Foliohatut esiin!

Salaliittoteoria-osastolta iltaa!

Olet saattanut ehkä kuulla Aasian nettiyhteyksiä vaivanneista kaapelirikoista. Tammikuun lopussa kaksi nettiyhteyskaapelia katkesi Egyptin rannikolla haitaten Aasian ja Euroopan välistä liikennettä. Seuraavana päivänä napsahti poikki kolmas johto Persianlahdella. No, sattuuhan tuota. Vesillä on paljon liikennettä ja tankkereilla on kuulemma tapana laahata ankkureitaan pohjamudissa.

Sunnuntaina katkesi neljäs johto. Tällä kertaa kyseessä ei varmaankaan ollut laivan ankkuri, sillä alue oli merkitty laivoilta kielletyksi. Syyksi mainittiinkin virranjakeluun liittyvät ongelmat. Sattuuhan tuota.

Nyt viides johto lakkasi toimimasta ja samalla iranilaiset Internet-yhteydet ovat alkaneet toimia kovin heikosti.

Lähi-idässä varmaankin toivotaan että nämä valitettavat yhteensattumat eivät tuota haittaa Iranin öljypörssille, jonka on määrä aloittaa parin viikon sisällä lopettaen iranilaisen öljyn kaupankäynnin heidän kovasti inhoamassaan dollarivaluutassa. Kun Saddam Hussein siirsi Irakin öljykaupan euroihin 2000-luvun alussa, homma päättyi hieman nolosti.

3 thoughts on “Foliohatut esiin!

  1. Tuo viides on ilmeisesti sama kuin neljäs muissa lehdissä. Nämä ovat vain huomanneet yhden katkoksen enemmän. eli tuon:

    “The first cut in the undersea Internet cable occurred on January 23, in the Flag Telcoms FALCON submarine cable which was not reported. “

  2. /me puts on his tinfoil hat

    Tiesin kolmen tai neljän piuhan katkeamisesta, mutta enpäs osannut ynnätä 1+1 :)

  3. Kuten tarkemmat lukijat jo huomasivatkin, Pinserissä vältettiin väittämästä Iranin verkkoyhteyksiä kokonaan katkenneiksi – yhtenä syynä tekstissä linkitetty iranilaisen uutistoimiston juttu joka toimii ihan hienosti. Slashdotissa alunperin esitetty väite Iranin tippumisesta ulos Internetistä ei siis pidä paikkaansa – mittauksissa käytetty reititin tosin pätki pahasti ainakin näin keskiviikko-iltana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *