Lifeproof-kotelo iPhonelle

Viikonlopun ajan lelutestissä on ollut iPhonen Lifeproof-suojakotelo. Kotelo lupaa tehdä puhelimesta iskun, lumen, lian ja vieläpä vedenkestävän kahden metrin syvyyteen asti.

Kotelon mukana tuli ohjeet vesitestin suorittamisesta: kotelo laitetaan kiinni ja upotetaan tyhjänä tunniksi veden alle. Jos sisältä ei löydy vettä, testi on läpäisty. Omakin koteloni on tiiviiksi havaittu joten ehkäpä jo tulevan helleaallon aikana innostun viemään luurini uimaan.

Toisin kuin luulisi, huippukestävä kotelo ei näytä mitenkään kömpelöltä. Ensikatsomalta Lifeproofilla suojattu puhelin näyttää ihan tavalliselta iPhonelta, jonka ympärillä kiertää pieni kumisuoja. Lähemmin tarkasteltuna käy ilmi, että koko puhelin on ympäröity muovilla ja iPhonelta näyttävä etupintakin on kokonaan muovikalvoa. Kameran linssien ja läheistyystunnistimen paikat on peitetty kirkkaalla muovilla ja mikrofoni sekä kaiuttimet peittyvät ohuiden goretex-kalvojen alle. Kuulokepistokkeen päällä on irtiruuvattava jämäkkä korkki ja latausliittimen päällä avattava kansi. Nappien virkaa toistavat jäykät muovinapit jotka välittävät painalluksen alleen.

Koteloa saa mustana, valkoisena ja pinkkinä. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että valkoinen kotelo tekee mustasta puhelimesta ihan valkoisen iPhonen näköisen.

Lifeproof-valkoinen

Lifeproof-kotelo on tarkoitettu pidettäväksi puhelimen päällä jatkuvasti. Sille luvataan n. 50 avaus- ja sulkemiskerran kesto, joten turhaa irrottelua on syytä välttää. Kokoaminen on muutenkin tarkkaa touhua, sillä kotelo on erittäin tiukka, joten sitä ei hyvikseen availe. Laturi/dock-liittimen porttia saa sen sijaan availla niin paljon kuin lystää – kunhan ei tee sitä veden alla :)

Muutaman päivän kokeilun jälkeen havaintoja tiivistettynä alla:

Hyvää:

+ Kotelo on hyvännäköinen
+ Puhelimen käyttöön tulee tiettyä huolettomuutta kestävän kotelon kanssa
+ Napit, painikkeet, kosketusnäyttö, mikrofonit, kamera yms. toimivat ihan samoin kuin paljaassakin puhelimessa (ks. huomautus alta)
+ Valkoisella kotelolla musta iPhone muuttuu eksklusiivisen valkoisen iPhonen näköiseksi ;-)

Huonoa:
– Minun yksilössäni etupinta ei ole ihan tasainen vaan pullistuu hieman ulospäin puhelimesta. Tämä saa puhelimen hipaisunäytön tuntumaan välillä vanhalta nokialaiselta puhelimelta. Kyseessä on ehkä valmistusvika.
– Laturiliittimeen sopii vain Applen oma dock-johto. Hyvästi telakat, autotelineet jne.
– Kuulokeliittimeen sopii vain Applen omat kuulokkeet. Ennakkotilaajat tosin saivat mukana vesitiiviin kuulokejatkojohdon, johon voi kiinnittää mitä vain kuulokkeita.
– Itse en ole vielä kokeillut, mutta luultavasti kaiutinpuhelut toimivat huonosti. Muut puhelut toimivat sen sijaan normaalisti hyvin.

Suosittelen koteloa varauksella. Lähtökohta on herkullinen: kotelo, joka heikentää puhelimen ominaisuuksia hyvin vähän, mutta tekee siitä melkein mitä vain kestävän. Monet varmasti pitävät ajatuksesta hyvin paljon. Kosketusnäytön laatu tosin huononi ainakin minulla sen verran, että luurin käyttö harmittaa hiukan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se ei ole missään nimessä käyttökelvoton – hipaisun sijasta puhelimen näyttöä täytyy koskettaa. Erilaiset telakat, autotelineet yms. eivät toimi kotelon kanssa – tämäkin lienee joillekin isompi asia kuin toisille.

Lifeproof-kotelo maksaa netissä 69 dollaria + postikulut. Kotelo tuli suoraan kirjeessä tulliin jäämättä.

Pinserin lelutestit on sarja, jossa raportoidaan mielenkiintoisista, hauskoista ja usein hieman turhistakin teknisistä vimpaimista. Muista käydä vierailulla säännöllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syöte. Lelutestikilpailun voittaja julkistetaan lähipäivinä!

.

6 thoughts on “Lifeproof-kotelo iPhonelle

 1. No tämähän alkoi kiinnostamaan. Kuinka hyvin tuon suojan kanssa onnistuu hienompi näpertäminen esim tekstiviestien kirjoittaminen? Ilmeisesti kuitenkaan kosketustarkkuus ei kärsi? Vai?

 2. Tarkkuuden en huomannut kärsineen käytännössä yhtään. Ongelmana on tosiaan se, että minun kotelossani iPhonen lasipinnan ja kotelon päällysmuovin väliin jää vajaan millin verran tyhjää, joten puhelin ei noteeraa ihan kevyintä kosketusta. Joskus pitää painaa sen verran että muovi painuu hieman (mutta ei aina – useimmiten kosketus välittyy jopa tämän ilmaraon yli). Tämä tietysti häiritsee hiukan kirjoittamista, mutta kyllä se silti ihan hyvin sujuu.

  Valmistaja on sitä mieltä, että tyhjää ei pitäisi jäädä joten voi olla että minulla on viallinen yksilö. Seuraan tilannetta pari viikkoa (kuulemma jotkut ovat huomanneet kuoren asettuvan sinä aikana) ja jos ei toimi paremmin, lähettävät takuuvaihtona uuden kannen.

  Kunnolla toimivan Lifeproofin pitäisi käsittääkseni tuntua sormiin käytännössä samalta kuin puhelimeen liimatun suojakalvon.

 3. Eikös valkoinen iPhone 4 ole aavistuksen paksumpi kuin musta, joten jos sinulla on musta iPhone ja sen päällä valkoinen kotelo, joka on mahdollisesti mitoitettu hieman tilavammaksi kuin musta kotelo niin se voisi selittää tyhjän tilan jäämisen näytön ja kotelon väliin. Tosin voi olla, että valkoinen ja musta on tehty samalla mitoituksella, mene ja tiedä.

 4. Piti vielä kysymäni, että vieläkö olet tyytyväinen Lifeproof koteloon, onko se sinulla aktiivisesti käytössä? Suositteletko sitä yhä? Olen nimittäin harkinnut sen hommaamista koska tuo vedenpitävyys kiinnostaisi. Iskunkestäviä koteloitahan on pilvin pimein iPhonelle saatavissa.

 5. Moi – en ole käyttänyt koteloa aktiivisesti koska kalvo heikentää tuntumaa vähän mutta juuri sen verran ikävästi että alkaa harmittaa. Mutta se on varalla siltä varalta kun tiedän meneväni märkiin olosuhteisiin.

  Olen ehkä hieman ronkeli tuntuman suhteen, koska samasta syystä en ole asentanut puhelimeeni suojakalvojakaan. Sanoisin että jos pystyy elämään tuon hieman heikentyneen kosketustunnun kanssa ja kotelon muu muovisuus ei haittaa, voin suositella koteloa.

  Tuo ei liene mitoitusongelma, vaan kalvo on hieman pullollaan kuorista. Valmistaja tosiaan kertoi että parin viikon aktiivinen käyttö saisi sen asettumaan paikoilleen, mutta minä en ole pitänyt kuorta paikoillaan sitä kahta viikkoa. Eli minulla on siis edelleen “tyynyefekti” kotelossa.

  Minun käsitykseni mukaan valkoinen ja musta iPhone pitäisi olla ihan samankokoiset.

 6. Minulla ollut Lifeproof noin kuukauden käytössä. Mulla ei ole ilmarakoa ja puhelin toimii yhtä hyvin kuin millä tahansa kuorilla – ollen silti kestävämpi. Voin suositella kaikille! Todella hintansa arvoinen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.