Project Honey Pot

Kas kas, roskapostittajille viritettvi ansoja valmistava Project Honey Pot on edelleen hengiss! Ja nyt heidn ohjelmistonsa nappaavat mys kommenttispammereita. Erinomaista.

Laitoinkin Pinseriin tulitern roskapostiansan. Lydt siihen johtavan linkin etusivun reunasta, postaussivun alareunasta tai tst. Voit klikata ansalinkki jos haluat, mutta sen takaa avautuva sivu ei nyt rehelliselle kyttjlle juuri miltn. Sen sijaan sivun sislt lytyy piilotettuna iso kasa mehukkaita shkpostiosoitteita ja palautelomakkeita, jotka vain roskapostittajat nkevt. Jos spammeri lhett johonkin nist osoitteista spammia, hnen kyttmns tietokoneen osoite tallentuu Project Honey Potin tietokantaan ja projektin WWW-sivuilla nkyvksi.

Miten nit osoitteita voi sitten kytt hyvkseen roskapostittajien rankaisemisessa? Sen Project Honey Pot on luvannut kertoa keskiviikkona!

Nykyisin suurin osa roskapostista lhetetn ihan tavallisista kotitietokoneista. Tilastot nyttvt Suomestakin suuria spammerien joukkoja! Koneiden omistajat eivt kuitenkaan ole rikollisia, vaan heidn koneeseensa on jossain vaiheessa tarttunut virus, joka on asentanut tietokoneeseen roskapostia ja kommenttispammia lhettvn haittaohjelman. Tllaisen koneen omistaja ei itse tied toimivansa spammerien apulaisena sill hnen koneensa lhettelee roskapostia vain silloin kun sit ei kytet. Kieroa.

Uhriksi joutumiselta voi vltty asentamalla koneeseensa nykyaikaisen virustentorjuntaohjelman (ja pitmll huolta ett ko. ohjelma pivitt virustietokantaansa jatkuvasti).

Mutta miten siis taistella roskapostittajia vastaan? Kun saastuneiden (ja muiden roskaa lhettneiden) koneiden osoitteet ovat julkisia, on mahdollista rakentaa ohjelmia jotka kieltvt sivuille psyn mustalla listalla olevista (roskapostia lhettvist) osoitteista. Sill tavalla voi esimerkiksi suojata oman bloginsa kommenttispammilta.

Jos siis lhipivin ky niin ett et pse en Pinserin sivuille, todennkisesti syyn on se, ett koneesi on toiminut tietmttsi roskapostittajana ja se on laitettu Project Honey Potin avulla mustalle listalle. Kannattaa laittaa siis virustorjunta kuntoon jos se ei ole viel :-)

Jos blogin sivupohjien virittminen on hallussa ja pystyt asentamaan palvelimellesi pienen ohjelman, liity mukaan projektiin. Tehdn roskapostittajien elmst vhn vaikeampaa.

6 thoughts on “Project Honey Pot

 1. Mielestni on hiukan kyseenalaista rankaista tietokonelukutaidottomia estmll heidn psyns mahdollisesti lukuisille sivustoille, mikli he eivt ole osanneet suojautua viruksilta tai tienneet ett niin pit edes tehd.

  On kyll totta, ett juuri niihin suojaamattomiin koneisiin kannattaa puuttua virus- ja spmmiongelmien ratkaisemiseksi. Ehkp olisikin kaikille osapuolille miellyttvmp tarjoilla blacklistatuille IP-osoitteille kynnysmattosivu, jossa kerrotaan asiasta ja mit sille voi tehd, ja sen jlkeen pst heidt blogiin/sivustolle normaalisti. (Jos minulla olisi aikaa, niin tekisin WordPress-lisosan, joka hoitaisi tmn homman npprsti. Vaan kun ei ole, niin idea on vapaasti lainattavissa.:))

 2. Pasi: Olet oikeassa, ja tuollainen kynnysmattohan on se miten asia kannattaa toteuttaa kytnnss. Selitys siit, mist on kyse, ja todennkisesti siihen viel linkki josta psee varsinaisesti sisn (jos se on helposti toteutettavissa).

 3. “Uhriksi joutumiselta voi vltty asentamalla koneeseensa nykyaikaisen virustentorjuntaohjelman (ja pitmll huolta ett ko. ohjelma pivitt virustietokantaansa jatkuvasti).”

  Tai jttmll seuraavalla konepivityskerralla Windowsin kaupan hyllyyn. Sori, oli pakko.

 4. Pingback: Work in Progress » Blog Archive » done that honeypot

 5. Tuoltakaan sivulta ei lytynyt faktaa suomeksi. Se on varmasti yksi syy joka edesauttaa spmmji. Laitetaan mailiosotteita vhn mihin sattuu, hyvksytn vaikka mit ehtoja jne. kun ei osata/viittit lukea ohjeita ja sntj.
  Kukahan tekis suomenkielisen knnksen tuollekki sivulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *