Hyv Telia

Kello li 12 ja Telian matkapuhelinasiakkaat ovat seuraavat 6 tuntia matkapuhelinpimennossa. Olen tainnut mainita ennenkin nykyn suositun “rsyt-asiakkaitasi-niin-paljon-kuin-ehdit” -liiketoimintamallin. Nytt silt, ett Telia on omaksunut mallin tydellisesti. Tarina alkoi vajaat kaksi vuorokautta sitten:

Keskiviikkona Telia lhetti tekstiviestill Dual-asiakkailleen tekstiviestin ilmoituksen siit, ett heit odottaa postissa trke kirje. Kirjeess kerrottiin ett nykyiset SIM-kortit lakkaavat toimimasta hieman yli vuorokauden kuluttua ja ne tulisi vaihtaa uuteen. Paitsi ett kaikki eivt kirjett tai korttia ehtineet saamaan. Ja sit toista kirjett, jossa olivat SIM-kortin tunnusluvut.

Lisksi yksitaajuuspuhelimen omistajia muistutettiin siit, ett heidn puhelimensa lakkaa toimimasta torstain ja perjantain vlisen yn. Toki Telia myy kaksitaajuuspuhelimia kypn hintaan…

Telian maajohtaja Erik Hallberg perustelee Tietoviikossa operaation pikaisuutta: “asiakkaat olisivat jo unohtaneet asian, jos siit olisi kerrottu pari viikkoa sitten”.

Ikv juttu tietysti niille, jotka sattuvat olemaan matkoilla, mkill tai muuten vain postin ulottumattomissa. Hallbergin mukaan “Telia toimittaa lomalaisille uudet kortit vaikka lhettipalvelulla paikanplle”. Kortin tilaus mkille saattaa osoittautua tosin hieman hankalaksi, sill Digitodayn mukaan Telian asiakaspalvelu ei juurikaan ehtinyt vastata puhelimeen torstain aikana.

Ikv juttu mys niille, joille puhelinnumeroiden siirtminen vanhalta kortilta uudelle ei suju kden knteess. Telian toki neuvoo, miten numerot siirretn: “Katso puhelimen kyttohjeesta”. Niin ikn ikv juttu niille, jotka hukkaavat puhelimestaan asetukset ja kaiken muun turhan kuten operaattorilogot.

Hauskaksi tarina muuttui siin vaiheessa, kun muut operaattorit pttivt alkaa kytt tilannetta hyvkseen. Radiolinja alkoi vlittmsti mainoskampanjan, jossa he pyysivt asiakkaita miettimn viel kerran ennen kuin laittavat Telian uuden kortin knnykkn.

Tilalle he tarjosivat houkuttelevaa vaihtoehtoa: vanha kortti silyy, asetukset silyvt, yksitaajuuspuhelin kelpaa ja puhelut toimivat kuten ennenkin. Tarvittavat toimenpiteet tmn kieltmtt houkuttelevan tarjouksen vastaanottamiseksi? Tekstiviestin lhettminen. Lisbonuksena plle viel puheaikaa ym. alennuksia.

Telia ei ollut tst mainoskampanjasta arvatenkaan mielissn vaan moitti sivuillaan Radiolinjan mainontaa harhaanjohtavaksi, ja kehoitti asiakkaita miettimn tarkkaan mainoksiin vastaamista, sill “Radiolinja tulkitsee vastaamisen siten, ett asiakas haluaa siirty Radiolinjan liittymasiakkaaksi. ” No Kidding? :-)

Mys Sonera muistuttaa sivuillaan: “Soneran matkapuhelinliittym sopii luonnollisesti mys yksitaajuuspuhelimiin.

Telian vanhat kortit lakkasivat toimimasta puolenyn aikaan ja uudet kortit aktivoidaan vajaan kuuden tunnin kuluttua aamulla. Torstain aikana Telia menetti radiouutisten mukaan asiakkaita tuhannen liittymn tuntivauhtia. Saapa nhd montako on jljell huomenaamulla.

Matkapuhelimien hassu maailma ei lakkaa viihdyttmst. Loppuun viel surffaillessa lytynyt vinkki: Soneralla ilmaiset wappipalvelut tmn viikon ajan.

One thought on “Hyv Telia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *