Bloggauskirja tulossa

O’Reilly on julkaisemassa kirjan bloggauksesta, nimeltään Essential Blogging (julkaistaan USA:ssa elokuussa). Kirjan työversio on imuroitavissa verkosta kommentointia varten.

Kirja vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta: mukana on asennus- ja käyttöohjeita suosituimmille bloggausohjelmistoille, sekä parin luvun verran asiaa bloggauksesta yleensä. Tiedot näyttivät erittäin ajantasaisilta, onhan kyseessä kirja joka on kirjoitettu (ja jota kirjoitetaan) näinä päivinä.

Pikaisella lukaisulla jäin kaipaamaan asiaa bloggauksen historiasta ja kulttuurista. Kuten blogeja selaamalla nopeasti huomaa, kyseessä on ihan omanlainen alakulttuurinsa, joka mielellään analysoi itseään ja bloggauksen filosofisia suuntaviivoja. Tällaisten ajatuksien pukeminen opaskirjan muotoon saattaisi tosin olla hankalaa, onhan blogien luonne muuttuva ja interaktiivinen.

O’Reilly haluaisi kuulla kommentteja kirjasta tiistaihin 28.5. mennessä ja etsii lisäksi juttuja ja kommentteja bloggaajilta. Nyt on sinullakin tilaisuutesi osallistua uuden kirjan tekemiseen ja mainio tilaisuus kertoa mielipiteitä bloggauksen filosofiasta. Kuka tietää, hyvillä kommenteilla saatat saada nimesi esipuheeseen :-)

Koska julkaisupäivä on vasta elokuussa, tarkoittaa se että tällä hetkellä bloggauskirjoille on olemassa ammottava markkinarako. Nyt aloitettu suomalainen bloggauskirja – ei pelkästään Essential Bloggingin kilpailija, vaan sitä täydentävä – voisi ahkerien bloggaajien ryhmätyöllä olla valmiina niin ikään syksyksi. Nopealla käännöstyöllä se pääsisi myös kansainvälisille markkinoille suurempien kilpailijoiden rinnalle osaksi tärkeitä joulumarkkinoita. Löytyisikö projektiin innokkaita osanottajia? Lähetä sähköpostia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *