Hyvä Telia

Kello löi 12 ja Telian matkapuhelinasiakkaat ovat seuraavat 6 tuntia matkapuhelinpimennossa. Olen tainnut mainita ennenkin nykyään suositun “ärsytä-asiakkaitasi-niin-paljon-kuin-ehdit” -liiketoimintamallin. Näyttää siltä, että Telia on omaksunut mallin täydellisesti. Tarina alkoi vajaat kaksi vuorokautta sitten:

Keskiviikkona Telia lähetti tekstiviestillä Dual-asiakkailleen tekstiviestinä ilmoituksen siitä, että heitä odottaa postissa tärkeä kirje. Kirjeessä kerrottiin että nykyiset SIM-kortit lakkaavat toimimasta hieman yli vuorokauden kuluttua ja ne tulisi vaihtaa uuteen. Paitsi että kaikki eivät kirjettä tai korttia ehtineet saamaan. Ja sitä toista kirjettä, jossa olivat SIM-kortin tunnusluvut.

Lisäksi yksitaajuuspuhelimen omistajia muistutettiin siitä, että heidän puhelimensa lakkaa toimimasta torstain ja perjantain välisenä yönä. Toki Telia myy kaksitaajuuspuhelimia käypään hintaan…

Telian maajohtaja Erik Hallberg perustelee Tietoviikossa operaation pikaisuutta: “asiakkaat olisivat jo unohtaneet asian, jos siitä olisi kerrottu pari viikkoa sitten”.

Ikävä juttu tietysti niille, jotka sattuvat olemaan matkoilla, mökillä tai muuten vain postin ulottumattomissa. Hallbergin mukaan “Telia toimittaa lomalaisille uudet kortit vaikka lähettipalvelulla paikanpäälle”. Kortin tilaus mökille saattaa osoittautua tosin hieman hankalaksi, sillä Digitodayn mukaan Telian asiakaspalvelu ei juurikaan ehtinyt vastata puhelimeen torstain aikana.

Ikävä juttu myös niille, joille puhelinnumeroiden siirtäminen vanhalta kortilta uudelle ei suju käden käänteessä. Telian toki neuvoo, miten numerot siirretään: “Katso puhelimen käyttöohjeesta”. Niin ikään ikävä juttu niille, jotka hukkaavat puhelimestaan asetukset ja kaiken muun turhan kuten operaattorilogot.

Hauskaksi tarina muuttui siinä vaiheessa, kun muut operaattorit päättivät alkaa käyttää tilannetta hyväkseen. Radiolinja alkoi välittömästi mainoskampanjan, jossa he pyysivät asiakkaita miettimään vielä kerran ennen kuin laittavat Telian uuden kortin kännykkään.

Tilalle he tarjosivat houkuttelevaa vaihtoehtoa: vanha kortti säilyy, asetukset säilyvät, yksitaajuuspuhelin kelpaa ja puhelut toimivat kuten ennenkin. Tarvittavat toimenpiteet tämän kieltämättä houkuttelevan tarjouksen vastaanottamiseksi? Tekstiviestin lähettäminen. Lisäbonuksena päälle vielä puheaikaa ym. alennuksia.

Telia ei ollut tästä mainoskampanjasta arvatenkaan mielissään vaan moitti sivuillaan Radiolinjan mainontaa harhaanjohtavaksi, ja kehoitti asiakkaita miettimään tarkkaan mainoksiin vastaamista, sillä “Radiolinja tulkitsee vastaamisen siten, että asiakas haluaa siirtyä Radiolinjan liittymäasiakkaaksi. ” No Kidding? :-)

Myös Sonera muistuttaa sivuillaan: “Soneran matkapuhelinliittymä sopii luonnollisesti myös yksitaajuuspuhelimiin.

Telian vanhat kortit lakkasivat toimimasta puolenyön aikaan ja uudet kortit aktivoidaan vajaan kuuden tunnin kuluttua aamulla. Torstain aikana Telia menetti radiouutisten mukaan asiakkaita tuhannen liittymän tuntivauhtia. Saapa nähdä montako on jäljellä huomenaamulla.

Matkapuhelimien hassu maailma ei lakkaa viihdyttämästä. Loppuun vielä surffaillessa löytynyt vinkki: Soneralla ilmaiset wappipalvelut tämän viikon ajan.

One thought on “Hyvä Telia

  1. …ja kiista jatkuu tänäänkin. Savon Sanomat uutisoi siitä, kuinka Telia syyttää Radiolinjaa hätänumeroon soittamisen estämisestä vanhoilla SIM-korteilla:

    http://savonsanomat.fi/index.php3?ss_sahkeID=28812

    Onneksi tähän löytyy ratkaisu: kortittomalla puhelimella voi soittaa aina hätänumeroon, joten kortin poisto auttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *