Tekijnoikeusrikos

Miten jnnittv – huomasin olevani juuri uhrina tekijnoikeusrikoksessa!

EBayss toimiva hiirimattokauppa on varastanut Flickriin laittamani valokuvan ja myy kyseisell kuvalla varustettua hiirimattoa. Olen asiasta hieman tuohtunut mutta mys huvittunut. En ole tuntenut itseni nin vrinkohdelluksi artistiksi sitten sen pivn, jolloin nin kirjani kaikkien ilmaiseksi luettavissa kirjaston hyllyss. Vaan nytp tytyy mietti, mik olisi sopiva rangaistus mokomille piraateille.

Voisin mailata heille ja vaatia ottamaan kuvan pois vlittmsti mutta se on vhn turhan helppo ratkaisu. Ehk minun pitisi vaatia ilmaisia hiirimattoja? Tai raportoida koko putiikki eBayn yllpidolle? Nostaa oikeusjuttu ja vaatia miljoonakorvauksia? Asentaa valokuviini DRM? Hyvi ehdotuksia otetaan vastaan.

27 thoughts on “Tekijnoikeusrikos

 1. Ne sanoo sulle ett mits s nyt vingut, thn on niiq internet ja ei tll pde mitkn tavallisen maailman lait, mene pois ahne riistj :D

 2. vierastelija: Tuskin olisin tuota koskaan lytnyt ellei joku olisi paljastanut asiaa minulle flickriss kuvan kommenteissa. Sit en tied, mist taas tm henkil oli kuvien vlisen yhteyden keksinyt.

  Thnastiset ohjeet ovat olleet mainioita, kiitoksia kaikille lhettjille. Ja antakaa tulla lis!

 3. Lhetps niille muutama hieno kuva lis (vesileimalla varustettuna) ja pane hyv kappalehinta. Saatesanoissa mainitset, ett mikali kauppaa ei sinun ehdoillasi synny, ryhdyt hiekkalinnakuvan tapauksessa oikeustoimiin.

 4. Jos kuvaasi kytettisi lehdess, voisit aina panna knttlaskun pern ja saisit haluamasi ilman mitn tappelua. Se, ett kuvaa itsessn kytetn tuotteena on jo hankalampi homma. Varsinkin kun tekij on jenkeiss.

  Rosiksella uhkaus ei vlttmtt siell kauheasti firmoissa missn tunnu (no pieniss ehk), mutta omansa saattaisi saada paremmin pois myymll kyttlisenssin. Ei kertakorvauksena, vaan tuoton mukaan. Todennkisesti kuva poistuisi silloin vhin nin myynnist, koska eihn ne ihan oikeasti halua maksaa sulle mitn.

 5. Ymmrrn tuohtumuksesi ja toivotan onnea tilanteen selvittelyss. Sit odotellessa kuitenkin pointsit todella henosta kuvasta ja sen saamasta julkisuudesta :)
  Yksi (verkkomaailman lainalaisuuksia hydyntv) tilanteesta hytymiskeino voisi olla vaikkapa originaalikuvan laittaminen myyntiin eBayssa. “as seen on your hiirimatto!”

 6. Kannattaako sit oikeasti “istua pytn” jonkun autotallista toimivan nrtin kanssa USAssa. Jos hnelle lhett s-postia suoraan asiasta, on vastaus luokkaa “You did put your image to Internet so we can use it, you can’t do anything” . Se onkin jo toinen asia, onko rikoksen tehnyt ymmrtnyt tehneens rikoksen, vai esittk hn vain tyhm.

  USAn kulttuurissa on paljon yleisemp lhte krjille asioista, ja se mys toimii pelotteena ihan yleisesti. Jos kyseess on hiukankin isompi firma, lytyy USAsta helposti Pro Bono-juristeja, jotka ottavat sen 50% korvauksista. Toisaalta tllinen hasaaminen ei varmasti tule kovin halvaksi, joten ehkp on kannattavampaa lhett lasku tilinumeron kera.

  Nit kusipit pitisi vaan ojentaa, mutta miten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *