Applelaisuus, 2000-luvun uusi uskonto

Teemu Kunto käsittelee Applen ympärillä hyörivää faniutta ja sitä, miten se muistuttaa yhä enemmän uskontoa.

“Vaikka perimmäisellä huolenaiheella yleensä tarkoitetaankin eksistentiaalisia kysymyksiäelämän tarkoituksesta, vaikuttaa nykypäivän ihmisen suurin huolenaihe usein olevan:”onks mulla kivaa”. Tästä näkökulmasta katsottuna viihdeteollisuuden ja -teknologiankehitys vastaavat hyvin ihmisen perimmäisiin kysymyksiin. Jos viihdelaite ei toimi,hauskanpito lakkaa ja ollaan huolen valtaamia. Tässä mielessä jälleen voidaan todeta, ettäluotettava tekniikka vastaa kysymykseen mukavuutta ja viihtymistä tavoittelevan elämäntarkoituksesta.”

Teemu Kunto: Applelaisuus uskontotieteen näkökulmasta

Mainio kirjoitus – ehkä tiettyä kieli poskessa -tyyliä havaittavissa, mutta kuitenkin erittäin osuva. Minä taidan sen sijaan laittaa jo Macbookini hiljalleen kiinni ja painua ihailemaan uutta kiiltävää iPhone 4:ääni. Ja sen jälkeen unille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *