Kankkulan kaivoon

Edellinen postaukseni finanssitunareista kirvoitti syytksi populismista ja asiantuntemattomuudesta, joten jatketaanpa samalla linjalla. Kun noita vitteit alkaa lennell, asia-argumentit ovat vastapuolelta loppu.

Minusta ydinvoima on huono ja lyhytnkinen energiaratkaisu. Teollisuuden lobbaajien mielest emme kuitenkaan voi el ilman yh uusia ydinvoimaloita. Voisiko joku ydinvoiman kannattaja asiallisesti selvitt minulle, miksi teollisuutemme pelastaja, shkntuotantomme turvaaja, tysin vlttmtn ja ihkaturvallinen uusi ydinvoimalamme jlleen myhstyy?

Epilen, ett EU:n pakkokilpailutus siirt hommat niille ulkomaisille tekijille, jotka osaavat tarjouksessa parhaiten valehdella, mutta huonoiten pit aikatauluista kiinni. Hinta nousee joka lykkyksell, ja taas on kaadettu suomalaisten rahoja kankkulan kaivoon.

Evstykseksi keskusteluun, ett henkilni kajoavat ja mntit, perustelemattomat heitot tapaavat kadota. Joitakin jtn toisinaan esiin esittelyksi kirjoittajansa typeryydest internetin ikuisuutta varten. Ollos varoitettu.

19 thoughts on “Kankkulan kaivoon

 1. Tll er itse ydinvoimaa sen tarkemmin kommentoimatta, vittk todellakin, ett on ydinvoiman syyt, jos mainitsemasi kilpailutus johtaa ydinvoimaloiden(kin) kohdalla tuohon lopputulokseen?

 2. Ah, vanha tuttavani Pasi Matilainen, joka ensin lukee jutut miten sattuu ja sitten oikaisee omia vrintulkintojaan minun vitteinni.

  Pysytn tll kertaa asiassa: miksi ydinvoimala myhstyy jatkuvasti?

 3. Haha. Onneksi tll ei kyd henkiln. :)

  Sinhn vastasit siihen itse. Kilpailutuksessa ollut paine saada aikataulu mahdollisimman lyhyeksi synnytti eprealistisen aikataulun. Tosin ei kai se ainoa syy ole, urakoitsija on tehnyt ihan virheitkin, mutta kyll se on trke syy.

 4. Keskustelutyylisi min kommentoin, henkiln saatat olla vaikka miten mukava, mists min sen tietisin. :-)

  Tm nytt nyt silt, ettei tst (tai seuraavastakaan) ydinvoimalasta ole Suomen teollisuuden shkntarpeen pelastajaksi.

 5. En tied taustoja tst tapauksesta mutta yleisemmin maailman tilanne on valitettavasti monella suunnalla se ett haluttuun tahtotilaan nhden projekteja vedetn turhankin ohuilla R&D resurseilla ja tukeudutaan omien resurssien johdosta monimutkaisiin alihankintakuvioihin jotka sitten saattavat sislt pienist puroista kasautuvia aikatauluriskej jotka loppupss horjuttavat koko projektia

  Ydinvoimalaprojekti on vain senverran selke selken alun ja lopun sisltv julkisuusprojekti ett siin suuri kansa psee nkemn tilanteen kokonaisuudessaan siin miss bisnes to bisnes projekteissa taustat aukenevat vain harvoille ja valituille mutta nyt jlleen myhstyv voimalan kehitys & toteutusprojekti ei ole todellisuudessa mikn ainutlaatuinen tapaus.

  Ja kyll, osataan sit Suomessakin ja ihan ilman julkissektorin kilpailutuksiakin mutta niist case-esimerkeist ei sen enemp…

 6. Khotanen, kommenttisi meni vahingossa bittien taivaaseen. Vaaliteemani ovat toimiva joukkoliikenne ja palvelut kaiken ikisille sek puhdas, turvallinen, kaunis ymprist. Harmi jos koet ne epselviksi.

 7. Sattumalta minulla on Khotasen kommentti tallessa: “Mist oletkin, Riitta, keksinyt noin repisevi vaaliteemoja?” Hn ei siis puhunut niiden epselvyydest eik kysynyt mit ne ovat.

  Jyri on muuten oikeassa.

 8. Aha, no siithn minulla ei ole mitn valittamista, jos joku pit vaaliteemojani repisevin. Ehdin nhd kommentin vain ohikiitvn hetken ennen sen katomista.

  Jyri on usein oikeassa, vaikka tulkitsemmekin todellisuutta ihan eri tulokulmista.

 9. Mynnetn ett TVO:lla ei tunnu juuri nyt menevn kovin vahvasti, mutta noin muuten ydinvoima sattuu olemaan ainoa realistinen keino pohjoisen kylmlle maalle toimia edes jollain tavalla ilmastonmuutosta vastaan.

  Pitkll thtimell lytynee muita magnitudiltaan vastaavia ilmaston lmpenemist kiihdyttmttmi energiantuotantomuotoja, mutta siihen asti meidn tytyy lmmitt sill mit on. Valinta ky kytnnss hiilen, ydinvoiman tai Linkolalaishenkisen palelemisen vlill.

  Ja ei, ne ropelit eivt ole ratkaisu. Pinvastaista vittvt voisivat opetella laskemaan.

 10. Vaikka ydinvoima onkin tll hetkell paras energiantuotanto vaihtoehto kasvihuonekaasupstjen kannalta, on sill kuitenkin mys paljon varjopuolia. Mainittakoon nyt vaikka radioaktiivinenjte. Uusien “huonojen” laitosten hankkimisen sijaan pitisi kehittkin uutta teknologiaa, joka olisi maapallolle vhemmn haitallista. Suomen pitisikin teknologiapainotteisena maana panostaa uusiutuvan energian kyttmahdollisuuksien kehitystyhn ja unohtaa knnykt ja ianikuinen paperin nyplys.

 11. Ugh, kuvittelinko vai oliko tuossa viittausta ranskalaiseen projektinhallintaan ?! *hih*

  Kyll pelottaa kun tll vuotelee siell sun tll, ja ovat nyt kotimaassakin rakentelemassa…

  Ydinvoimaa puhtaaksi mainostavat tuovat esiin samanlaisen ristiriidan kuin bensa vastaan diesel ; toinen on paha planeetalle, toinen hengitysteille – molempi pahempi ?

  Masentavaa mutta tuntuu ettei ihmiskunta ole valmis tinkimn elintasostaan eik vhentmn kulutustaan, ja keinot ovat vhiss. Oisko joku hyv haltia taikasauvoineen joka voisi pelastaa meidt ???! Anyone ???! =)

 12. Maurelita, minusta ranskalainen projektinhallinta on viehttvn oikukasta ja tuottaa yllttvi (jopa henkevi) tuloksia monella alalla, kuten esimerkiksi keittotaito, muoti ja taide, mutta ydinvoima ei kyll kuulu niihin asioihin, joiden parissa tekee mieli heittyty sattuman huomaan. :-)

 13. Yksi mieleentullut nkkulma aiheeseen on sitten viel se ett tavallaan tss mys maksellaan myhstymn muodossa Tshernobyl:n jlkeisen henkisen lamaannuksen aikaansaannoksia:

  Se maahan ja alalle syntynyt osaaminen & tietotaito siit mit kaikkea ydinvoimalan kaltaisen kapistuksen rakentamiseen oikeasti kuuluukaan onnistuttiin kuluneiden vuosikymmenten aikana melko tehokkaasti pstmn elkkeelle ja hukkaamaan muualle muutenvaan mielekkiden tynkymien puuttuessa ilman ett oppi olisi siirtynyt uusien projektien aikana seuraaville tekijille ja nyt tekemist joudutaan ainakin Suomen pss pitklti opettelemaan uudestaan.

  Ja kuten tunnettua mink tahansa projektin onnistumisen yhten kulmakiven on se ett asiakas jo etukteen tiet mit haluaa ja osaa speksata esiin kaikki vaatimuksensa. Ei vain siltosin millaisen lopputuotteen hn haluaa vaan mys siit miten hn sen haluaa toimitettuna ja ennenkaikkea miten dokumentoituna.

 14. “ydinvoima ei kyll kuulu niihin asioihin, joiden parissa tekee mieli heittyty sattuman huomaan”
  En kyll nyt lhtisi sanomaan, ett ainuttakaan lnsimaista ydinvoimalaa ajettaisiin sattuman avustamana. Sitten Ranskalaisilla taitaa olla kuitenkin kohtuullinen tietotaito aiheesta, tekevthn he yli 78% shkstn ydinvoimalla ja reaktoreitakin taitaa olla noin 60. Vitn, ett noihin lukuihin ei pst sattumalta vaikka stereotypiat niin mielelln vittisivtkin. Tuskin on myskn puhdas sattuma, ett ITER-reaktori kasataan Ranskaan.

 15. Niin Ranksu, ranskalaiset ovat tietenkin aivan tsmllisyyden mestareita ja erityisen kyvykkit ajanhallinnassa.

  Sattuman huomaan ei toki kukaan ydinvoiman kanssa heittydy. Ihmettelen tosin, mist kumpuavat ne lehtikirjoitukset, ett Areva on yrittnyt maksattaa tappioita ydinvoimalan tilaajalla eli kytnnss meill kaikilla suomalaisilla vetoamalla siihen, ett turvavaatimukset ovat maassamme tarpeettoman tiukat.

  Paitsi ajankytn jttilisin, tunnemme tietenkin ranskalaiset mys pikkutarkkuudestaan.

 16. Tydennn viel tuota edellist vastausta silt varalta, ett kaikki eivt ymmrr leikki.

  Kulttuurierot ovat todellisia ja olemassa. Stereotypia tarkoittaa sit, ett kuvitellaan esimerkiksi kaikkien tietyn kansan edustajien olevan samanlaisia. Hyvin yksinkertaistettuna.

  Olen tutkinut stereotypioita, joten houkutus kirjoittaa niist pitksti on kova, mutta vastustan tss nyt sit, kun aiheena kuitenkin on lhinn ydinvoimalaitos ja sen myhstyminen.

 17. Riitta

  Ei milln pahalla. Kun olin ehdokkaana. olivat vaaliteemani “Uutta verta valtuustoon ja alas virkavaltainen kansliavitkuttelu”. Minua ei valittu valtuustoon ja kaikki jatkui ennallaan. Kansalaiset valitsevat tavallisesti vrin jttmll valitsematta.

 18. Kalevi Hotanen, vaalilauseilla on aika vhn merkityst pienten kuntien vaaleissa, joissa useimmat nestvt joko julkkua, sukulaista tai puolituttua. Muuta ei voi ptell meidnkn lpimenijiden vaalilauseista, kuten

  “Uusi. Aika kokenut.”

  “Tony”

  “Ihmisen mittainen Kangasala Sinulle”

  “Uskottavaa politiikkaa”

  “Kokemusta kotikunnan asioiden hoitoon”

  “Osaamista, kokemusta ja yhteistykyky”

  “Kokenut yhteistykykyinen luotettava”

  “Teot ovat kauneinta puhetta”

  Tm siis pieni kooste niist, jotka ylipns saivat aikaan vaalilauseen. Minusta tuo viimeinen on ylivoimainen.

  Kunnan ehdoton niharva muuten totesi vaalien jlkeen, ett hn ei ole luvannut mitn. Kampanjansa hn kvi K-Market Sahramin mainos pelipaidassaan. Mukanaan hn veti kolme muuta kristillisdemokraattista keski-ikist miest loikattuaan kesken vaalikauden sitoutumattomista krisuihin, jotta psi jonnekin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Nin meill.

  Ai niin, onhan hnest videotakin: http://www.tinyurl.com/jormajussila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *