Knnykst 3G-wlan-reititin Joikuspotin avulla

Kuvittele tilanne: joukko vke on palaverissa jossa ei kuulu langatonta verkkoa eik verkkopiuhojakaan ny missn. Huoneellinen tietotylisi huokailee turhautuneena. Miten nyt haetaan tietoa tai tarkistetaan shkpostit?

Ht ei ole tmn nkinen jos edes yhdell palaverin osanottajalla on S60v3-knnykk (esimerkiksi Nokia N95, E70, E61(i) tai uusi kommunikaattori). Knnykkn asennetaan Joikuspot-niminen ohjelma, joka muuttaa puhelimen 3G-yhteytt jakavaksi tukiasemaksi.

Joikuspotin kynnistmisen jlkeen muut palaverissa olijat nkevt tietokoneissaan langattoman verkon jota kautta puhelimen mobiili-internet on yhtaikaa jokaisen lsnolijan kytss. Nppr!

Joikuspotin hydyllisyys ei rajoitu vlttmtt palavereihin. Sen avulla langattoman netin voi pystytt mkille, festareille, junaan, bussiin tai vaikkapa autoon. iPod Touchin omistajat innostuvat varmasti tajutessaan ett laukun pohjalla Joikuspotia ajavan nokialaisen avulla saa tehty itselleen “kyhn miehen iPhonen” jolla nettisurffaus sujuu muuallakin kuin kotiverkossa.

Joikuspot ei ole ainoa vaihtoehto oman pikku langattoman hotspotin pystyttmiselle. Jos lppriss on 3G-yhteys joko knnykn kautta tai vaikkapa mokkulalla, siitkin voi tehd verkkoa jakavan tukiaseman kytten Internet Connection Sharingia.

Tai sitten voi hankkia 3G-WLAN-tukiaseman, jonka avulla mobiililaajakaistan voi jakaa npprsti sek langattomaksi ett lankaverkoksi. Se on tosin jo ehk hieman liian iso palaveriin kannettavaksi. Tst laitteesta ja Saunalahden mokkulasta tulen tuonnempana kirjoittamaan enemmnkin kyttkokemuksia.

Ai niin, melkein unohtui mainita, ett Joikuspot on kotimaista tekoa. Hyv Suomi :)

5 thoughts on “Knnykst 3G-wlan-reititin Joikuspotin avulla

  1. Ihan hauska idea, mutta kytnnn hyty lipoo nollaa niin kauan, kun Suomessa ei mobiilinetti toimi laajakaistanopeudella kuin kaupunkien keskustoissa. Ket kiinnostaa jakaa modeeminopeutta – ja ket kiinnostaa kytt modeeminopeutta jos sit viel kytt muutama muukin ihminen?

  2. shovi: Rohkenen olla eri mielt — HDSPA toimii tll meillkin ja olemme sentn 20 km pss Tampereen keskustasta :)

  3. Sain toimimaan toisella yrityksell, hyv idea silloin kun yhteyden nopeus ylitt puhelimen ja tietokoneen vlisen Bluetooth-yhteyden nopeuden 115,2 kbps. Skypen ja VPN:n toimimattomuus suuri puute, mahtaako toimia lhitulevaisuudessa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *