Evernote-vinkki

Jos et ole vielä Evernote-käyttäjä, suosittelen lämpimästi tutustumaan ohjelmaan. Kyseessä on siis erittäin kehittynyt "muistivihko", ohjelma jonne voi syöttää kaikkea muistettavaksi tarkoitettua lyhyistä tekstinpätkistä aina kuviin, pdf-tiedostoihin ja vaikka mihin. Syötetyt tiedot tallentuvat tietokantaan ja ovat käytettävissä Evernote-ohjelmassa niin tietokoneella, älypuhelimessa kuin webin kauttakin.

Tänään opin tekemään Evernoteen "Tulosta Evernoteen -toiminnon". Alla pähkinänkuoressa ohjeet:
  • Tee tietokoneellesi kansio "Evernoteen vietävää" (voit nimetä sen haluamallasi tavalla).
  • Laita Evernote seuraamaan tätä kansiota Tools/Import Folders -toiminnolla.
  • Hanki tietokoneeseesi (jos siinä ei vielä ole) PDF-printteriajuri. Windowsissa toimiva vaihtoehto on PDFCreator. Maceissa PDF-printtaus on jo valmiiksi.
  • Tulosta haluamasi asiat (esim. web-sivut) PDF:ksi ja tallenna ne äsken tekemääsi kansioon. Sieltä ne siirtyvät automaattisesti talteen Evernoteen.
Asia tuli ajankohtaiseksi kun halusin tallentaa jälkipolville hauskan HS.fi-imitaation ennenkuin se hävitetään verkosta. Hesarin mielestä se ei nimittäin ollut kovin hauska.

PS. Tiedän kyllä että Google Chromen Evernote-laajennuksessa on Clip-to-Evernote -toiminto. Se vain toimii nykyisin melko huonosti eikä osaa kunnolla säästää sivujen asettelua.

.

6 thoughts on “Evernote-vinkki

  1. Itse olen kyttnyt webbisivujen tallentamiseen Chromen Awesome Screenshot laajennusta. Saa koko sivun asettelun talteen kuvaan (ja print-stylesheetit eivt sotke).

    Tuo Evernoten kansion kyttys pit kyll muistaa.

  2. Toimiikos tuo mritellyst kansiosta automaattinen tuonti mys Evernoten Mac-versiolla? En lytnyt tuollaista valikkoa/toimintoa…

  3. Kevt ei voi tulla ennenkuin Pinseriss muistutetaan kesaikaan siirtymisest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *