3D-television seuraava sukupolvi

Kirjoittaja Sami, 13.1.2011

Kolmiulotteiset elokuvat ovat jo arkipäivää. Harmi vain että niiden katsomiseen tarvittavat aktiivisuljinlasit ovat melko epämukavia ja etenkin meille rillipäille aika hankalia käyttää. Nykyisissä 3D-televisioissahan tulee mukana samanlaiset lasit kuin elokuvateattereissakin.

Laseista ei tarvitse onneksi kärsiä kovin pitkään – paljaalla silmällä katsottavan kolmiulotteisen television kehittely on hyvässä vauhdissa ja ensimmäisiä laitteita on esitelty messuilla. Niissä käytetty teknologia on samaa mitä on nähty jo vuosikymmenien ajan kolmiulotteisissa postikorteissa ja leluissa joissa kuvat vaihtuvat kun lelua kallistellaan (muistatko?)

Vielä tällä hetkellä kyseistä teknologiaa käyttävissä televisioissa on ongelmia: kuva on pystysuunnassa huomattavan raidallinen, sen tarkkuus on heikko ja telkkaria täytyy katsoa suoraan edestä melko läheltä. 

Toinen lupaava teknologia on kasvontunnistus, eli televisio (tai tietokone) tunnistaa katsojan kasvot ja säätää reaaliajassa ruudulla näkyvän kuvan perspektiivia katsojan pään sijainnin mukaan.

.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.