Kommenttimuistuttaja

Asensin Skrubun innoittamana Pinseriin laajennuksen, joka helpottaa kommenttikeskusteluiden käymistä. Kun kirjoitat johonkin Pinserin juttuun (vaikkapa tähän) kommentin, voit pyytää Pinseriä lähettämään itsellesi sähköpostia aina kun juttuun saapuu muita kommentteja.

Sähköpostin tilaus tapahtuu kommentin kirjoittamisen yhteydessä: rastita ruutu “Lähetä minulle sähköposti-ilmoitus” jos haluat muistutuksen uusista kommenteista. Muista täyttää myös sähköpostiosoitteesi!

Jos kyllästyt sähköpostiviesteihin ja haluat peruuttaa muistutukset, se tapahtuu samasta paikasta. Jutun sivulle tulee näkyviin linkki “Tästä voit muokata tilauksiasi” jos olet tilannut muistutuksia ko. sivulta. Linkin kautta avautuvan muokkausruudun kautta voi peruttaa yhden tai kaikki tilaukset, tai vaihtaa sähköpostiosoitetta.

Toivottavasti tämä kirvoittaa Pinseriin entistä eläväisempiä kommenttikeskusteluita!

12 thoughts on “Kommenttimuistuttaja

 1. Kenties pieni asennus- ja suomennusohje olisi ollut myös paikallaan. ;) Siis jos vain haluat tämän liitännäisen leviävän muihinkin blogeihin.

 2. @bitten: Hyvä pointti, laitanpa siis ohjeita tähän.

  Asennus sujuu itse asiassa älyttömän helposti. Tämä kommenttimuistuttaja vaatii toimiakseen WordPressin johon muistuttaja asennetaan pluginina. Aikaisempaa kokemusta WordPressin säätämisestä tosin vaaditaan.

  Plugin löytyy osoitteesta:

  http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe-to-comments/

  Imuroidussa paketissa mukana tullut subscribe-to-comments.php kopioidaan WordPressin plugins-kansioon. Tämän jälkeen plugin laitetaan päälle WordPressin ylläpitopuolen Plugins-sivulta. Ylläpitosivujen Manage-osioon ja Settings-osioon tulee pari uutta Subscripe to comments -kohtaista sivua, joista säädetään mm. sivuille ilmestyvän tekstin suomennokset.

  Tilausten hallintasivujen suomennos ei ole ihan niin yksinkertaista. Paketin mukana tulee .pot-käännöstiedosto, mutta itse en ole vielä keksinyt mitä sille pitäisi tehdä. Hyviä kommentteja otetaan vastaan :)

 3. Hassuja sattumia: pari viikkoa sitten mietin, että kun kirjoittaa kiinnostavaan juttuun kommentin, jatkokommentit jäävät 99% varmuudella lukematta. Mietin, että olisi mainiota, jos joku perustaisi “kommentointimuistutuspalvelusivuston” jonka jokainen sivuston pitäjä voisi liittää oman sivustonsa kommentointiin. Palvelun käyttäjät näkisivät yhdestä paikasta mistä kaikkialta ovatkaan tilanneet muistutuksia jne.

  Onneksi useimmat kiinnostavat jutut löytyy järjestäen blogeista, joten tämä ajaa asiansa mainiosti, hyvähyvä.

 4. @Jari samoja asioita olen itsekin miettinyt. Kokeilin joskus noita selainlaajennuksia, cocommentia ja mitä niitä nyt olikaan, mutta ne eivät oikein vakuuttaneet. Tämä vaikuttaa toiminnaltaan tarpeeksi yksinkertaiselta ja jämäkältä Pinserin tarkoituksiin.

  Suosittelen lämpimästi muillekin WordPress-käyttäjille. Oli muuten noloa huomata että ohjelman tekijän sivuilla lahjoitustili näytti pyöreää nollaa. Maksoin siis Paypalilla symbolisen $10 tekijälle, tämä vaikuttaa nimittäin sen verran toimivalta systeemiltä.

 5. Tuolla skrubun Seurantaa-blogimerkinnän kommenteissa käydään juuri keskustelua noista coCommentseista ym. liitännäisistä, joiden avulla voi seurata keskusteluja (myös sellaisia, jotka eivät tarjoa mahdollisuutta tilata niitä sähköpostin kautta). Ainakin minun mielestäni co.mments on ihan kelvollinen. Vähän samaa mieltä oltiin skrubussakin.

 6. @bitten onkohan tuo cocomments sitten sama jota kokeilin aikoinaan… se vaati jonkin pluginin asentamista blogin päähänkin toimiakseen kunnolla.

 7. Sami: Co.mments ei vaadi mitään liitännäistä blogiin. CoComments on se, jota on haukuttu, ja joka sekottaa blogit ja kaikki. Luultavasti olet siis kokeillut tuota coCommentsia.

 8. En ole ihan 100 % varma vielä tuosta co.mmentsista. Se ei ole päivittynyt vaikka seuraamaani keskusteluun on tullut uusia kommentteja.

 9. Minä olen käyttänyt co.mmentsia jo useamman kuukauden ajan ja ihan tyytyväinen olen ollut. Joskus ne muistutukset ovat tosin tulleet jopa muutaman päivän myöhässä, mutta sellaiset tapaukset ovat olleet poikkeuksia. Yleensä se muistuttaa korkeintaan päivän viiveellä.

 10. Sen pot-tiedoston voi kääntää vaikkapa poEditillä (hyvä ja helppo softa, jonka saa linuxille, macille ja windowssille).

  “When a PO file does not have any translations, it is called a POT (PO template) file.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *