Wap vielä lapsenkengissään

Ville Tolvanen kirjoittaa kriittisesti Soneran Wap-valikoista Re:ssä. Wappihan alkaa nyt vasta hiljalleen toipua valtavan hypen aiheuttamasta krapulasta. On kuitenkin ilahduttavaa nähdä, että jotain sentään yritetään.

GPRS-puhelimen kanssa Wapin käyttö on sen verran miellyttävää ja edullistakin, että sillä on mahdollisuuksia lunastaa pari vuotta sitten asetettuja toiveita. Nopea yhteyden avautuminen ja tietoisuus siitä, että käyttö ei maksa sen enempää vaikka kännykän laittaisi välillä taskuunkin tuo ihan uudenlaista kiinnostusta mobiilisurffailuun.

Viime aikoina on Sonerankin Wap-valikosta tullut vastaan palveluita, jotka ovat jaksaneet viihdyttää minuuttia pidempään. Maakuntalehtien palveluista kokeilemani Ilkan Wap-palvelu on toimiva peruspaketti. Soneran uusi Chat-palvelukin oli suhteellisen käytettävä sikäli kuin mobiilipuhelinchatti nyt vain voi olla. Ilmatieteen laitoksen sadetutkaennustajasta on peräti hyötyä, jos haluaa välttyä kastumiselta.

Maporaman Wap-palvelu tuo hämmästyttävän kattavat kartat ja reitti-informaation kännykkään – tosin karttojen tulkitseminen mininäytöltä on vähän niin ja näin. mTampereen bussipysäkkikohtaista aikatauluinformaatiotakin on tullut käytettyä jo monesti.

Vinkkejä hyvistä Wap-palveluista otetaan mieluusti vastaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *