Villit kirjat

Oletko viel trmnnyt villiin kirjaan? Villiintyneen kirjan voi lyt vaikkapa puiston penkilt tai kahvilan pydlt. Lytj saa ottaa kirjan mukaansa ja lukea sen lpi. Kun kirjan on lukenut, se tulee jtt takaisin luontoon seuraavan ohikulkijan otettavaksi. Idea on saanut alkunsa Kansas Cityst ja on nykyn suosittua huvia valtameren toisella puolella. Hauskaksi villikirjat tekee niiden interaktiivisuus:

Jokaisen kirjan kannessa on tarra, joka kertoo kirjan kytttarkoituksesta ja sislt ohjeet. Sen lisksi tarrassa on sarjanumero, jonka avulla kirjan voi rekisterid bookcrossing.com:issa. Lukija voi tll kertoa kirjan lytpaikasta ja siit, minne se on jtetty jatkamaan vaellustaan. Kirjan vapauttaja voi seurata kirjansa kulkua maailmalla.

Idea on oikein hauska, eik se rajoitu pelkstn kirjoihin. Internetist lytyy palveluita, joiden avulla voi seurata vaikkapa setelien matkaa maailmalla syttmll sisn setelin sarjanumeron.

Oikein kiehtova projekti on Kevin Foxin Cameo, jossa ideana on jtt kertakyttkamera nkyville. Ohikulkija poimii kameran, ottaa sill yhden kuvan ja jtt kameran johonkin toiseen paikkaan seuraavalle ohikulkijalle. Viimeisen kuvan ottanut lhett sitten kameran filmeineen kehitettvksi Kevin Foxille, joka laittaa kuvat nkyviin verkkoon. Kameran mukana seuraa ohjeita ja palautuskirjekuori, jonka postimaksu on maksettu.

Jonain kauniina pivn kynnistn viel Cameo- ja villikirja-projektit tll kotisuomessakin…

3 thoughts on “Villit kirjat

  1. Suomessa taitaa vain olla kirjat turhan kalliita kiertoon laitettavaksi. Tai no… Toi olis hyv tapa pst noista mun parista divarista ostamastani karseesta teoksesta eroon. Mut kertakyttkamerat on ainaskin sellaisia, ettei ne varmaan palaudu.

  2. Se on muuten Kevin Fox, miehen sivut toki lytyvt osoitteesta http://www.fury.com . . . :)

    Mutta voisipa kyll katsahtaa, josko kirjahyllyst lytyisi jotain puolijoutavaa, jonka laittaa kiertoon.

  3. Hupsis – kiitti korjauksesta, laitoin nimen oikein. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *