Jouluvalot

Tänään ostin kaupasta 20 metriä sähköjohtoa. Jatkojohtojen ostaminen on yksi oudoista tavoistani.

Tarkoituksena on jonain lähipäivänä kääriä omenapuu vuotuiseen valomereen, eli valaista oksat Markslöjdin jouluvaloillamme. Voin muuten suositella lämpimästi kyseisiä Chrissline-sarjaan kuuluvia jouluvaloja: ne eivät tarvitse muuntajia, niitä voi jatkaa ja yhdistellä mitä moninaisimmiksi kuvioiksi, ja värisävy on juuri oikea lämpimänvalkoinen. 

Mikä parasta, sarjaa voi täydentää uudella osalla joka vuosi – etenkin joulunjälkeisten alennusmyyntien aikaan. Seuraavaksi ohjelmassa onkin tutkia kaapeistani, millaisia yllätyksiä tulin ostaneeksi itselleni viime tammikuussa.

Valokuvaa tämän vuoden valoista ei vielä ole, mutta yllä jouluvalokuva viime vuodelta. Tällä olisi tarkoitus mennä tänäkin vuonna!

Ai mihin tarvitaan 20 metriä sähköjohtoa? Tyypilliseen tapaani unohdin edellisen jatkojohdon vuodeksi säiden armoille, joten ajattelin ihan vain varmuuden vuoksi päivittää johdon vähemmän kärsineeseen versioon. :)

6 thoughts on “Jouluvalot

 1. Voi teitä jatkojohtomiehiä. Mulla samanlainen puoliso. Muutaman vuoden päästä meillä on oma pieni sähkökauppa. :)

 2. Jatkojohtomiehiä taitaa olla todella paljon. Itsekin saatan lukeutua ko. ryhmään mutta pidän itseäni vielä pikkutekijänä :)

  Viimeksi kun meillä oli kirpputorilla pöytä, niin ensimmäiseksi meni kaupaksi kaikki mahdolliset jatkojohdot, antennikaapelit ja vastaavat.

 3. Arto: oikeastiko menevät vanhat johdot kaupaksi?? Vau! Minulla on valtava laatikollinen kaikenlaista ylimääräistä johtoa scart-kaapeleista audiojohtoihin ja olen miettinyt että mitä niille tekisi kun ei viitsi hyvää tavaraa roskiinkaan heittää.

 4. Jatkojohtoja ei voi olla liikaa, jouluvalot piristävät kaamosta. Jep.

 5. Jatkojohtojen ostaminen EI OLE outo tapa, vaan täysin normaalia ja järkevää toimintaa.

 6. Kaikki kirpparille viemäni johdot menivät kaupaksi. Siellä oli antennijohtoja, kaiutinkaapeleita, jatkojohtoja, scart-kaapeleita, rca-piuhoja, usb-kaapeleita ja ties mitä muuta…

  En sitten tiedä, että oliko tuo menekki vain sattumaa koska lähes kaikki johdot menivät yhdelle ulkomaalaistaustaiselle miehelle. Olimme asettelemassa tavaroita myyntipöydälle ja tämä herra otti koriinsa johtoja sitä mukaan kun niitä saimme laukuista kaivettua :)

  Yllättävän paljon kaikenlaisia johtoja sitä kertyykin nurkkiin….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *