Äänestyksen tulokset

Pari piv sitten julkistamani kysely Pinserin linkkien avautumisesta on nyt pttynyt. 190 lukijaa ehti antaa mielipiteens ja 57% oli sit mielt ett Pinserist muille sivuille johtavien linkkien ei tule avata uutta ikkunaa. Ja nin siis tehdn vastedes.

Kuten monet kommentoineet kertoivat, linkinhn voi toki avata uuteen ikkunaan (tai monissa selaimissa vlilehteen) halutessaan, joko pitmll nppimistn Ctrl-nappia pohjassa samalla kun klikkaa, klikkaamalla hiiren keskimmisell napilla (rullalla) tai klikkaamalla linkki hiiren oikealla napilla ja valitsemalla sielt “avaa linkki uuteen ikkunaan” toiminnon.

Jnnittv oli havaita ett kaikkien sivustojen yleis ei ole samaa mielt. Esimerkiksi Probloggerissa tai Digicamera.netiss (katso Matin kommentti) lukijat nestivt linkkien ikkunaan avautumisen puolesta.

Itseni eivt uuteen ikkunaan avautuvat nykyisin haittaa, koska linkkiblogeissa ja vastaavissa avaan joka tapauksessa linkit uuteen ikkunaan jos sivusto ei sit itse tee. Itse asiassa uuteen ikkunaan avautuvista linkeist tulee usein hyvi fiiliksi (hyvn esimerkkin yllmainittu Digicamera).

Syyn thn on se, ett ikkunan (tai minun tapauksessani vlilehden) sulkeminen tuo alkuperisen sivun nkyviin nopeammin kuin selaimen back-napin painaminen. Ero ei ole kovin suuri, yleens sekunnin luokkaa tai viel vhemmn, mutta sekin vaikuttaa surffailukokemukseeni vahvasti. Lisbonuksena on se, ett jos klikatun sivun avautuminen kest pitkn, voin palata takaisin lukemaan alkuperist teksti.

Ja tmhn ei koske tietenkn sivun sisisi linkkej tai popup-ikkunoita vaan nimenomaan blogien, keskustelufoorumien tai vastaavien sisllst lytyvi linkkej muille sivuille. Eli niit, joista on tarkoituskin tulla takaisin lukemaan alunperin keskenjnytt teksti.

Se kaikista paras ratkaisu olisi varmaan sama, jota edesmennyt Suodatin-blogi kytti aikoinaan: sivun nurkassa on checkbox, jonka rastittaminen asettaa javascriptill kaikille sivulla oleville linkeille targetiksi uuden ikkunan. Nykyaikainen versio tst voisi viel muistaa cookien avulla kunkin kyttjn valinnan kyttkerrasta toiseen.

Tssp hyv aihe pikku kilpailuun: Kuka ehtii ensimmisen tehd tllaisen javascriptin ptkn sellaisessa muodossa ett sen voi helposti leikata ja liimata oman bloginsa sivupohjaan? Voittajalle tarjotta mainetta, kunniaa ja skriptille mainosjuttu Pinseriin linkin kera.

4 thoughts on “Äänestyksen tulokset

 1. Itse olen ehdottomasti uuden ikkunan/vlilehden kannalla. Joskus linkki menee mielenkiintoiselle sivulle jossa tulee selailtua monia sivuja jollon on mukava, ett alkuperinen sivu j auki omaansa eik tarvitse painella backi loputtomiin pstkseen takaisin alkuun.

 2. http://www.frontside.fi/targetchanger.js

  Tuo skripti vain oikeaan paikkaan, niin homma on hoidettu.

  excludedomains-taulukkoon vain kaikki domainit, jotka halutaan aina aukeavan samaan ikkunaan.

  Koodipohja lytyi osoitteesta http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex8/newwindow2.htm

  -Muokkasin hieman, ja lissin tuon ominaisuuden, ett rasti muistaa tilansa keksien avulla. (Alkuperinen koodi ei kyll muutenkaan toiminut tysin)

  Toimiva “demo” on osoitteessa http://www.frontside.fi/ -> sivun alalaita. IE:ll toimivuudesta ei ole takeita, kun IE:t ei minulla ole. Firefoxilla ja safarilla toimii.

 3. Ehdottomasti valinta ikkunasta pit jtt kyttjlle, ja helpoitenhan se tapahtuu jttmll target-attribuutti kokonaan pois. Jos linkin haluaa aukeamaan samaan ikkunaan, niin sit voi klikata ja jos uuteen ikkunaan niin klikkaa oikealla ja painaa “Avaa uudessa ikkunassa”. Tai pit shifti pohjassa samalla kun painaa.

 4. Paras vaihtoehtohan on juuri tuo uusi tabi. Mutta kun ei jaksa joka sivun targetteja muistaa niin on helpoin klikkailla linkkej keskipainikkeella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *