Auringon nousu- ja laskuajat

SunGaisma on hupsusta nimestään huolimatta verraton sivusto. Sen konsepti on yksinkertainen: saitin tehtävänä on näyttää koska aurinko nousee ja laskee eri paikoissa maapallolla. Ja se toteuttaakin tehtävänsä erinomaisen hyvin – informaatio on selkeää ja hyvin esitettyä.

Kangasalla on viikon päästä valoisaa 41 minuuttia enemmän kuin nyt. Kahden viikon päästä pimeys on vähentynyt jo tunnin ja 22 minuuttia. Tällaiset tilastot ovat oikein piristäviä (olenkohan koskaan tullut maininneeksi, että en juurikaan pidä pimeydestä).

Palvelun nimi on muuten latviaa (käy katsomassa sivustolta mitä se tarkoittaa). Sieltä selviää myös se, että Gaisma on suomalaista tekoa.

1 thought on “Auringon nousu- ja laskuajat

  1. Hieno kirjoitus. Ajattelen itsekin näin, selviän talven yli kun odotan 12.12. jolloin aurinko mielestäni pysähtyy, kunnes se kääntyy 22.12. Eli minun kevääni alkaa 12.12. En tiedä miten muuten kestäisi järjissään talven ajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *