Euroviisujen klassikot

Oikeastaan tänään iltapäivällä piti tehdä töitä, mutta Kasan euroviisujuttu viekoitteli katsomaan YouTubesta vanhoja viisuja. En osaa päättää, mikä on paras: L’oiseau Et L’enfant (Marie Myriam) vai L`amour Est Bleu (Vicky) vai Eres tu (Mocedades) vai I treni di Tozeur (Alice ja Franco Battiato).

Nyt kuitenkin tiedän, mitä nykyisistä euroviisuista puuttuu. Italia. Katsokaa nyt vaikka tätäkin säkenöivää yhteispeliä: Era (Wess ja Dori Ghezzi).

5 thoughts on “Euroviisujen klassikot

  1. Tuokin on ehdottomasti viisujen tähtihetkiä! Mukava, kun laitoit linkin ranskankieliseen esitykseen – jotenkin viisut kuulostavat paremmilta romaanisilla kielillä kuin englanniksi. Mene ja tiedä, miksi. Chanson-perinne?

  2. Euroviisuista puuttuvat nykyään muusikot. Taustatanssijat ovat korvanneet soittajat eikä viisuja tahdo jaksaa katsoakaan enää kun suurin osa biiseistä tulee taustanauhalta ja lavalla pyörii päähenkilö, usein kuvitellen osaavansa laulaa, muutaman tanssijan kanssa. Esitys koostuu lähinnä siitä kuinka yhteensopivat asut laulajalla ja tanssijoilla on. Lordi tarjoili musiikkia koko bändin voimalla (vaikka saattoivat tietysti soittaa playbackina) ja siitä heille pisteitä ja kiitosta. Viisulavoille lisää muusikoita oikeasti soittamaan kun kerran kyseessä on sävellyskilpailu eikä pelkkä laulukilpailu, in my humble opinion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *