Hunajapurkki nappasi harvesterin

Pieni mutta iloinen uutinen: Pinseriin sijoitettu hunajapurkki nappasi tänään ensimmäisen harvesterinsa.

Että mitäkö? Jos katsot Pinserin etusivun oikean palstan alareunaa, huomaat siellä pienen linkin "Tämä on ansa roskapostittajille". Linkkiä voi klikata aivan normaalisti – kokeile ihmeessä, mitään pahaa ei tapahdu. Ihmiset näkevät sivulla pelkkää tekstiä. Tekstin sekaan on kuitenkin ujutettu piilotettuja sähköpostiosoitteita.

Harvesterit ovat ohjelmia, jotka surffaavat jatkuvasti verkkosivuja etsien sieltä ihmisten sähköpostiosoitteita. Kerätyt osoitteet kootaan listaksi ja myydään roskapostittajille. Kun tällainen harvesteri käy Pinserin sivuilla ja lataa ansasivun, se kerää talteen sivun sisään piilotetut sähköpostiosoitteet ja toimittaa ne sitten eteenpäin. Roskapostittajatpa eivät vain tiedä, että jos meiltä kerättyyn ansaosoitteeseen lähettää postia, paljastuu välittömästi spammeriksi. Nimittäin kukaan ihminen ei näe osoitteita, eikä kukaan rehellisissä aikeissa liikkeellä oleva koskaan lähetä niihin postia.

Project Honeypot lähetti tänään viestin että nyt on napattu yksi hämäräveikko käyttäen apuna nimenomaisesti Pinserin hunajapurkkia. Harvesterin käyttämä verkko-osoite on laitettu talteen ja toimitettu eteenpäin mustalle listalle. Täältä osoite siirtyy edelleen eteenpäin erilaisille suodatin- ja tietoturvaohjelmille jotka alkavat vastedes evätä harvesterilta pääsyä verkkosivuille. Ja taas internet on pikkuriikkisen parempi paikka.

Jos haluat asentaa sivuillesi oman hunajapurkin, käy Project Honeypotin sivuilla.

.

One thought on “Hunajapurkki nappasi harvesterin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *