Kommenttimuistuttaja

Asensin Skrubun innoittamana Pinseriin laajennuksen, joka helpottaa kommenttikeskusteluiden kymist. Kun kirjoitat johonkin Pinserin juttuun (vaikkapa thn) kommentin, voit pyyt Pinseri lhettmn itsellesi shkpostia aina kun juttuun saapuu muita kommentteja.

Shkpostin tilaus tapahtuu kommentin kirjoittamisen yhteydess: rastita ruutu “Lhet minulle shkposti-ilmoitus” jos haluat muistutuksen uusista kommenteista. Muista tytt mys shkpostiosoitteesi!

Jos kyllstyt shkpostiviesteihin ja haluat peruuttaa muistutukset, se tapahtuu samasta paikasta. Jutun sivulle tulee nkyviin linkki “Tst voit muokata tilauksiasi” jos olet tilannut muistutuksia ko. sivulta. Linkin kautta avautuvan muokkausruudun kautta voi peruttaa yhden tai kaikki tilaukset, tai vaihtaa shkpostiosoitetta.

Toivottavasti tm kirvoittaa Pinseriin entist elvisempi kommenttikeskusteluita!

12 thoughts on “Kommenttimuistuttaja

 1. Kenties pieni asennus- ja suomennusohje olisi ollut mys paikallaan. ;) Siis jos vain haluat tmn liitnnisen levivn muihinkin blogeihin.

 2. @bitten: Hyv pointti, laitanpa siis ohjeita thn.

  Asennus sujuu itse asiassa lyttmn helposti. Tm kommenttimuistuttaja vaatii toimiakseen WordPressin johon muistuttaja asennetaan pluginina. Aikaisempaa kokemusta WordPressin stmisest tosin vaaditaan.

  Plugin lytyy osoitteesta:

  http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe-to-comments/

  Imuroidussa paketissa mukana tullut subscribe-to-comments.php kopioidaan WordPressin plugins-kansioon. Tmn jlkeen plugin laitetaan plle WordPressin yllpitopuolen Plugins-sivulta. Yllpitosivujen Manage-osioon ja Settings-osioon tulee pari uutta Subscripe to comments -kohtaista sivua, joista sdetn mm. sivuille ilmestyvn tekstin suomennokset.

  Tilausten hallintasivujen suomennos ei ole ihan niin yksinkertaista. Paketin mukana tulee .pot-knnstiedosto, mutta itse en ole viel keksinyt mit sille pitisi tehd. Hyvi kommentteja otetaan vastaan :)

 3. Hassuja sattumia: pari viikkoa sitten mietin, ett kun kirjoittaa kiinnostavaan juttuun kommentin, jatkokommentit jvt 99% varmuudella lukematta. Mietin, ett olisi mainiota, jos joku perustaisi “kommentointimuistutuspalvelusivuston” jonka jokainen sivuston pitj voisi liitt oman sivustonsa kommentointiin. Palvelun kyttjt nkisivt yhdest paikasta mist kaikkialta ovatkaan tilanneet muistutuksia jne.

  Onneksi useimmat kiinnostavat jutut lytyy jrjesten blogeista, joten tm ajaa asiansa mainiosti, hyvhyv.

 4. @Jari samoja asioita olen itsekin miettinyt. Kokeilin joskus noita selainlaajennuksia, cocommentia ja mit niit nyt olikaan, mutta ne eivt oikein vakuuttaneet. Tm vaikuttaa toiminnaltaan tarpeeksi yksinkertaiselta ja jmklt Pinserin tarkoituksiin.

  Suosittelen lmpimsti muillekin WordPress-kyttjille. Oli muuten noloa huomata ett ohjelman tekijn sivuilla lahjoitustili nytti pyre nollaa. Maksoin siis Paypalilla symbolisen $10 tekijlle, tm vaikuttaa nimittin sen verran toimivalta systeemilt.

 5. Tuolla skrubun Seurantaa-blogimerkinnn kommenteissa kydn juuri keskustelua noista coCommentseista ym. liitnnisist, joiden avulla voi seurata keskusteluja (mys sellaisia, jotka eivt tarjoa mahdollisuutta tilata niit shkpostin kautta). Ainakin minun mielestni co.mments on ihan kelvollinen. Vhn samaa mielt oltiin skrubussakin.

 6. @bitten onkohan tuo cocomments sitten sama jota kokeilin aikoinaan… se vaati jonkin pluginin asentamista blogin phnkin toimiakseen kunnolla.

 7. Sami: Co.mments ei vaadi mitn liitnnist blogiin. CoComments on se, jota on haukuttu, ja joka sekottaa blogit ja kaikki. Luultavasti olet siis kokeillut tuota coCommentsia.

 8. En ole ihan 100 % varma viel tuosta co.mmentsista. Se ei ole pivittynyt vaikka seuraamaani keskusteluun on tullut uusia kommentteja.

 9. Min olen kyttnyt co.mmentsia jo useamman kuukauden ajan ja ihan tyytyvinen olen ollut. Joskus ne muistutukset ovat tosin tulleet jopa muutaman pivn myhss, mutta sellaiset tapaukset ovat olleet poikkeuksia. Yleens se muistuttaa korkeintaan pivn viiveell.

 10. Sen pot-tiedoston voi knt vaikkapa poEditill (hyv ja helppo softa, jonka saa linuxille, macille ja windowssille).

  “When a PO file does not have any translations, it is called a POT (PO template) file.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *