Blogilistalla uusi omistaja

Kuten moni Pinserin lukija jo huomasikin päivän uutisista, Sanoma Digital on ostanut Blogilistan.

Yksi aikakausi loppuu ja uusi alkaa, mutta olen varma että näistä kaupoista on pelkästään hyviä seurauksia sekä Blogilistalle että bloggaajille. Olen pitänyt Blogilistaa yllä päivätyön ohessa, joten en ole ehtinyt panostaa siihen kovin paljon aikaa ja palauteviesteihinkin vastailu on ollut hitaanpuoleista. Vuosien varrella olen kuitenkin merkinnyt muistiin lukuisia toinen toistaan kiehtovampia ideoita, joiden toteuttamiselle avautuvat nyt kokonaan uudenlaiset mahdollisuudet.

Blogilistalla on vaiheikas historia. Se sai alkunsa "Päivän Pamaus" nimellä Pinserin sivupalkista vähän Pinserin syntymisen jälkeen vuonna 2002. Aluksi Riitan ja minun tarkoituksena oli kerätä itseämme varten muistilistaa suomalaisista blogeista, mutta lista laajeni nopeasti niin isoksi, että aloin rakennella sen ympärille erilaisia aputoimintoja. Suosikeiksi merkitseminen ja päivitystarkistukset helpottivat blogien seuraamista ja vähän kerrassaan monet muutkin bloggaajat alkoivat käyttää listaa.

Pari vuotta myöhemmin Blogilista siirtyi omaan osoitteeseen, kun Alex osti sen. Toiminta kuitenkin jatkui entiseen tapaan joidenkin käyttäjien huolestumisesta huolimatta. Nyt vuorossa onkin seuraava askel.

Blogilistaa alkaa työstää kehittäjätiimi ja olenkin varma, että lähitulevaisuudessa nähdään monia paljon toivottuja ja kokonaan uusia toiminnallisuuksia. Olen luvannut olla siirtymävaiheen aikana mukana kehitystyössä niin, että uudet omistajat voivat tutustua hankintaansa rauhassa ja kehitystyö lähtee kulkemaan oikeita uria pitkin.

Aivan kuten edellisessäkin siirtymävaiheessa, jotkut ovat olleet huolissaan listan tulevaisuudesta. Tuhoaako kaupallisuus Blogistanin? Ei huolta. Uskon, että uuden omistajan tavoitteet ovat samoja kuin Blogilistalla on ollut alusta asti: tarjota helppokäyttöisiä ja käyttökelpoisia työkaluja blogien löytämiseen, seuraamiseen ja lukemiseen sekä tuoda blogeille paljon uusia lukijoita.

Kaikenlainen palaute on edelleen tervetullutta vanhaan tuttuun palauteosoitteeseen info@blogilista.fi. Voit lähettää sinne niin kysymyksiä kuin kommentteja, palautetta ja toiveita uusista palveluista.

Pinseri jatkaa toimintaansa normaalisti ja ehkäpä meille jää nyt myös hieman enemmän aikaa sen päivittämiseen :-)

9 thoughts on “Blogilistalla uusi omistaja

 1. Pingback: /dev/nikc/blog: Blogilista myytiin

 2. Blogilistan kannattaisi kehittää jonkun näköinen tagipilvi josta näkee mitä blogeissa keskustellaan. Se voisi sitten samalla toimia linkityspalveluna että blogeille tulisi enempi vierailijoita. Vähän niinkuin bloggar.se sivun periaatteella.

 3. Parahin pinseri, oletko nyt ymmärtänyt että hakkeri on hakkeri, ja tekee oikeita asioita, koska ne ovat oikein, ja taas rahaherra tekee (ja ajattelee) rahaa.

  Tässä “yli kolme vuotta firmalle kaikkensa antaneen” Presson tekijän viimeiset terveiset, herättyään tämän tajuamaan:
  “Jokaisen yrityksen ainoa arvo on raha, missio tehdä sitä paljon ja visio tehdä sitä vielä enemmän. Turha höpöttää laadusta, palvelusta, asiakaslähtöisyydestä tai mistään muustakaan. Ei mene enää läpi.”

 4. Olisi ollut mielestäni parempi, että blogilista olisi säilynyt enemmän yhteisön juttuna ja rahantekoriippumattomana. Olisitte antaneet blogistanialle mahdollisuuden tehdä kilpaileva tarjous kollektiivisesti.

  Sanoma osakeyhtiöllä on valtaa tv:ssä, radiossa, sanomalehdissä, viikkolehdissä… ja nyt myös blogistaniassa.

 5. lukija
  2.12.2007 klo 16:06
  “Sanoma osakeyhtiöllä on valtaa tv:ssä, radiossa, sanomalehdissä, viikkolehdissä
  … ja nyt myös blogistaniassa.”

  Onkohan blogilistallakin sitten yhtiön nato-kanta?

  :D

 6. Heh, enpä muistanut, että tämä oli tosiaan aikanaan päivän pamaus. Näin se aika rientää. Silloin kun oma blogittelu alkoi, oli päivän pamauksen listalla joku 50 blogia, joten aika pitkälle on tultu. Vaikka lisäksi on tullut RSS-feedit ja muut tavat lukea blogeja, taitaa blogilistan suosikkisysteemillä olla vieläkin ihan hyvin käyttäjiä. Onnea matkaan!

 7. Pingback: Silloin joskus | Wanha Blogistania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *