3 thoughts on “Syyhystä ja sensuurista

  1. Itse kysymykseen en edes yritä vastata. Virtanen on kuitenkin, joko tahattomasti tai tarkoituksella, ottanut tietynlaisen narrin roolin eikä osaa siitä luopua edes silloin kuin pitäisi. Se lienee peruja 1980-luvulta ja hänen läänintaiteilija-ajoiltaan, kenties jopa kauempaa menneisyydestä. Tuolloin 1980-luvulla hän kiersi kaikenmaailman kissanristiäisiä läänintaiteilijan ominaisuudessa. Itsekin hänet joskus pikkukersana ainakin kertaalleen tapasin.

    Mitä tulee syyhyyn niin Veltoltahan on ilmestynyt vuonna 1993 kirja “Itsetuntoon syyhyn, puskun ja jumin kautta”. On se tullut joskus luettua. Tuossa kirjassa, ja ylipäätänsä Velton puheissa hän pilkkoo sanoja ja etymologian yms. kautta hakee uusia merkityksiä ja tarkoituksia sanoille ja sanojen käytölle ja mitä se merkitsee ihmisissä tjsp. Tuo on ihan mielenkiintoista, ja jopa hauskaa, mutta kuinka vakavasti, tieteellisesti, sen voi ottaa, en tiedä. Velton “tekeillä” olevan väitöskirjankin aihe on näköjään “Suomalaisen mielen ja kielen toiminnallisesta syvyyspsykologiasta” (http://www.velttovirtanen.net/)

    Tätä samaa sanoilla leikkimistä on tuossakin puheessa. Toinen esimerkki Velton sanoilla leikkimisestä löytyy tästä youtube-pätkästä – http://youtube.com/watch?v=_X_J3p13lW4 – kyseessä juttu helluntainuorista ja rock-musiikin saatanallisuudesta vuodelta 1986. Ehkä se Velton kuppi kaatui tuolloin.;) Ihan järkeviähän se tuossa puhuu.

    Ja ei, en äänestänyt Velttoa, en ole samassa vaalipiirissä.:)

  2. Velton ulosannin loogisuus ja johdonmukaisuus on kokolailla samaa luokkaa viestintäministerimme kanssa.

  3. Putkiaivoon ei tuo ota. Mutta noihan se Shamaanin tulee puhuakin. Ymmärrätte sitten ensi elämässänne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *