MMS

Eka MMSNo niin, puhelin on pivitetty ja uuteen multimediaviestien aikakauteen on siirrytty. Pikainen kynti Maifonissa ja puhelimeni oli muuttunut Ericsson t68:sta SonyEricsson t68i:ksi. Vain kuoret ovat samannkiset kuin ennenkin. Asetukset nollaantuivat samalla. Sitten heti multimediaviestien kimppuun…

Koska puhelin oli pivityksesss nollaantunut, kaikki asetukset piti tehd uudelleen. Onneksi Sonera oli tehnyt asian helpoksi – asetukset sai tilata tekstiviestill ja puhelin laittoi ne paikoilleen.

Samalla kun synkronoin Outlookiin evakuoimiani puhelinnumeroita takaisin laitteeseen, Sonera lhetti minulle elmni ensimmisen MMS-viestin. Tervetulotoivotus ja Soneran logo siivittivt minut uuteen aikakauteen.

Pian tmn jlkeen viestej tuli parilta kaveriltakin – ensimmiset tuhmat kuvatkin tuli saatua (ksin piirretty tosin). Saatteena olleesta nitiedostosta en ole tosin yrityksist huolimatta saanut selv.

MMS-viestin kokoaminen on suhteellisen helppoa: viestiin tiputellaan perkkin kuvia, ni ja tekstej. Lismll sivunvaihdon voi tehd useasta perkkisest sivusta koostuvia viestej. Sivunvaihdon voi tehd automaattiseksi itse mritellyn ajan kuluttua. Kuvat voivat olla puhelimen muistissa olevia kuvia, kameralla kuvattuja tai piirrettyj. nin voi lhett soittoni tai nitt puhelimen mikrofonilla uuden nen.

Lopuksi viestille annetaan vastaanottajan tiedot (puhelinnumero ja shkpostimainen otsikko) ja viesti lhtee matkaan. Jos hyvin ky, se on perill vastaanottajalla 5-10 minuutissa. Viestin voi lhett mys shkpostiin – tosin ensimminen lhettmni shkposti-MMS on viel matkalla…

Eli yhteenvetona: ihan hauska lelu. Jos maksaisin itse puhelinlaskuni, maksaisinko tst ilosta snnllisesti 59 sentti per viesti? Tuskin. Puhelimessa oleva kamera voisi tosin innostaa lhettmn ottamiani kuvia silloin tllin.

MMS: hyvksikyttvi palveluviestejkin lienee jo saatavilla. Hinta lienee aika kova – jos viestin pohjahinta on 59 sentti ja plle laitetaan viel operaattorin ja palveluntarjoajan kate, ovat MMS-viestit kovin tyyrist huvia.

[16:53] <samikki> tulevaisuus on tll
[16:56] <eesau> samikki: pid se siell, m en kaipaa

2 thoughts on “MMS

  1. Tytn tn vuonna 60 v ja pit sanoa, ettt olen IHAN IMN KKEN kun sain viestinne ja yritin selvitt miss mennn. tarttis vhn opaskoiraa HAU HAU :

    Kari J. Nyberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *