Lukijakysely

Useista Pinserin jutuista lytyy ulkoisiin nettisivuihin johtavia linkkej. Jotkut ehk huomasivatkin, ett kevll meill oli kokeilu jossa linkin klikkaus avasi uuden selainikkunan ja klikatun linkin siihen. Sill tavalla Pinseri ji viel taustalle auki.

Nyt olemme kuitenkin palanneet vanhan tapaan jossa linkki avautuu samaan selainikkunaan. Tll tavalla selaimesta ei avaudu turhaan selainikkunoita, mutta Pinseriin takaisin tuleminen vaatii back-painikkeen napsautuksen.

Nyt onkin aika suorittaa lukijakysely: kumpi tapa on mielestsi parempi?

Tm toimi samalla hyvn tekosyyn kokeilla Polldaddy. Idea kyselyyn tuli Probloggerin vastaavasta kyselyst, jossa 54% vastanneista halusi linkkien avaavan uuden ikkunan. Saapa nhd miten tll meill Suomessa.

Kyselyn vastausaika pttyy keskiviikkona 11.7. klo 15.

 

13 thoughts on “Lukijakysely

 1. Aika se ja sama kun selaimeni osaa mouse gestureita, joita jotkut hiirieleiksikin kutsuu. Back-forward-back toimii yllttvnkin npprsti.

 2. Jeps, modernit selaimet ovat tosi kppri ikkunoiden ja tabien hallinnassa ja kyttj osaa sikli kyll itse aukaista sivun uuteen ikkunaan niin halutessaan. Siksi olen itsekin luopunut _blank:in kytst jo pari vuotta sitten.

 3. Digicamera.netin Foorumilaisilta kysyttiin vuoden 2003 lopulla sama kysymys. Silloin 77% (204 kpl) halusi sivuston ulkoisten linkkien avautuvan uuteen ikkunaan, 15% (42 kpl) ei halunnut, 6% (18 kpl) ei merkityst. Min pidin loppuun asti kiinni oikeaoppisesta tavasta eli ei uutta ikkunaa, mutta enemmistn tahto tuli nopeasti esille (Itse Foorumillahan linkit tietenkin avautuvat uuteen ikkunaan, kysely koski muuta sivustoa).

 4. Jasmo: tuleeko virhe kyselyst vai? Kannattaa kokeilla uudelleen, ainakin minulla se on kyll toiminut ihan ok.

 5. Valintojen tekstit eivt ny ainakaan Linux + Firefox yhdistelmll. Tied sitten miss vika. Kyttj on ainakin aina syytn. nestn kuitenkin uuteen ikkunaan avautuvia linkkej.

 6. Samapa tuo, keskinappulaa tulee painettua melkein linkin kuin linkin kohdalla. Lukusession lopuksi on nppr kahlata linkit lpi vlilehdist hiirt heiluttelemalla (kuten BrDead tekee).

 7. Sami: Nyttisi toimivan. Ainakin x86-alustalla pyrivlle Linuxille voi ladata Flash-playerin Adoben kotisivuilta.

 8. Onkohan kyse kysymyksen sanamuodosta, mutta mulle tuli erilainen vastaus tuosta samasta kysymyksest. Toki vastaajamrkin on alle 10% sun mrist, mutta suunta on suht selv – linkkej ‘nykysivun’ plle haluaa vain 1/3-osa.

  Toisaalta taidetaan ehk kysy hitusen eri asiaakin…?!

 9. Mielenkiintoinen kyssri ; itse sanoisin uuteen mutta lhinn klikkailen oikealla ja avaan uudelle vlisivulle vlttykseni ylltyksilt. Surffaan monella aallolla samaan aikaan enk halua kadottaa alkuperist lhdettni – varsinkaan jos kyseess on duunijuttu !

  PollDaddy on paras lytmni gallup-jippo, jossa voi laittaa useammankin “oikean” vastauksen halutessaan sen sallia :

  http://www.ublog.com/maurelita/note/640

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *