Mitä tekisin lintuinfluenssa.comille?

Vajaa vuosi sitten minusta tuli lintuinfluenssa.comin onnellinen omistaja. Sivuston hankkiminen oli mielenkiintoinen tarina. Jyvskyllinen opiskelija hankki domainin itselleen lintuinfluenssauutisoinnin ollessa kuumimmillaan. Hn perusti osoitteeseen lintuinfluenssauutisia listaavan blogin, josta tulikin pienimuotoinen auktoriteetti alallaan – ainakin jos Googlelta kysytn: Sivusto hyppsi nopeasti ykkseksi lintuinfluenssa-hakusanan hakutuloksissa.

Sittemmin sivuston silloiselle omistajalle tuli muita kiireit ja hn laittoi sivuston myyntiin huuto.netiin. Tss kohtaa min astun kuvaan mukaan: huusin sivuston itselleni pikkusummalla. Minulla ei ollut sen kummempia suunnitelmia sivun varalta – ajatus vain tuntui hauskalta.

Kyseess lienee muuten ensimminen kerta kun Suomessa on myyty blogi :-)

Syksyll 2006 tapahtui pienimuotoinen fiasko. Nettioperaattori Homepage-SJR:n palvelimilla hajosi kovalevy ja kvi ilmi ett levyst ei ollut olemassa toimivia varmuuskopiota. Lintuinfluenssa.comin sislt blogeineen kaikkineen katosi bittiavaruuteen.

Kun ply laskeutui, tulin siihen tulokseen ett en jaksa pystytt blogia en uudelleen ja tein sivustolle vain pienimuotoisen informaatiopaketin lintuinfluenssasta ja lissin linkkej asiantunteviin listietoa tarjoaviin lhteisiin. Hmmstyksekseni sivu hyppsi taas Googlen hakutuloksien krkeen, vaikka se oli antanut pelkk virheilmoitusta parin kuukauden ajan.

Vuodeksi maksettu kotisivutila Homepage-SJR:lt on kulumassa umpeen tss syksyll enk aio en uudistaa tilaustani ko. firman kanssa. Voisin toki siirt sivuston esimerkiksi Nebulaan, mutta sen vuosimaksut ovat melkoisen suuret sivustosta saatavaan hytyyn nhden.

Lintuinfluessa tuottaisi kunnollisia mainostulojakin vasta seuraavan pandemian alkaessa (tosin silloin sivusto toimii todennkisesti jonkinlaisena kultakaivoksena omistajalleen). Nin huolettomina aikoinakin sivusto houkuttelee ilman sen kummempaa markkinointia hakukoneista kymmenittin osumia pienenkin lintuinfluenssa-aiheisen uutisoinnin ilmestyess.

Sen sijaan haluaisin tehd lintuinfluenssa.comilla jotain sellaista, joka takaa sivustolle sen arvoisen tulevaisuuden informaatiolhteen (ja ehk tuo samalla itsellenikin pient hyty).

Hyvi ehdotuksia otetaan vastaan. Alanko luukuttaa sivustoa kansainvlisille lkefirmoille (myyntitykit: hyv provisio luvassa! vink vink) vai lahjoitanko sen Kansanterveyslaitokselle kuten Jari Lindholm ehdotti Apinalaatikossa? Kerro oma ideasi.

5 thoughts on “Mitä tekisin lintuinfluenssa.comille?

  1. Itse olisin mys ehdottanut KTL:lle lahjoittamista. Nuo ovat ksittkseni satsanneet melkoisesti rahaa tietotekniikkaan, jolla mahdollisen epidemian sattuessa taataan tietouden vlittminen mahdollisimman monelle uteliaalle (lue: rautaa rajalla).

  2. KTL tai vastaava taho olisi hyv omistaja. Luulen, ett meill normaaleilla ihmisill on pandemian sattuessa parempaakin tekemist kuin em. sivuston pivittminen.

  3. Niin ja sittemminhn annoin siis domainin ekspiroitua ja nykyisin se on taas vapailla markkinoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *