Tänään on vuoden masentavin päivä

Tuntuuko kurjalta? Älä välitä, syy ei ole sinussa vaan siinä että tänään on vuoden masentavin päivä. Cardiffin yliopiston tutkija Cliff Arnall on tullut siihen tulokseen että tammikuun kolmas maanantai on yleisesti ottaen paskin päivä vuodessa.

Surkein päivä on laskettu kaavalla, joka ottaa huomioon keskimääräiset sääolosuhteet, joulusta kuluneen ajan, velkaantumistason (joulun jäljiltä arvatenkin), uudenvuodenlupausten rikkoutumisen todennäköisyyden, alhaisen motivaatiotason ja yleisen tarpeen tehdä jotain.

Jos se nyt yhtään tällaisena päivänä lohduttaa, niin tästä pääsee vain ylöspäin. Päivät pitenevät, kevät tulee (ensin ehkä vähän pakkasta ja lunta kuitenkin) ja luottokortitkin tulevat varmaan joskus maksettua. Pian on taas viikonloppu. Ja päivittyihän Pinserikin tänään.

Pian ollaankin jo vuoden iloisimmassa päivässä, joka sijoittuu juhannuksen tienoille.

6 thoughts on “Tänään on vuoden masentavin päivä

  1. Ah, kiitos vaan! Ainakin sääolosuhteet ovat kurjat, rahatilannehan voisi aina olla parempi, motivaatio maanantaiaamuna on kadoksissa ja uudenvuodenlupaukset ovat jo täysin unohtuneet…

  2. Juuri sopivasti tänään oli satanut upea lumisade, joka teki pihaleikeistä lapsen kanssa pitkästä aikaa todellista hupia. Erinomainen päivä!

  3. Ei kyllä mitenkään huono laskukaava, ei ole mikään paras päivä. Onneksi tuli lunta, tosin tili tyhjä ja velkaa monta sataa (plus normaalit pankkivelat), mutta onneksi on pari päivää vapaata koulusta, eipä tässä kyllä mikään huvitakkaan… Ei sentään tullut luvattua uutena vuotena mitään. :D

  4. Tänään, keskiviikkona, valkoinen lumi peitti maan ja kirkas aurinko häikäisi hämärään sopeutuneita silmiä.
    Että masentavasta maanantaista on edistytty jo pitkä harppaus. Kohta ei jaksa olla alamaissa, vaikka kuinka yrittäisi pahimpansa.

  5. Jänniä juttuja sitä tilastoista sitten selviääkin. Kiitokset iloisesta informaatiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *