Varo plagiointia

John Cage sävelsi 1952 kappaleen nimeltään 4’33”. Musiikkiesitys koostui neljän ja puolen minuutin mittaisesta hiljaisuudesta. Monien arvostelijoiden mielestä sävellys oli Cagen paras.

Tänä vuonna Mike Batt julkisti albumillaan “The Planets” 60 sekunnin mittaisen kappaleen, joka koostui niin ikään hiljaisuudesta. Vuonna 1992 kuolleen Cagen musiikin tekijänoikeuksien omistajat eivät olleet asiasta ilahtuneita, vaan esittivät Battille haasteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Batt väittää kuitenkin että kyseessä ei ole sama kappale, vaan uusi alkuperäisesitys.

3 thoughts on “Varo plagiointia

  1. Ismo Alangon Sisäinen solarium -levyllä on kappale nimeltä minuutin hiljaisuus, joka oletettavastikkin kestää minuutin. Pitänee joskus hommata tuo levy ja kuunnella onko kyseessä todella minuutti ei mitään.

  2. Satun omistamaan ko. Alangon levyn ja varsin mainio levy onkin. Siinä siis tosiaankin on raita (n:o 13, kesto 1’00) nimeltä Minuutin hiljaisuus. Kyseistä raitaa kuunnellessa ei kajareista kuulu muuta kuin hyvin heikkoa suhinaa joka johtuu tietty muusta kuin itse levystä =) Raita edeltää levyn viimeistä ja eittämättä hyvin mystistä biisiä nimeltä Sampo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *