MMS

Eka MMSNo niin, puhelin on päivitetty ja uuteen multimediaviestien aikakauteen on siirrytty. Pikainen käynti Maifonissa ja puhelimeni oli muuttunut Ericsson t68:sta SonyEricsson t68i:ksi. Vain kuoret ovat samannäköiset kuin ennenkin. Asetukset nollaantuivat samalla. Sitten heti multimediaviestien kimppuun…

Koska puhelin oli päivityksesssä nollaantunut, kaikki asetukset piti tehdä uudelleen. Onneksi Sonera oli tehnyt asian helpoksi – asetukset sai tilata tekstiviestillä ja puhelin laittoi ne paikoilleen.

Samalla kun synkronoin Outlookiin evakuoimiani puhelinnumeroita takaisin laitteeseen, Sonera lähetti minulle elämäni ensimmäisen MMS-viestin. Tervetulotoivotus ja Soneran logo siivittivät minut uuteen aikakauteen.

Pian tämän jälkeen viestejä tuli parilta kaveriltakin – ensimmäiset tuhmat kuvatkin tuli saatua (käsin piirretty tosin). Saatteena olleesta äänitiedostosta en ole tosin yrityksistä huolimatta saanut selvää.

MMS-viestin kokoaminen on suhteellisen helppoa: viestiin tiputellaan peräkkäin kuvia, ääniä ja tekstejä. Lisäämällä sivunvaihdon voi tehdä useasta peräkkäisestä sivusta koostuvia viestejä. Sivunvaihdon voi tehdä automaattiseksi itse määritellyn ajan kuluttua. Kuvat voivat olla puhelimen muistissa olevia kuvia, kameralla kuvattuja tai piirrettyjä. Ääninä voi lähettää soittoääniä tai äänittää puhelimen mikrofonilla uuden äänen.

Lopuksi viestille annetaan vastaanottajan tiedot (puhelinnumero ja sähköpostimainen otsikko) ja viesti lähtee matkaan. Jos hyvin käy, se on perillä vastaanottajalla 5-10 minuutissa. Viestin voi lähettää myös sähköpostiin – tosin ensimmäinen lähettämäni sähköposti-MMS on vielä matkalla…

Eli yhteenvetona: ihan hauska lelu. Jos maksaisin itse puhelinlaskuni, maksaisinko tästä ilosta säännöllisesti 59 senttiä per viesti? Tuskin. Puhelimessa oleva kamera voisi tosin innostaa lähettämään ottamiani kuvia silloin tällöin.

MMS:ää hyväksikäyttäviä palveluviestejäkin lienee jo saatavilla. Hinta lienee aika kova – jos viestin pohjahinta on 59 senttiä ja päälle laitetaan vielä operaattorin ja palveluntarjoajan kate, ovat MMS-viestit kovin tyyristä huvia.

[16:53] <samikki> tulevaisuus on täällä
[16:56] <eesau> samikki: pidä se siellä, mä en kaipaa

2 thoughts on “MMS

  1. Nyt jopa Keskisuomalainen eli keskustan äänenkannattaja on hypännyt uuteen aikaan:

    http://ns1.keskisuomalainen.fi/mms/
    “Keskisuomalainen on aloittanut ensimmäisenä lehtenä Suomessa kuvallisten uutisten välityksen puhelimiin.”

  2. Täytän täån vuonna 60 v ja pitää sanoa, etttä olen IHAN ÄIMÄN KÄKENÄ kun sain viestinne ja yritin selvittää missä mennään. tarttis vähän opaskoiraa HAU HAU :

    Kari J. Nyberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *