Varo huijaussoittoja

Kirjoittaja Sami, 29.1.2009

Jos kännykkä pirahtaa vain kerran ja vastaamattomien puheluiden listaan jää oudolta näyttävä numero, kenties ulkomaalainen, älä soita takaisin! Kyseessä saattaa olla huijaussoitto.

Huijaussoiton ideana on pommittaa kännyköitä tällaisilla pirahduksilla. Koska kukaan ei ehdi vastata puhelimeen, soittelu ei maksa huijarille mitään. Hän voi pommittaa läpi halutessaan vaikka kaikki kännykkänumerot 1111111:stä 999999:ään.

Kännykkääsi jäänyt ulkomaille johtava numero on se, jolla huijari tekee tilinsä: kyseessä on maksullinen puhelinnumero. Kun ihmettelet kännykkääsi jäänyttä numeroa ja soitat siihen saadaksesi tietää mitä asiaa soittajalla oli, napsahtaa puhelinlaskuusi samantien iso veloitus. Huijari saa itselleen provisiot jokaisesta ko. numeroon houkuttelemastaan soitosta. Ja siihen kalliiseen numeroonhan soitit siis sinä, ihan vapaaehtoisesti, joten ison kännykkälaskun tultua ei auta muu kuin maksaa se kiltisti.

Samantyyppisiä huijauksia voidaan tehdä myös tekstiviestien avulla – älä siis lähetä tekstiviestilläkään vastauksia oudolta vaikuttaviin numeroihin vaikka miten houkuteltaisiin.

(via Digitoday)

Kannattaa lukea myös Viestintäviraston tietoturvaohje kännykän käyttäjille.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.