Big Brotherin yhteys narkolepsiaan todistettu

Tiedtk mit yhteist on BB:ll ja narkolepsialla? Pdyin tss ern pivn taas selailemaan Googlen hakutilastoa. Tilastosivu on ollut olemassa jo pitkn, mutta edelleenkin se on hmmstyttvn vhn tunnettu. Google on kuitenkin lisillyt snnllisesti palveluun monia hauskoja lisominaisuuksia. Nykyisin voi hakea tilastoja hakutermeist jaoteltuna niin termien, ajan kuin sijainninkin suhteen jopa viikkotasolle eriteltyn.

Minulle uutta oli tilastoista lytyv mainio tykalu nousevien hakutrendien tarkasteluun. Tst lytyykin yhteys otsikon vitteeseen. Katsopa tilastoja Suomen suosituimmista hakutermeist edellisten 30 pivn ajalta:

Hakutilastojen kyttliittymll voi tehd hyvinkin monipuolisia vertailuja. Voit katsoa miss lniss tai perti kaupungissa tietyt haut ovat suosituimpia. Tai voit vertailla hakutermej keskenn ja yhdist niit vaikkapa ajankohtaisiin uutisotsikoihin sek ottaa esiin ennusteita hakukyttytymisen kehittymisest. Alla esimerkiksi suurimpien puoleiden hakusuosio viime aikoina yhdistettyn niist esill olleisiin uutisotsikoihin (net kuvan suurempana klikkamalla sit pari kertaa).

Hakukyttytymisen analysoinnilla voi kaivaa esiin yllttvikin tietoja. Google kytt tilastoja esimerkiksi influenssan levimisen ennustamiseen. Markkinoijat voivat tarkastella tuotemerkkien kiinnostuksen muuttumista ja ennakoida asiakkaiden uusia kiinnostuksen aiheita. Ja bloggaajat voivat kytt tilastoja raflaavien otsikoiden keksimiseen :)

Sen jlkeen kun kiinnostavat hakusanat on lydetty, voidaan tarkastella niiden yhteytt oman sivuston nkyvyyteen Googlessa. Mutta tst lis ensi kerralla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *