Lukijakysely

Kirjoittaja Sami, 9.7.2007

Useista Pinserin jutuista löytyy ulkoisiin nettisivuihin johtavia linkkejä. Jotkut ehkä huomasivatkin, että keväällä meillä oli kokeilu jossa linkin klikkaus avasi uuden selainikkunan ja klikatun linkin siihen. Sillä tavalla Pinseri jäi vielä taustalle auki.

Nyt olemme kuitenkin palanneet vanhan tapaan jossa linkki avautuu samaan selainikkunaan. Tällä tavalla selaimesta ei avaudu turhaan selainikkunoita, mutta Pinseriin takaisin tuleminen vaatii back-painikkeen napsautuksen.

Nyt onkin aika suorittaa lukijakysely: kumpi tapa on mielestäsi parempi?

Tämä toimi samalla hyvänä tekosyynä kokeilla Polldaddyä. Idea kyselyyn tuli Probloggerin vastaavasta kyselystä, jossa 54% vastanneista halusi linkkien avaavan uuden ikkunan. Saapa nähdä miten täällä meillä Suomessa.

Kyselyn vastausaika päättyy keskiviikkona 11.7. klo 15.

 

  Jutussa “Lukijakysely” on 13 kommenttia:

  • BrDead says:

   Aika se ja sama kun selaimeni osaa mouse gestureita, joita jotkut hiirieleiksikin kutsuu. Back-forward-back toimii yllättävänkin näppärästi.

  • Mike says:

   Nykyisin popupit lähinnä häiritsevät tabien käyttöä.

  • Mikael says:

   Jeps, modernit selaimet ovat tosi käppäriä ikkunoiden ja tabien hallinnassa ja käyttäjä osaa sikäli kyllä itse aukaista sivun uuteen ikkunaan niin halutessaan. Siksi olen itsekin luopunut _blank:in käytöstä jo pari vuotta sitten.

  • Timo L. says:

   Samaan ikkunaan ehdottomasti. Näin jätät lopullisen ratkaisun käyttäjälle.

  • Matti Harju says:

   Digicamera.netin Foorumilaisilta kysyttiin vuoden 2003 lopulla sama kysymys. Silloin 77% (204 kpl) halusi sivuston ulkoisten linkkien avautuvan uuteen ikkunaan, 15% (42 kpl) ei halunnut, 6% (18 kpl) ei merkitystä. Minä pidin loppuun asti kiinni oikeaoppisesta tavasta eli ei uutta ikkunaa, mutta enemmistön tahto tuli nopeasti esille (Itse Foorumillahan linkit tietenkin avautuvat uuteen ikkunaan, kysely koski muuta sivustoa).

  • Jasmo says:

   Connection failed, please try again.

  • Sami says:

   Jasmo: tuleeko virhe kyselystä vai? Kannattaa kokeilla uudelleen, ainakin minulla se on kyllä toiminut ihan ok.

  • Dalai says:

   Valintojen tekstit eivät näy ainakaan Linux + Firefox yhdistelmällä. Tiedä sitten missä vika. Käyttäjä on ainakin aina syytön. Äänestän kuitenkin uuteen ikkunaan avautuvia linkkejä.

  • Sami says:

   Kysely on Flash-appletti. Mitenköhän Linux osaa Flashit noin yleensä..?

  • Mikko says:

   Samapa tuo, keskinappulaa tulee painettua melkein linkin kuin linkin kohdalla. Lukusession lopuksi on näppärä kahlata linkit läpi välilehdistä hiirtä heiluttelemalla (kuten BrDead tekee).

  • E-110 says:

   Sami: Näyttäisi toimivan. Ainakin x86-alustalla pyörivälle Linuxille voi ladata Flash-playerin Adoben kotisivuilta.

  • Timo says:

   Onkohan kyse kysymyksen sanamuodosta, mutta mulle tuli erilainen vastaus tuosta samasta kysymyksestä. Toki vastaajamääräkin on alle 10% sun määristä, mutta suunta on suht selvä – linkkejä ‘nykysivun’ päälle haluaa vain 1/3-osa.

   Toisaalta taidetaan ehkä kysyä hitusen eri asiaakin…?!

  • Mielenkiintoinen kyssäri ; itse sanoisin uuteen mutta lähinnä klikkailen oikealla ja avaan uudelle välisivulle välttyäkseni yllätyksiltä. Surffaan monella aallolla samaan aikaan enkä halua kadottaa alkuperäistä lähdettäni – varsinkaan jos kyseessä on duunijuttu !

   PollDaddy on paras löytämäni gallup-jippo, jossa voi laittaa useammankin “oikean” vastauksen halutessaan sen sallia :

   http://www.ublog.com/maurelita/note/640

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.