Varo huijaussoittoja

Jos knnykk pirahtaa vain kerran ja vastaamattomien puheluiden listaan j oudolta nyttv numero, kenties ulkomaalainen, l soita takaisin! Kyseess saattaa olla huijaussoitto.

Huijaussoiton ideana on pommittaa knnykit tllaisilla pirahduksilla. Koska kukaan ei ehdi vastata puhelimeen, soittelu ei maksa huijarille mitn. Hn voi pommittaa lpi halutessaan vaikka kaikki knnykknumerot 1111111:st 999999:n.

Knnykksi jnyt ulkomaille johtava numero on se, jolla huijari tekee tilins: kyseess on maksullinen puhelinnumero. Kun ihmettelet knnykksi jnytt numeroa ja soitat siihen saadaksesi tiet mit asiaa soittajalla oli, napsahtaa puhelinlaskuusi samantien iso veloitus. Huijari saa itselleen provisiot jokaisesta ko. numeroon houkuttelemastaan soitosta. Ja siihen kalliiseen numeroonhan soitit siis sin, ihan vapaaehtoisesti, joten ison knnykklaskun tultua ei auta muu kuin maksaa se kiltisti.

Samantyyppisi huijauksia voidaan tehd mys tekstiviestien avulla – l siis lhet tekstiviestillkn vastauksia oudolta vaikuttaviin numeroihin vaikka miten houkuteltaisiin.

(via Digitoday)

Kannattaa lukea mys Viestintviraston tietoturvaohje knnykn kyttjille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *