Rate my bokeh

Kirjoittaja Sami, 6.7.2007

Rate my bokeh

Ostin talvella eBaystä kameraani vanhan manuaalitarkenteisen kiinteäpolttovälisen objektiivin. Käsitarkennus ei ollut pimeänä vuodenaikana erityisen hääviä, joten objektiivi unohtui kameralaukun pohjalle pitkäksi aikaa.

Mutta nyt satuin kaivamaan sen esiin ja yllätyin iloisesti. Valoisammalla kelillä valokuvaus sai ihan uusia ulottuvuuksia ja f1.7 objektiivi innosti leikkimään syväterävyyksillä. Tästä tulee jo ihan hyvää bokehiakin! (Muistathan, että Bokeh oli taannoin Pinserin sana viikonvaihteeksi)

Tekniikkaa niille, joita se kiinnostaa: Pentax K10D / Asahi-Pentax SMC-A 50/1.7. Muista katsoa myös muita kuviani Flickrissä.

  Jutussa “Rate my bokeh” on 3 kommenttia:

  • pni says:

   Kiinnostaisi kuulla mitä mieltä olet kamerastasi.

   Yritin hakea Pinserin Google-haulla niin “K10D” kuin “Pentax”, mutta haku ei löytänyt mitään. Ei edes tätä kirjoitusta.

  • Sami says:

   pni: Google varmaankin indeksoi tämän kirjoituksen pikapuoliin. Kamerasta on tosiaan ollut tarkoitus kirjoittaa jo pidempään, mutta työntäyteinen kevät esti sen. Mutta varmaankin jo lähiaikoina innostun kirjoittamaan pikku raportin. Ennakkotiiserinä voisin kertoa, että olen kameraan erittäin tyytyväinen.

  • pni says:

   Odotan jännityksellä.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.