Imuroitavaa kahvia ja lazyweb

Onko kahvi lopussa? Ei ht, nyt sit voi imuroida netist:

Download a …coffee replacement, really! | Anabubula.com *

Selitys lienee paikallaan. Sivustolta lytyy linkki 20 minuutin mittaiseen mp3-tiedostoon joka vitt piristvns kuulijaa samalla tavalla kuin kofeiini. Ohjeet muistuttavat: ei saa kuunnella repeatilla. Parasta hyvill stereokuulokkeilla kuunneltuna.

Vaikutus perustuu sivuston mukaan aivoaaltojen stimulointiin – tietyntaajuiset net aiheuttavat aivoissa tiettyj tunnetiloja, esimerkiksi tss tapauksessa pirteytt. Jokin toinen ni voisi aiheuttaa uneliaisuutta. Kommenteissa epilln vaikuttavaksi ainesosaksi placeboa.

Koska nyt on myhinen ilta, en kuunnellut kohvinkorviketta kokonaan lpi. Mutta parin minuutin verran kokeiltuna se kuulosti ainakin miellyttvlt taustanelt: hieman viidakkoa, hieman jnnittvi nitehosteita. Ja ehk olen vhn pirtempikin, hmm? Humpuukia tai ei, kyll tlle lytyy paikka iPodistani.

Vastaavanlaisia musikaalisia korvikkeita lytyy enemmnkin. Esimerkiksi valkoista kohinaa sisltv nitiedosto tekee saman asian kuin vastanikuulokkeet, mutta paljon paremmin. Kun laitat suhinan soimaan kuulokkeissa jatkuvalla toistolla, parissa minuutissa et en noteeraa nt ja samalla kaikki ympriv hly peittyy sen alle. Toimii, kokeiltu on!

Entinen tykaveri teki minulle aikoinaan ikioman valkoinenkohina.mp3-tiedoston, mutta se psi valitettavasti hukkumaan duunimaata vaihtaessa. Netistkn ei pikaisella haulla lytynyt muuta kuin maksullisia ohjelmia joilla kohinaa voisi tehd. Ajattelinkin kokeilla jos lazywebist saisi sellaisen.

Ja mikk on lazyweb? Jos et jaksa itse hankkia tietoa, voit luottaa siihen ett joku jossain ennemmin tai myhemmin ratkaisee juuri sen asian mit mietiskelet. Ja jos pyyt kauniisti blogissa, joku lukija lhett kaipaamasi vastauksen. Eli vastaus putkahtaa esiin lazywebist. Siisp:

Hyv lazyweb, mist lytisin itselleni valkoista kohinaa sisltvn mp3-tiedoston? Se saisi olla melko pitk, koska vanha iPodini katkaisee nen hetkeksi kun kappale alkaa alusta, ja katko sotkee kohinan aiheuttaman turtumisen. 15 minuuttia olisi hyv mitta. Kiitos.

PS. Jos jollakulla on nukahtamista aiheuttava mp3-tiedosto, sellainenkin olisi oikein tervetullut. l kuitenkaan lhet Talouslehtikatsaus-podcastia, sit olen jo kokeillut.

8 thoughts on “Imuroitavaa kahvia ja lazyweb

 1. Valkoista kohinaa (en tosin ole kuunnellut ett seassa ei ole mitn killeri)

  http://www.lurklurk.org/whitenoise.html

  Nukahtamiseen kuuntelen juuri Jonna Tervomaan uutta levy ja biisi Lpikulkumatkalla. Sitten nukahdan siihen kun mietin miten kivaa on menn huomenna Jonnan keikalle Tavalle. :D

 2. Tietk kukaan linkki saittile, jolla olisi BrownNoise nt? ;-) Olisi aikamoinen jekku kavereille…

 3. Min nukahdin kesken “kahvitunnin”. iPodin vakiokuulokkeet eivt oikein sovellu thn… pitisi olla sellaiset, mist ei tule muita ni lpi niin pahasti… niin, ja siis silmi ei kannata sulkea. ;)

 4. Moi Sami!

  Tuolta saat tuhinat, 15 min, ei feidauksia:
  http://www.kotisivutila.fi/kekkone/suhinaa/

  Siell on kolmekin erilaista: pink, brown, ja filtered, joka on jotain ensiksimainittujen vlist.
  Ihan ehta white noise on vhn turhan riipovaa korville, kun siin on yltaajuuksiakin yht kovalla teholla kuin muita.
  Taustahlyn luonteesta riippuen brown tai pink toimii hienosti.
  Brown on vh niinku Tammerkosken ylempi putous 20 m pst kuultuna, pink taas ihan vierest.

 5. Pingback: Toinen Betatesti » Blog Archive » links for 2007-05-21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *