Lifeproof-kotelo iPhonelle

Viikonlopun ajan lelutestissä on ollut iPhonen Lifeproof-suojakotelo. Kotelo lupaa tehdä puhelimesta iskun, lumen, lian ja vieläpä vedenkestävän kahden metrin syvyyteen asti.

Kotelon mukana tuli ohjeet vesitestin suorittamisesta: kotelo laitetaan kiinni ja upotetaan tyhjänätunniksi veden alle. Jos sisältä ei löydy vettä, testi on läpäisty. Omakin koteloni on tiiviiksi havaittu joten ehkäpä jo tulevan helleaallon aikana innostun viemään luurini uimaan.

Toisin kuin luulisi, huippukestävä kotelo ei näytä mitenkään kömpelöltä. Ensikatsomalta Lifeproofilla suojattu puhelin näyttää ihan tavalliselta iPhonelta, jonka ympärillä kiertää pieni kumisuoja. Lähemmin tarkasteltuna käy ilmi, että koko puhelin on ympäröity muovilla ja iPhonelta näyttävä etupintakin on kokonaan muovikalvoa. Kameran linssien ja läheistyystunnistimen paikat on peitetty kirkkaalla muovilla ja mikrofoni sekä kaiuttimet peittyvät ohuiden goretex-kalvojen alle. Kuulokepistokkeen päällä on irtiruuvattava jämäkkä korkki ja latausliittimen päällä avattava kansi. Nappien virkaa toistavat jäykät muovinapit jotka välittävät painalluksen alleen.

Koteloa saa mustana, valkoisena ja pinkkinä. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että valkoinen kotelo tekee mustasta puhelimesta ihan valkoisen iPhonen näköisen.

Lifeproof-valkoinen

Lifeproof-kotelo on tarkoitettu pidettäväksi puhelimen päällä jatkuvasti. Sille luvataan n. 50 avaus- ja sulkemiskerran kesto, joten turhaa irrottelua on syytä välttää. Kokoaminen on muutenkin tarkkaa touhua, sillä kotelo on erittäin tiukka, joten sitä ei hyvikseen availe. Laturi/dock-liittimen porttia saa sen sijaan availla niin paljon kuin lystää – kunhan ei tee sitä veden alla :)

Muutaman päivän kokeilun jälkeen havaintoja tiivistettynä alla:

Hyvää:

+ Kotelo on hyvännäköinen
+ Puhelimen käyttöön tulee tiettyä huolettomuutta kestävän kotelon kanssa
+ Napit, painikkeet, kosketusnäyttö, mikrofonit, kamera yms. toimivat ihan samoin kuin paljaassakin puhelimessa (ks. huomautus alta)
+ Valkoisella kotelolla musta iPhone muuttuu eksklusiivisen valkoisen iPhonen näköiseksi ;-)

Huonoa:
– Minun yksilössäni etupinta ei ole ihan tasainen vaan pullistuu hieman ulospäin puhelimesta. Tämä saa puhelimen hipaisunäytön tuntumaan välillä vanhalta nokialaiselta puhelimelta. Kyseessä on ehkä valmistusvika.
– Laturiliittimeen sopii vain Applen oma dock-johto. Hyvästi telakat, autotelineet jne.
– Kuulokeliittimeen sopii vain Applen omat kuulokkeet. Ennakkotilaajat tosin saivat mukana vesitiiviin kuulokejatkojohdon, johon voi kiinnittää mitä vain kuulokkeita.
– Itse en ole vielä kokeillut, mutta luultavasti kaiutinpuhelut toimivat huonosti. Muut puhelut toimivat sen sijaan normaalisti hyvin.

Suosittelen koteloa varauksella. Lähtökohta on herkullinen: kotelo, joka heikentää puhelimen ominaisuuksia hyvin vähän, mutta tekee siitä melkein mitä vain kestävän. Monet varmasti pitävät ajatuksesta hyvin paljon. Kosketusnäytön laatu tosin huononi ainakin minulla sen verran, että luurin käyttö harmittaa hiukan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se ei ole missään nimessä käyttökelvoton – hipaisun sijasta puhelimen näyttöä täytyy koskettaa. Erilaiset telakat, autotelineet yms. eivät toimi kotelon kanssa – tämäkin lienee joillekin isompi asia kuin toisille.

Lifeproof-kotelo maksaa netissä 69 dollaria + postikulut. Kotelo tuli suoraan kirjeessä tulliin jäämättä.

Pinserin lelutestit on sarja, jossa raportoidaan mielenkiintoisista, hauskoista ja usein hieman turhistakin teknisistä vimpaimista. Muista käydä vierailulla säännöllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syöte. Lelutestikilpailun voittaja julkistetaan lhipivin!

.

6 thoughts on “Lifeproof-kotelo iPhonelle

 1. No tmhn alkoi kiinnostamaan. Kuinka hyvin tuon suojan kanssa onnistuu hienompi npertminen esim tekstiviestien kirjoittaminen? Ilmeisesti kuitenkaan kosketustarkkuus ei krsi? Vai?

 2. Tarkkuuden en huomannut krsineen kytnnss yhtn. Ongelmana on tosiaan se, ett minun kotelossani iPhonen lasipinnan ja kotelon pllysmuovin vliin j vajaan millin verran tyhj, joten puhelin ei noteeraa ihan kevyint kosketusta. Joskus pit painaa sen verran ett muovi painuu hieman (mutta ei aina – useimmiten kosketus vlittyy jopa tmn ilmaraon yli). Tm tietysti hiritsee hiukan kirjoittamista, mutta kyll se silti ihan hyvin sujuu.

  Valmistaja on sit mielt, ett tyhj ei pitisi jd joten voi olla ett minulla on viallinen yksil. Seuraan tilannetta pari viikkoa (kuulemma jotkut ovat huomanneet kuoren asettuvan sin aikana) ja jos ei toimi paremmin, lhettvt takuuvaihtona uuden kannen.

  Kunnolla toimivan Lifeproofin pitisi ksittkseni tuntua sormiin kytnnss samalta kuin puhelimeen liimatun suojakalvon.

 3. Eiks valkoinen iPhone 4 ole aavistuksen paksumpi kuin musta, joten jos sinulla on musta iPhone ja sen pll valkoinen kotelo, joka on mahdollisesti mitoitettu hieman tilavammaksi kuin musta kotelo niin se voisi selitt tyhjn tilan jmisen nytn ja kotelon vliin. Tosin voi olla, ett valkoinen ja musta on tehty samalla mitoituksella, mene ja tied.

 4. Piti viel kysymni, ett vielk olet tyytyvinen Lifeproof koteloon, onko se sinulla aktiivisesti kytss? Suositteletko sit yh? Olen nimittin harkinnut sen hommaamista koska tuo vedenpitvyys kiinnostaisi. Iskunkestvi koteloitahan on pilvin pimein iPhonelle saatavissa.

 5. Moi – en ole kyttnyt koteloa aktiivisesti koska kalvo heikent tuntumaa vhn mutta juuri sen verran ikvsti ett alkaa harmittaa. Mutta se on varalla silt varalta kun tiedn menevni mrkiin olosuhteisiin.

  Olen ehk hieman ronkeli tuntuman suhteen, koska samasta syyst en ole asentanut puhelimeeni suojakalvojakaan. Sanoisin ett jos pystyy elmn tuon hieman heikentyneen kosketustunnun kanssa ja kotelon muu muovisuus ei haittaa, voin suositella koteloa.

  Tuo ei liene mitoitusongelma, vaan kalvo on hieman pullollaan kuorista. Valmistaja tosiaan kertoi ett parin viikon aktiivinen kytt saisi sen asettumaan paikoilleen, mutta min en ole pitnyt kuorta paikoillaan sit kahta viikkoa. Eli minulla on siis edelleen “tyynyefekti” kotelossa.

  Minun ksitykseni mukaan valkoinen ja musta iPhone pitisi olla ihan samankokoiset.

 6. Minulla ollut Lifeproof noin kuukauden kytss. Mulla ei ole ilmarakoa ja puhelin toimii yht hyvin kuin mill tahansa kuorilla – ollen silti kestvmpi. Voin suositella kaikille! Todella hintansa arvoinen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *