Euroviisujen klassikot

Kirjoittaja Riitta, 4.3.2007

Oikeastaan tänään iltapäivällä piti tehdä töitä, mutta Kasan euroviisujuttu viekoitteli katsomaan YouTubesta vanhoja viisuja. En osaa päättää, mikä on paras: L’oiseau Et L’enfant (Marie Myriam) vai L`amour Est Bleu (Vicky) vai Eres tu (Mocedades) vai I treni di Tozeur (Alice ja Franco Battiato).

Nyt kuitenkin tiedän, mitä nykyisistä euroviisuista puuttuu. Italia. Katsokaa nyt vaikka tätäkin säkenöivää yhteispeliä: Era (Wess ja Dori Ghezzi).

  Jutussa “Euroviisujen klassikot” on 5 kommenttia:

  • Riitta says:

   Tuokin on ehdottomasti viisujen tähtihetkiä! Mukava, kun laitoit linkin ranskankieliseen esitykseen – jotenkin viisut kuulostavat paremmilta romaanisilla kielillä kuin englanniksi. Mene ja tiedä, miksi. Chanson-perinne?

  • Saniainen says:

   Euroviisuista puuttuvat nykyään muusikot. Taustatanssijat ovat korvanneet soittajat eikä viisuja tahdo jaksaa katsoakaan enää kun suurin osa biiseistä tulee taustanauhalta ja lavalla pyörii päähenkilö, usein kuvitellen osaavansa laulaa, muutaman tanssijan kanssa. Esitys koostuu lähinnä siitä kuinka yhteensopivat asut laulajalla ja tanssijoilla on. Lordi tarjoili musiikkia koko bändin voimalla (vaikka saattoivat tietysti soittaa playbackina) ja siitä heille pisteitä ja kiitosta. Viisulavoille lisää muusikoita oikeasti soittamaan kun kerran kyseessä on sävellyskilpailu eikä pelkkä laulukilpailu, in my humble opinion.

  • Ai kauheeta says:

   Kun viisut vielä todella olivat laulelmakilpailu, silloin laulettiin ja pysyttiin nuotissakin. Tässä yksi neljästä voittajasta:
   http://www.youtube.com/watch?v=K2-sYWQLt1A

   Vuosi on 1969 ja kisojen medley löytyy osoitteesta
   http://www.youtube.com/watch?v=wGehjYl4d0U

   Mukana myös erittäin nuori Tommy Körberg ja Saksaa edustamassa Siw Malmqvist.

   Katsokaapa muuten alun juontajaa… :-)

  • Riitta says:

   Olipa upea esitys tuo Ranskan 1969 kappale! Videon lopputekstien alla kuuluu vielä bonuksena sovitusta vuoden 1963 Tanskan iki-ihanasta “Dansevise”-kappaleesta
   (alkuperäinen tässä: http://www.youtube.com/watch?v=m9TNtxJLCtM).

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.