Miss mehiliset ovat?

Vanishing honeybees mystify scientists – CNN.com

Minne mehiliset katoavat? Viime vuoden aikana on kadonnut jljettmiin miljardeja mehilisi, pasiassa Yhdysvalloissa, mutta mys Euroopassa ja Etel-Amerikassa. Erilaiset myrkyt tai ympristn uhat tuskin ovat syyn, sill kuolleita hynteisi ei ole lytynyt eik tyhjiksi jneist pesist ole evakuoitu kuningattaria tai munia.

The Independentiss spekuloidaan, ett knnykiden radiosteily sekoittaisi mehilisten suuntavaiston eivtk ne lyd en takaisin pesn. Helsingin Sanomissa haastateltu tutkija epilee syyksi torjunta-aineita.

13 thoughts on “Miss mehiliset ovat?

 1. Ja yhden spekulaation mukaan mehiliset vain ottavat hatkat ennen kuin Maa tuhotaan intergalaktisen ohitustien rakentamisen yhteydess…

 2. Minuakin alkoi kiinnostamaan tm aihe, vaikka pelknkin ja inhoankin kaikkia niit amppareita, mehilisi, kimalaisia, yms. prriisi. Eilenkin ulko-ovella odotti kiva ylltys kun kimalainen prrsi siin oven edess ja otin riskin heti kun kimalainen siirtyi hiukan sivummas ja juoksin vauhdilla sislle turvaan ja huokaisin kun se otus ei seurannut minua. Kerrankin sikhdin kauheasti kun olin ikkunan lhell tietokoneella, niin sit pin jyshti mys sellainen kimalainen joka eptoivoisesti pyrki sisn ja silti olin paniikissa. Vaikuttaa ehk typerlt, mutta sain “traumoja” kun amppari pisti minua pienempn.

 3. h…radiosteily? Olisi mielenkiintoista tiet mit se sitten mahtaa olla. Ovatkohan nuo tiedemiehet koskaan kuulleet sellaisesta ihmeest kuin luonnonsteily. Hieman taas ly yli tuo knnykkjuttu.

 4. Hh, jos knnykksteily olisi syyn, mehilisi olisi alkanut kadota hiljalleen jo vuosia sitten. Nyt niit on kadonnut yhtkki paikoitellen hirmuisia mri. Myrkky, tauti, loiset tai niiden kaikkien yhdistelm – myrkky altistaa loisille, mik johtaa tautiin tms. – on todennkisempi selitys. Uutisten mukaan ne tkt, jotka normaalisti putsaavat hyltyt pest alta aikayksikn, eivt koske joukkokatoamispesiin. Miksi eivt? Tmkin viittaa myrkkyyn.

 5. Haloo? Kyse on plyttmisest – – – “m inhoon mehilisi ”

  Tiedttek mist ON KYSE? SIIT, KUKA KASVEJA NYT PLYTT TS KUKA TAKAA JATKUVAN HAPEN TUOTANNON TLL MAAPALLOLLA VASTAISUUDESSA JOS TUOLLASIA JOUKKOTUHOJA ALKAA TULLA JOKA PIV!

 6. Tss on paras aiheesta lukemani artikkeli
  http://www.gnn.tv/articles/3063/Please_Lord_not_the_bees

  Kaikki edell esille tuodut mahdolliset aiheuttajat kydn lpi ja tuodaan esille, ett yksikn luomukasvattaja ei ole krsinyt tuhoista.
  Artikkelissa kydn lpi mys mehilisbisnest ja tehotuotannon tuomia riskej.

  If the bee disappeared off the surface of the globe, then man would only have four years of life left.

 7. “Knnykiden radiosteily”. Kaikkea sit kuuleekin. Kyll sit ihan kaupunkilaisjrjellkin pystyy ajattelemaan, ett joukkokuolemat ovat myrkkyjen/tautien aiheuttamia.

 8. Knnykiden radiosteily on jo kumottu vitteen mehilisten kuolemiin. Oikeasti syy taitaa olla parasiittisienen, joka kahdeksan pivn jlkeen tarttumisestaan tekee mehilisen niin heikoksi, ettei se en jaksa palata pesns ja kuolee. Lis aiheesta tll: http://science.slashdot.org/article.pl?sid=07/04/27/1724239

  Ja sit paitsi samanlaisia mehiliskatoja on ollut mys 60- ja 70-luvulla ja niist on selvitty thnkin asti ;)

 9. Luin artikkelin jossa oli epilty ja vhn tutkittukin,ett geenimuunnellut kasvit aiheuttavat mehilisille immuunitason heikkenemist ja siten ne altistuvat taudeille helpommin. Tytyy varmaan geenimuunnella mehilinen. Tappajamehilinenhn on jo kehitetty.

 10. Olisiko siirtogeeniset kasvit syyn mehilisten katoamiseen koska niit eniten kytetn USA:n alueella, sithn saavat kun menevt srkkimn jotakin joka on kehittynyt vuosi miljoonien aikana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *