Hupskeikkaa

Hupskeikkaa, yli 200 ääntä meni hukkaan sähköisessä äänestyksessä, uutisoi Hesari. Syynä oli se, että “oikeusministeriön mukaan järjestelmän testauksessa ei tullut esille mahdollisuus, että äänestäjä voisi keskeyttää koneella äänestämisen erehdyksessä.”

Miten on mahdollista, että ison IT-yrityksen prosessissa ei tällainen mahdollisuus pälkähdä suunnittelijoiden ja testaajien mieleen? Minua se ei yllätä lainkaan, kun olen kymmenen vuotta aitiopaikalta seurannut, miten alan firmojen rekrytointi on järjestetty parikymppisten kivoja kavereitaan palkkaavien hengareiden varaan. Tätä lisää.

Uusi vaalitoimitus olisi kyllä kohtuullista järjestää tuossa tapauksessa eli noissa kolmessa kokeilukunnassa. Muutenhan demokratia on pelkkä korulause. Tämän mielipiteeni yritin kirjoittaa myös HS:n keskusteluun, mutta jostakin syystä se ei kelvannut. Mahdollisesti keskustelijat eivät saa linkittää omalle kotisivulleen vaan ainoastaan tuottaa sisältöä ilman linkkiä, tai sitten tarkan kotiosoitteen ilmoittaminen on edellytys keskusteluun osallistumiselle. Outoa.

7 thoughts on “Hupskeikkaa

 1. Voi pyhä jysäys ! Ja sunnuntaina vielä näytettiin muutamaa nuorta jotka halusivat äänestää perinteisesti, ja vihjailtiin heidän vastustavan edistystä. Edistystä kerrassaan, minäkin kyllä luottaisin vielä paperiin !

  Saas nähdä miten USAssa käy, huolestuttaa jo etukäteen. Siihen se taisi Al Gorekin hupskeikata… =(

 2. No äänestäjien tyhmyydelle ei nyt voi mitään. Emme tiedä sitäkään, kuinka moni äänestäjä on kirjoittanut äänestyslappuunsa väärän numeron tietämättään. Hyvä Suomi!

 3. Eikö TietoEnator ole jo pitemmän aikaa tunnettu valtionhallinnon hovitoimittajana, joka ryssii useimmat projektinsa?

  Tässä ja eräässä toisessa yhteydessä olen lisäksi käsittänyt, ettei ministeriöillä aina ole hajuakaan siitä, mitä ne softataloilta tilaavat.

  En tiedä missä firmassa rekrytointi on tuolla mallilla. Viime aikoina olen kyllä kuullut surkuhupaisia juttuja kilpailijoiden touhuista, mutta niissäkin tapauksissa kyse on ollut työntekijliden uunottamisesta. Ei kai mihinkään enää nykyään rekrytä samaan malliin kuin suuren kuplan aikoihin? Eihän..?

 4. Maurelita: Paperiin minäkin luottaisin, ainakin toistaiseksi. En sitä paitsi ymmärrä, miten äänestysaktiivisuutta lisää sähköinen äänestäminen, joka edellyttää joka tapauksessa vääntäytymistä äänestyspaikalle äänestyskoppiin.

  sw: Tyhmiä nyt vain on enemmän kuin viisaampia. ;-)

  jussi: Voisin tälläkin hetkellä nimetä useampia yrityksiä rekryporukoineen, joissa vanha kupla-ajan riemu jatkuu. Ne erottaa yleensä sivustoista, joissa henkilökunnalla on kaikilla järkyttävä tekohymy naamallaan ja rekryn harrastuksena on shoppaus Aasiassa.

 5. Entäs ne kuuskymppiset kavereidensa rekryäjät! Olen havaitsevinani ikärasismia :)

 6. Mike, pistäpä minulle sähköpostilla ne firmat, joissa tuo käytäntö vallitsee, niin laitan niihin koepallon. :-D Ikärasismi on todellisuutta ja nuoruuden ihannointi jyllää.

 7. Tokihan tuossa on toimittajaKIN tunaroinut ja täysillä mutta vähintään yhtä suuri syypää sekoiluun löytyy nähdäkseni myös tuolta työn tilanneen oikeusministeriön puolelta jos noinkin kriittistä järjestelmää tilattaessa ei ole osattu edes vaatia riittävän kattavaa testausta & ennenkaikkea toimituksen oheen dokumentaatiota siitä mitä on testattu, miten on testattu ja millä tuloksin on testattu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *