Google Mapsissa näyttäisi olevan suomalaisetkin ruuhkatiedot

Viimeksi Helsingissä autoillessani huomasin että kännykän Google-kartta näyttää ruuhkatietoja nyt Suomessakin. En tiedä miten pitkään ne ovat olleet käytössä, mutta itse näin tietoja ensimmäisen kerran. 

Kartta osasi näyttää ainakin Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n ruuhkatiedot, vieläpä reaaliajassa. Hienoa!

Mutta tiesitkös mistä Google hakee liikennetiedon? Tieto kerätään suoraan kartan käyttäjiltä itseltään. Kun pidät autoillessasi kännykkäsi Google-karttaa päällä, se lähettää koko ajan Googlen palvelimille tietoa sijainnistasi ja nopeudestasi. Tätä tietoa vertaillaan Googlen keräämään tietoon kyseisen tienkohdan keskimääräisistä nopeuksista. Jos sinä ja muut samaa tietä ajavat kulkevat normaalia hitaammin, tiellä on ruuhkaa ja tieto välitetään kartan käyttäjille.

Jotta tiedonkeruusta ei tulisi vahingossakaan yksityisyydensuojan rikkomusta, Google lupaa muokata kerätyn tiedon välittömästi siihen muotoon että kukaan (ei edes Google itse) ei pääse katsomaan mistä ja minne ajoit ja millä nopeudella. 

Siispä jos haluat auttaa muita kännykkäkartan käyttäjiä saamaan ajankohtaista liikennetietoa (ja saada sitä samalla itsekin), pidä Google Mapsia päällä autoillessasi. Mitä useampi tekee niin, sitä paremmasta ja laajemmasta ruuhkatiedosta saamme nauttia.

Jos kännykässäsi ei ole vielä Google-karttaa, sen asentaminen sujuu helposti (ja ilmaiseksi!). Surffaa puhelimesi selaimella osoitteeseen m.google.fi/maps ja seuraa ohjeita. Kartta toimii hienosti ainakin uusimmissa Nokian puhelimissa. Huomaa, että kartan käyttö ja liikennetiedon lähetys aiheuttaa melko paljon tietoliikennettä, joten kännykkäliittymässäsi on syytä olla kiinteähintainen (tai iso) datapaketti. 

iPhone sisältää Google-kartan sisäänrakennettuna, mutta valitettavasti se osaa tällä hetkellä vain vastaanottaa, ei lähettää liikennetietoa :( 

Posted via email from Samin Posterous

2 thoughts on “Google Mapsissa näyttäisi olevan suomalaisetkin ruuhkatiedot

  1. Pingback: Botsbotteri » Blog Archive » Google Maps näyttää liikennetiedot

  2. Olis mukava kokeilla tt, mutta puhelimeni (htc touch) kun ei en edes kynnisty.

    Enp tiennyt ett sovellus lhett tietoa Googlelle reaaliajassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *