Journalismia vai viihdett?

Isot sanomalehdet tietvt mainiosti, miten saada paljon linkityksi blogeista – kirjoitetaan bloggaamisesta, niin pakkohan sit on valveutuneiden kirjoittajien kommentoida. Kari Haakana on koonnut listaa vastauksista HS:n juttuun, jossa luodataan kansalaisjournalismin ja viihteen suhdetta.

Kiva, ett asiasta syntyy keskustelu, mutta mutta … Kansalaisjournalismi on ksite, joka pitisi mritell kunnolla ennen kuin tosissaan voi alkaa pohtia blogien vaikuttavuutta kansalaisjournalismin saralla.

Kansalaisjournalismin ideaali on pitklti valtamedian konstruktio (vhn samalla tavalla kuin kansa on eliitin konstruktio?). Median on itse luotuihin odotuksiin “kansalaisjournalimista” sit helpompi petty, mit vhemmn esimerkiksi blogit muistuttavat perinteist mediaa. Samalla j helposti huomiotta, ettei blogien ehk ole tarkoitus kilpailla kaikenkattavina uutissaitteina perinteisen median kanssa. Pikemmin voisi ajatella erilaisten julkaisutapojen tydentvn toisiaan.

Mahtaako blogien painoarvo edes erityisesti olla journalismissa? Mielestni kiinnostava tapa kirjoittaa ei vlttmtt journalismimrittelyit kaipaa. Tosin kuulun kyll edelleen niihin, joiden mielest journalismi on ammatti eik harrastus – mutta taidan olla jmss vhemmistn, kun katselen esimerkiksi Bonnierin journalistipalkinnon uusia jakoperusteita tai niit “journalistisia kriteereit”, joilla kaupallinen viihde posin toimitetaan.

4 thoughts on “Journalismia vai viihdett?

  1. “Mahtaako blogien painoarvo edes erityisesti olla journalismissa?”

    No ensinnkn ylivoimaisesti suurimmalla osalla blogeista ei ole mitn tekemist journalismin kanssa, ne kun usein ksittelevt lheisesti kirjoittajan omaa elm ja ajatuksia. Ja lisksi yleiseen blogin mritelmn ei oikein istu ett blogi on journalistinen, silloinhan se ei yleisimpien blogimritelmien mukaan edes ole blogi.

  2. Mahtaako blogien painoarvo edes erityisesti olla journalismissa?

    No ensinnkn ylivoimaisesti suurimmalla osalla blogeista ei ole mitn tekemist journalismin kanssa, ne kun usein ksittelevt lheisesti kirjoittajan omaa elm ja ajatuksia. Ja lisksi yleiseen blogin mritelmn ei oikein istu ett blogi on journalistinen, silloinhan se ei yleisimpien blogimritelmien mukaan edes ole blogi.

  3. Pingback: Blogijournalismia « Sunnuntaitoimitus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *