Jquery vaikuttaa erinomaiselta

Wow. Jquery näyttää kerrassaan mainiolta Javascript-käyttöliittymäkirjastolta. Koko vain 20 kilotavua! Voisi ottaa kesälomaprojektiksi Pinserin käyttöliittymän uudistamisen. Tuohon lisäksi vielä CSS layout generator ja hieno tulee. Kommenteissa saa kertoa lisää vinkkejä elämää helpottaviin UI-työkaluihin. :-)

4 thoughts on “Jquery vaikuttaa erinomaiselta

  1. jQuery on kieltämättä mahtava, sitä on tullut käytettyä paljonkin erinäisissä projekteissa. Scriptaculous on toinen hyvä, mutta sen koko on täysin eri sfääreissä. Yllättävän vähän (lue: ehkä liiankin vähän) tulee käytettyä tällaisia valmiita kirjastoja, vaikka niitä löytyy vähän joka tarkoitukseen.

  2. Javascript-kirjastoista kannattaa tarkastaa myös http://mootools.net/
    Hyvät tutoriaalit eikä kokokaan ole kovin iso, varsinkin kun valitsee kirjastosta pakettiin vain tarvitsemansa osaset ja ottaa vielä kompressoidun paketin.

  3. Thickbox (http://jquery.com/demo/thickbox/) on edelleen jQueryn päälle rakennettu popup-hässäkkä, vrt. LightBox. jQueryn pluginit kannattaa ehdottomasti katsoa läpi, niistä löytyy monia samantyylisiä juttuja kuin esim. Yahoo!n javascript-ui:sta tai sitten siitä Scriptaculouksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *