Hesari sensuroi Masinointi.orgin mainoksen

Kirjoittaja Riitta, 2.3.2007

Tämä Masinointi.orgin mainos oli Hesarille liian kovaa kamaa. Voihan vinkura tätä maamme vapaata tiedonvälitystä. Uutinen asiasta. Minullakin on ollut hyviä ja huonoja hetkiä erinäisten lehtien kanssa tällä viikolla, mutta tämä on kyllä toistaiseksi ylittämätön idiotismi.

  Jutussa “Hesari sensuroi Masinointi.orgin mainoksen” on 7 kommenttia:

  • pni says:

   Voi ei!

  • Juppe says:

   Olipa amerikkalainen höpötys “he halusivat lähettää lapsesi vankilaan”, yök.

  • Riitta says:

   Todellinen ongelma on tietenkin tuo nimilista. Vankkumattomana ilmaisunvapauden puolustustajana esiintyvä lehti pelkää, mitä kansakunnan tukipylväät tekevät uuden tilanteen eteen jouduttuaan. Teilaavatko he sanansaattajan eli mainoksen julkaisijan jouduttuaan jälkikäteen tilille toiminnastaan?

   Hesarin jokainen toimittaja on epäilemättä ylpeä omasta objektiivisuudestaan ja taipumattomuudestaan. Kokonaisuutena lehti tuo kuitenkin mieleen kapteeni Picardin (ilman tämän karismaa) ja hänen prime directive -sääntönsä.

   Maailmankaikkeuden (kristalliolion tai yhteiskunnan) elämänkulkuun ei saa mitenkään puuttua (paitsi että lähes jokainen Star Trek: The Next Generation -jakso ja Helsingin Sanomain numero on tekojen tasolla todiste juuri päinvastaisesta).

  • strummer says:

   Hyvä ettei julkaistu. Olen samaa mieltä että liian amerikkalaistyylistä. Muutenkin masinointiliikkeet saisivat ottaa kampanjoinnissa kantaa muihinkin kuin teknisiin asioihin, vaikka ne tietenkin kiinnostavat monia (netinkäyttäjiä).

  • zache says:

   Itseasiassa tuon nimilistan julkaiseminen olis kait ollu ok. Koska ovat kansanedustajia ja noin äänestäneet. Mikään muu sitten taas ei ollu. Siis yleisemminkin kuin pelkästään tuo yks lause, joka on virallinen totuus nyt kun media on sen kiveen hakannut.

  • Riitta says:

   Kiinnostavaa olisi kuulla tästä lisää taustatietoa. Eikö jo pelkkä nimilista kannattaisi julkaista ilman sen kummempia kommentteja? Huomioarvonsa sillä varmaan olisi. Muiden tekstien päälle voisi laittaa vaikkapa “sensuroitu”.

  • zache says:

   Nuih, nyt on taustatietoa. Blogihaastattelin the Machinator Mikko Rauhalaa :)

   Paw.nu: Mikko Rauhalan Lex Karpela -mainos haastattelu.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.