Ratkaisu tahmaiseen hakutoimintoon

Joskus tekee mieli huudahtaa kuin Homer Simpson: D’oh! Ja perään vielä läpsäistä kämmenellä otsaan kuin Spede.

Olen tässä jo parin kuukauden ajan kiroillut Windows Desktop Searchia, joka on tuntunut vetävän tietokoneen polvilleen. Jatkuva indeksointi on käyttänyt kovalevyä jatkuvasti ja muiden ohjelmien käyttö on ollut tahmaista.

Äkillinen älynväläys toi ratkaisun ongelmaan. Ajattelin postittaa ratkaisun tänne Pinseriin siltä varalta että joku muukin on kiroillut tahmaisen haun kanssa. Windows-käyttäjät, lukekaa eteenpäin…

Ratkaisu ongelmaan piilee hakutoiminnon infopaneelista löytyvissä asetuksissa.

Desktop Searchin infopaneeli avataan klikkaamalla työkalualueella näkyvää suurennuslasin ikonia ja valitsemalla “Indexing status”. Avautuvalta ruudulta löytyy nappula nimeltään “Index now”. Ensikatsomalta luulisi tietysti, että napin merkityksenä on pitää indeksointi käynnissä joten se tulee pitää painettuna:

image

Väärin. Napin merkitys onkin: “Indeksoi jatkuvasti, riippumatta siitä mitä käyttäjä tekee tietokoneella”.

Oikea asento ko. nappulalle onkin tietysti pois päältä:

image

Ja niin alkoi indeksoija taas käyttäytyä kohteliaasti – kuten tekstistäkin huomaat (“indeksointinopeutta pienennetty koska konetta käytetään”).

Mysteeriksi jäi edelleen, että miksi Desktop Search haluaa indeksoida kaikki Outlookissa olevat sähköpostiviestit yhä uudelleen ja uudelleen, mutta sen voi selvittää sitten ensi kerralla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *