Foliohatut esiin!

Salaliittoteoria-osastolta iltaa!

Olet saattanut ehk kuulla Aasian nettiyhteyksi vaivanneista kaapelirikoista. Tammikuun lopussa kaksi nettiyhteyskaapelia katkesi Egyptin rannikolla haitaten Aasian ja Euroopan vlist liikennett. Seuraavana pivn napsahti poikki kolmas johto Persianlahdella. No, sattuuhan tuota. Vesill on paljon liikennett ja tankkereilla on kuulemma tapana laahata ankkureitaan pohjamudissa.

Sunnuntaina katkesi neljs johto. Tll kertaa kyseess ei varmaankaan ollut laivan ankkuri, sill alue oli merkitty laivoilta kielletyksi. Syyksi mainittiinkin virranjakeluun liittyvt ongelmat. Sattuuhan tuota.

Nyt viides johto lakkasi toimimasta ja samalla iranilaiset Internet-yhteydet ovat alkaneet toimia kovin heikosti.

Lhi-idss varmaankin toivotaan ett nm valitettavat yhteensattumat eivt tuota haittaa Iranin ljyprssille, jonka on mr aloittaa parin viikon sisll lopettaen iranilaisen ljyn kaupankynnin heidn kovasti inhoamassaan dollarivaluutassa. Kun Saddam Hussein siirsi Irakin ljykaupan euroihin 2000-luvun alussa, homma pttyi hieman nolosti.

3 thoughts on “Foliohatut esiin!

  1. Tuo viides on ilmeisesti sama kuin neljs muissa lehdiss. Nm ovat vain huomanneet yhden katkoksen enemmn. eli tuon:

    “The first cut in the undersea Internet cable occurred on January 23, in the Flag Telcoms FALCON submarine cable which was not reported. “

  2. /me puts on his tinfoil hat

    Tiesin kolmen tai neljn piuhan katkeamisesta, mutta enps osannut ynnt 1+1 :)

  3. Kuten tarkemmat lukijat jo huomasivatkin, Pinseriss vltettiin vittmst Iranin verkkoyhteyksi kokonaan katkenneiksi – yhten syyn tekstiss linkitetty iranilaisen uutistoimiston juttu joka toimii ihan hienosti. Slashdotissa alunperin esitetty vite Iranin tippumisesta ulos Internetist ei siis pid paikkaansa – mittauksissa kytetty reititin tosin ptki pahasti ainakin nin keskiviikko-iltana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *