Saddleback Leather -laukku kest 400 vuotta

Pinserin lelutestiss Saddleback Leather -laukku.

Saddleback Leather briefcase

Ajan patinoimat kytss kuluneet esineet ovat yksi heikkouksistani. Nelisen vuotta sitten innostuin Moleskineist: muistikirjoista, jotka nyttvt silt kuin ne olisivat kulkeneet arkeologin mukana seikkailusta toiseen ja selvinneet lukuisista hankalista paikoista.

Mutta millaista laukkua seikkaileva egyptologi kyttisi? Thn lytyi vastaus joitain kuukausia sitten lytessni Saddleback Leatherin sivut. Olin myyty mies heti luettuani firman tunnuslauseen: “Nist perillisesi tappelevat kuolemasi jlkeen”. Yrityksen perustajan Dave Munsonin tarina seikkailuistaan etsiessn tydellist laukkua ja lytmstn vanhasta meksikolaisesta laukuntekijst olivat hyvin vetoavia, mutta valokuvat Saddlebackin laukuista vakuuttivat minut lopullisesti.

Saddleback Leatherin laukut on tehty paksusta laadukkaasta nahasta ja niist on jtetty pois kaikki helposti rikkoutuva kuten vetoketjut, tarranauhat tai kankaiset osat. Yritys myntkin laukuilleen retesti 400 vuoden takuun! Laukut tietysti kuluvat kytss, mutta se tekee niist aina vain paremman nkisi. Parin vuoden seikkailujen jlkeen laukku alkaa nytt Indiana Jonesin laukulta.

Pakkohan tllainen siis oli ostaa. Saddleback Leatherilla on verkkosivujen lisksi mys kauppapaikka eBayss, josta sainkin napattua haluamani kaltaisen nahkasalkun huomattavalla alennuksella. Muutaman viikon odottelun jlkeen laukku lysi tiens Teksasista Kangasalle, tullin kautta toki.

Pakettia avatessa ensivaikutelma tuli nenn kautta. Tuoreen nahan haju oli huumaava ja mieleen tulivat lapsuuden kynnit kenkkaupassa. Laukku oli mys painava. Siin ei todellakaan oltu sstelty materiaaleissa – mainoslauseet krokotiilin leukoja kestvst materiaalista eivt taidakaan olla tuulesta temmattuja. Soljet ja renkaat olivat paksua kilahtelevaa metallia.

Large-kokoinen laukku oli juuri sopiva hieman pullealle 15-tuumaiselle tylpprille. Tietokone vei laukun sislt toisen osaston, ja toinen ji viel vapaaksi muuntajalle, Filofaxille ja sekalaiselle tavaralle. Pienet taskut reunassa olivat mainio silytyspaikka muistitikuille ja mokkulalle. Moleskinekin mahtuu erinomaisesti mukaan.

Olin jo ehtinyt saada pari ohjetta shkpostissa odotellessani laukkua saapuvaksi: niiss mm. opetettiin ett laukku nytt nyt hyvlt, mutta muutaman kuukauden pst se nytt viel paremmalta. Todella kooli laukusta tulee vasta vuoden-parin kytn jlkeen. Nahka kest lhestulkoon mit vain, mutta sit on hyv hoitaa silloin tllin. Tahrat tulee pest satulasaippualla, tietysti.

Saddleback Leatherin laukku ei tosiaankaan ole mikn Luis Vuitton tai vastaava neitipoikien laukku (kuten Dave sanoisi) vaan tilava, kytnnllinen ja tehty kestmn kulutusta. Tilaa laukussa on juuri sopivasti ja sen lisosat ovat harkittuja. Kantohihnan voi kiinnitt kahvan alla olevaan solkeen, jonka jlkeen laukusta tulikin reppu. Pdyiss ja alla oleviin renkaisiin voi kiinnitt soljilla roikkumaan listavaraa. Ekstrahihnat kulkevat laukun ympri, joten niiden avulla mukana voi kantaa vaikka kameran jalustaa, sateenvarjoa tai makuupussia. Kyp hihna jopa vynkin korvikkeesta kapealanteisille.

Painon lisksi ainoa vastaan tullut huono puoli laukussa on se, ett se menee hieman hukkaan kulkiessaan auton takapenkill ja junan tavarahyllyll. Tm laukku on tehty seikkailemaan plyisill hiekka-aavikoilla, avarissa vuoristomaisemissa ja kiireisiss suurkaupungeissa, kantamaan mukanaan kulunutta Moleskine ja naarmuista jrjestelmkameraa pahaisen Thinkpadin sijasta.

Pinserin lelutestit on sarja, jossa raportoidaan mielenkiintoisista teknisist vimpaimista (ja hieman muustakin). Aiemmin testattu mm.: Axbo, Macbook Air ja mokkula. Lhitulevaisuudessa lis testej ajankohdan mielenkiintoisimmista leluista! Muista kyd vierailulla snnllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syte.

13 thoughts on “Saddleback Leather -laukku kest 400 vuotta

 1. Ihan hyvn nkinen laukku, kieltmtt. Harmittaa vaan, ettei fima ole oikein jaksanut panostaa nettisivuihinsa. Jos tuotteiden esittelyss olisi nhty vhn enemmn vaivaa, voisi ostokynnyksen yli trytt helpommin. Vhn samanhenkiselle yleislle on varmaan suunnattu mys Hard Graftin (http://hard-graft.com/) sivut, ja siell on mielestni saatu tuotteista haluttavamman nkisi. Tm ei nyt tietenkn tarkoita sit, etteik laukku itse olisi komea. :)

  Seuraavaksi sitten vaan Aldenin Indy-saappaat imagoa tydentmn.

 2. Todella makean nkinen laukku! Mutta mutta…

  Jos kantaa laukkua oikeasti mukana joka piv eik krr sit autolla ympriins niin pidemmn plle tulee hankittua vain keveit laukkuja. Mulla on tossa hieno nahkainen Tumin messenger-bagi, samankokoinen pcv-bagi ja nylon-reppu. Tumi j aina kotiin koska se yksinkertaisesti painaa liikaa.

  Mys lyhyill matkoilla on mukavaa kun omistaa ksimatkatavaraan menevn repun joka painaa kilon tai olkalaukun joka painaa puoli kiloa. Nin 8kg:n ksimatkatavararajoitukseen saa kivasti menemn useamman pivn kamat eivtk ne ajelehdi ympri Helsinki-Vantaata. Jlleen Samsoniten kaikilla herkuilla varustettu ksimatkatavara-trolley plyttyy kotona. :/

  Mutta silti, olishan toi hieno :D

 3. Juu, Juppe. Muovikassi on kuin timantti, onhan se ikuinen. Tai ainakin kest keskimrin tuhat vuotta.

 4. Tuo minun laukkuni on:

  16″ x 12″ x 9″ Large Dark Coffee Brown Briefcase (BC-LG-DCB)

 5. Pingback: TVkaista - nin TV:t kuuluukin katsella | Pinseri

 6. Niinhn siin kvi, ett piti pist vastaava laukku tilaukseen kun nin jutun ja perehdyin aiheeseen. Odottelen kutsua tullikamarille pivn min hyvns. Jotkut ovat valitelleet hihnan seilaamista reppukytss. Yksi ratkaisu on kai ruuvata sopivaan reikn “chicago screw”, joka pysytt hihnan. Pitnee etsiskell tuollaista rautakaupasta.

 7. Antti: tullia tulee muutama prosentti laukun hinnasta (en muista tarkkaa prosenttimr, se selvi varmaan tullin sivuilta). Sitten koko summasta (laukun hinta + tulli + postikulut) pit maksaa viel 22% arvonlisveroa. Minulla laukun hintaan tuli yhteens lis n. satasen verran.

 8. Tmn merkinnn takia (vai ansiosta) tunsin itseni pakotetuksi tilaamaan itselleni saman valmistajan satchel-laukun. (Dark Coffee Brown tietysti.)

  Tullin haluama rahamr kyll hirvitti, mutta tyytyvinen olen ollut.

  Vanity, the generic excuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *