiveell. Valkoinen paniikki: miten hitaasti CMS reagoikaan silloin, kun on kiire logata sisn ja muuttaa hintatietoja. Ksien trinn takia salakalankin joutuu kirjoittamaan uudelleen. Takaraivossa (ja naapureiden pattereiden kautta heidn asunnoissaan) takoo “voi vittu voi vittu voi vittu”.

  Huonosti nukutun yn jlkeen onkin sitten hienoa menn aamupaltsuun kuuntelemaan pnportaan kommentteja asiaan :-D

 3. Teoriaasi tukee tuo yllinne hinnannousu 220 euroon. Lopultakin yllpitoon pssyt stj ei varmaankaan halunnut hertt pomoaan kahden aikoihin yll kertoakseen iloisia uutisia, mutta ei ollut myskn varma oikeasta hinnasta. Niinp hn ptteli, ett hinnan satakertaistaminen varmaankin riitt.

  Kun aamu valkeni, hinta oli tiputettu 99 euroon ja myydyt tuotteet nollattu. Sitten vain toivotaan, ett kukaan ei tule perimn tilaamaansa sataa tuhatta muistipiiri 2,2 euron kappalehintaan… ja mietitn paljonko varmistustekstiviestien lhettminen tuli maksamaan.

  Toivottavasti pnportaalla riitti joustoa eik tm verkkokaupan sivuilta lytynyt typaikkailmoitus liity asiaan…
  “Tuotekoodaaja/varastotyntekij 1 paikka avoinna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *