Mikrobloggaus vähentää tavallista bloggausta?

Kirjoittaja Sami, 4.7.2007

Asmo on huomannut saman kuin minä: Jaikun tapaisiin mikrobloggauspalveluihin (huh, mikä sana) on niin helppo ja nopea kirjoitella että varsinaiseen blogiin kirjoittaminen kärsii.

Jaikuun voi hyvällä omallatunnolla suoltaa joutavanpäiväisiäkin ajatuksia vaikka monta kertaa päivässä ellei peräti tunnissa kun taas blogiin kirjoittaessa pitäisi keksiä jotain fiksumpaa sanottavaa.

Mutta miksipä blogiakin ei voisi pitää samalla tavalla? Pikkupostaukset ovat luontainen paikka lyhyemmille ajatuksille ja tällaiset isommat jutut sitten huolitellummille kirjoituksille.

Pinseri on ollut viime aikoina sen verran hunningolla, että olen nyt päättänyt siirtää ajatusvirtaa erilaisista ulkoisista palveluista takaisin tänne blogiin. Täältä ajatukset valuvat sitten syötteiden muodossa muualle – sinne Jaikuunkin.

Kirjoittamisintoa lisännee myös jo eilen hehkuttamani Windows Live Writer, joka on tässä kokeiltaessa osoittautunut oikein mainion oloiseksi blogiinkirjoitussoftaksi.

  Jutussa “Mikrobloggaus vähentää tavallista bloggausta?” on 7 kommenttia:

  • Jasmo says:

   Jaikuun jne on helppo kirjoittaa, mutta ajatellaanko lukijaa?

  • Merten says:

   Pitäiskö lukijaa vielä jotenkin erikseen ajatella?

   Mikrobloggaus on kivaa, mutta alkaa pidemmän päälle toistamaan itseään – ja, vähän ironisesti – siinä alkaa ajatella lukijaa. En usko että ketään jaksaa kiinnostaa ensimmäisen viikon jälkeen missä aamusavuni poltan ja miten kuuma metrossa on. Homma toimisi toki ihan eri tavalla jos valtaosa kaveripiiristä olisi palvelun käyttäjiä ja paikka/aikataulutiedoilla olisi jotain käytännön arvoa.

  • Pekka P says:

   Tai sitten vaan bloggaus on vihdoin passé ja porukka alkaa tehdä jotakin hyödyllistä verkossa :D

  • Sami says:

   Hyödyllistä? :)

  • Mikko says:

   Eikö tämä tällainen kommentointikin ole eräänlaista mikrobloggausta, jossa on mukana hyödyllisyysnäkökulma? Monesti lause tai kaksi avaa näkökulmia ja riittää kommentiksi. Inter-aktiivisuutta, sano!

  • Sami says:

   Mikko: Tiedän monia bloggaajia jotka ovat aloittaneet uransa kirjoittamalla kommenttiketjuihin. Ja on niitäkin, jotka eivät ole edes omaa blogia pystyttäneet. Eli olen ihan samaa mieltä.

  • Jari says:

   Alkuinnostuksen jälkeen Twitterin ja Jaikun käyttäminen jäi hyvinkin nopeasti. Aikaa ei vain tunnu riittävän, kun pitäisi blogiinkin jotain suoltaa. Liian monen kanavan täysi hyödyntäminen ei vaan ole mahdollista. Kuitenkin oli tarvetta pienemmille postauksille, jotka eivät usein ylitä blogikirjoitus-kynnystä.

   Itse ratkaisin tämän ongelman rakentamalla pienen pluginin WordPressiin. Postaan parhaimmillaan muutaman kerran päivässä lyhyempiä jurinoita blogissani olevaan erilliseen osioon, jotka ovat luettavissa varsinaisten blogikirjoituksien vieressä. Pikapostaukset eivät kuitenkaan päivitä aina blogilistaa, koska niillä ei loppupeleissä ole niin suurta merkitystä, mutta niitä on vain niin mukava tehdä.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.