Big Brotherin yhteys narkolepsiaan todistettu

Tiedätkö mitä yhteistä on BB:llä ja narkolepsialla? Päädyin tässä eräänä päivänä taas selailemaan Googlen hakutilastoa. Tilastosivu on ollut olemassa jo pitkään, mutta edelleenkin se on hämmästyttävän vähän tunnettu. Google on kuitenkin lisäillyt säännöllisesti palveluun monia hauskoja lisäominaisuuksia. Nykyisin voi hakea tilastoja hakutermeistä jaoteltuna niin termien, ajan kuin sijainninkin suhteen jopa viikkotasolle eriteltynä.

Minulle uutta oli tilastoista löytyvä mainio työkalu nousevien hakutrendien tarkasteluun. Tästä löytyykin yhteys otsikon väitteeseen. Katsopa tilastoja Suomen suosituimmista hakutermeistä edellisten 30 päivän ajalta:

Hakutilastojen käyttöliittymällä voi tehdä hyvinkin monipuolisia vertailuja. Voit katsoa missä läänissä tai peräti kaupungissa tietyt haut ovat suosituimpia. Tai voit vertailla hakutermejä keskenään ja yhdistää niitä vaikkapa ajankohtaisiin uutisotsikoihin sekä ottaa esiin ennusteita hakukäyttäytymisen kehittymisestä. Alla esimerkiksi suurimpien puoleiden hakusuosio viime aikoina yhdistettynä niistä esillä olleisiin uutisotsikoihin (näet kuvan suurempana klikkamalla sitä pari kertaa).

Hakukäyttäytymisen analysoinnilla voi kaivaa esiin yllättäviäkin tietoja. Google käyttää tilastoja esimerkiksi influenssan leviämisen ennustamiseen. Markkinoijat voivat tarkastella tuotemerkkien kiinnostuksen muuttumista ja ennakoida asiakkaiden uusia kiinnostuksen aiheita. Ja bloggaajat voivat käyttää tilastoja raflaavien otsikoiden keksimiseen :)

Sen jälkeen kun kiinnostavat hakusanat on löydetty, voidaan tarkastella niiden yhteyttä oman sivuston näkyvyyteen Googlessa. Mutta tästä lisää ensi kerralla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *