Varo plagiointia

John Cage svelsi 1952 kappaleen nimeltn 4’33”. Musiikkiesitys koostui neljn ja puolen minuutin mittaisesta hiljaisuudesta. Monien arvostelijoiden mielest svellys oli Cagen paras.

Tn vuonna Mike Batt julkisti albumillaan “The Planets” 60 sekunnin mittaisen kappaleen, joka koostui niin ikn hiljaisuudesta. Vuonna 1992 kuolleen Cagen musiikin tekijnoikeuksien omistajat eivt olleet asiasta ilahtuneita, vaan esittivt Battille haasteen tekijnoikeusrikkomuksesta. Batt vitt kuitenkin ett kyseess ei ole sama kappale, vaan uusi alkuperisesitys.

3 thoughts on “Varo plagiointia

  1. Ismo Alangon Sisinen solarium -levyll on kappale nimelt minuutin hiljaisuus, joka oletettavastikkin kest minuutin. Pitnee joskus hommata tuo levy ja kuunnella onko kyseess todella minuutti ei mitn.

  2. Satun omistamaan ko. Alangon levyn ja varsin mainio levy onkin. Siin siis tosiaankin on raita (n:o 13, kesto 1’00) nimelt Minuutin hiljaisuus. Kyseist raitaa kuunnellessa ei kajareista kuulu muuta kuin hyvin heikkoa suhinaa joka johtuu tietty muusta kuin itse levyst =) Raita edelt levyn viimeist ja eittmtt hyvin mystist biisi nimelt Sampo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *