Evernote-vinkki

Jos et ole vielä Evernote-käyttäjä, suosittelen lämpimästi tutustumaan ohjelmaan. Kyseessä on siis erittäin kehittynyt "muistivihko", ohjelma jonne voi syöttää kaikkea muistettavaksi tarkoitettua lyhyistä tekstinpätkistä aina kuviin, pdf-tiedostoihin ja vaikka mihin. Syötetyt tiedot tallentuvat tietokantaan ja ovat käytettävissä Evernote-ohjelmassa niin tietokoneella, älypuhelimessa kuin webin kauttakin.

Tänään opin tekemään Evernoteen "Tulosta Evernoteen -toiminnon". Alla pähkinänkuoressa ohjeet:
  • Tee tietokoneellesi kansio "Evernoteen vietävää" (voit nimetä sen haluamallasi tavalla).
  • Laita Evernote seuraamaan tätä kansiota Tools/Import Folders -toiminnolla.
  • Hanki tietokoneeseesi (jos siinä ei vielä ole) PDF-printteriajuri. Windowsissa toimiva vaihtoehto on PDFCreator. Maceissa PDF-printtaus on jo valmiiksi.
  • Tulosta haluamasi asiat (esim. web-sivut) PDF:ksi ja tallenna ne äsken tekemääsi kansioon. Sieltä ne siirtyvät automaattisesti talteen Evernoteen.
Asia tuli ajankohtaiseksi kun halusin tallentaa jälkipolville hauskan HS.fi-imitaation ennenkuin se hävitetään verkosta. Hesarin mielestä se ei nimittäin ollut kovin hauska.

PS. Tiedän kyllä että Google Chromen Evernote-laajennuksessa on Clip-to-Evernote -toiminto. Se vain toimii nykyisin melko huonosti eikä osaa kunnolla säästää sivujen asettelua.

.

6 thoughts on “Evernote-vinkki

  1. Itse olen käyttänyt webbisivujen tallentamiseen Chromen Awesome Screenshot laajennusta. Saa koko sivun asettelun talteen kuvaan (ja print-stylesheetit eivät sotke).

    Tuo Evernoten kansion kyttäys pitää kyllä muistaa.

  2. Itse käytän pääasiassa FireFoxin Evernote pluginia, sekä olen määrittänyt skannerin liittämään skannauksen suoraan Vernoteen.

  3. Toimiikos tuo määritellystä kansiosta automaattinen tuonti myös Evernoten Mac-versiolla? En löytänyt tuollaista valikkoa/toimintoa…

  4. Kevät ei voi tulla ennenkuin Pinserissä muistutetaan kesäaikaan siirtymisestä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.