Silmlasit – netist vai kaupasta?

Silmlasit ovat kalliita. Pari vuotta sitten upotin satasia uusiin rilleihin ja toissakesn kukkaro kiljaisi kauhusta hankittuani aurinkolasit voimakkuuksilla. Internet on kuitenkin muuttanut ttkin asiaa: verkkokaupoissa myydn silmlaseja hinnoilla jotka ovat vain murto-osa optikkojen hinnoista. Huijausta? Ja kuka huijaa – nettikauppa vai optikko? Glassy Eyes -blogissa on ihmetelty samaa asiaa. Ira tilasi netist lasit, oli tyytyvinen ja alkoi ihmettelemn ett mist optikolla oikein maksetaan:
Glassy Eyes | Shattering the Eyeglasses Scam

Iran juttu kersi perns suuren joukon kommentteja, joukossa mys optikoita jotka perustelivat hintaeroja. Perustelut eivt kuulemma vakuuttaneet.

Itse pyrin tukemaan euroillani paikallista palvelua ja olenkin ostanut rillini Kangasalta. Palvelusta ja laadusta ei ole ollut valittamista: lasien odotusaika oli suorastaan hmmentvn lyhyt, kehyksi on jlkikteen vnnelty haluni mukaan juuri sellaiseksi kuin haluan ja palvelu on ollut ystvllist. Silti juttu saa miettimn: miss kohtaa menee raja jolloin “on vain tyhm maksaa liikaa”?

14 thoughts on “Silmlasit – netist vai kaupasta?

 1. Pingback: Kulutusjuhla » Blog Archive » Lasit netistä vai kaupasta

 2. Hei Oopa! Kerrotko tarkemmin kokemuksistasi, vaikka omaan blogiin tms? Eli lhinn oletko ns. helppo vai vaikea tapaus – linssit lhempn ikkunalasia kuin pullonpohjia tms. Kiinnostaa todella, terv. sokea kuin lepakko.

 3. Netist saanee halvalla silmlaseja kun tiet vahvuudet ja speksit mutta nntutkimuksen tilaaminen onlinen lienee astetta haasteellisempaa..

  Kysymys siit kumpi huijaa optikko vaiko nettikauppa lienee useimmiten helpointa vastata sill ett ei kumpikaan.

  Jos laseja myydn netiss pitkll toimitusajalla niin pomaa ei tarvita varastoihin eik edes juuri tilakustannuksiinkaan ja riittvn laajalla maineella kauppa ky viikon jokaisena pivn jolloin yhden myyntitapahtuman yhteydess ei tarvitse kyet kattamaan kovinkaan suurta osaa liiketoiminnan kiinteist kustannuksista.

  Paikallisen optikot joutuvat taas yhdest lasikaupasta maksamaan suhteessa suuremman osan kiinteit kustannuksia (varastoon sidottu poma, henkilkunnan palkat, oma palkka, vuokrat jne) koska keskikokoisellakaan paikkakunnalla ei todennkisesti riit varmaa asiakasta pivn joka tunnille tai edes vlttmtt joka pivlle.

  Joten uskoisin ett jos omaa hyvin simppelin perusnkvirheen ja asuu suurehkossa kaupungissa jossa tod. nk riitt vestpohjaa yllpitmn oikeita optikkopalveluita kannattaa ehdottomasti nest lompakollaan mutta muissa tapauksissa kannattaa harkita viel kertaalleen…

  (Kommentoija ei omista laseja eik optiikkoliikett)

 4. Kaupassa ja kaupassakin on nykyn eroa. Tilasin juuri uudesta Eyen-putiikista kahdet rillit innoissani halvasta hinnasta. Nm maksavat 79 euroa, kun vanhat maksoivat muutama vuosi sitten supertarjouksessa 300 euroa, mik silloin oli enntyshalpa.

 5. Uudessa Ideaparkissa (www.ideapark.fi) Katse hinnoissa liike myy avaustarjouksena ennen joulua ykstehoja 59,-. Saa mys nntarkistuksen kympill. Kehys-malleja oli ainakin viime viikolla riittmiin. (Tm ei ole mainos!)

 6. Minkin olen tilannut favoptic:sta Ruotsista sek yksiteholasit ett aurinkolasit vahvuuksilla. Verkkosivulta valitaan kehysmallit (max 3 kehyst) ja annetaan yhteystiedot. Muutaman pivn pst postilaatikossa on nm koekehykset, joita sitten koepeilaillaan ja tutkitaan. Kun kehysvalinta on tehty, mukana olevalla punaisella tussilla merkitn pupillien etisyys koekehysten muovilinsseihin, tytetn tilauskaavake, listn mukaan kopio silmlkrin/optikon resepti/tietokortti silmlaseille (jossa siis tiedot vahvuuksista ja muuta tietoa) ja palautetaan koko roska lhettjlle.

  Noin viikossa tai kahdessa uudet silmlasit/aurinkolasit ovat laskun kanssa postilaatikossa. Silmlasien hinnaksi tuli itsell kaikkine kuluineen (mik on hieman outo mainita, sill muita kuluja kuin linssien ja kehysten hinta ei ollut) 38 ja aurinkolasien 49 ilman mintn pinnotteita tai erityisen ohuita linssej. Lasien mukana tulee silmlasikotelo ja varaosia, kuten ruuveja ja ‘nentukia’. Tm ei ole mainos, mutta hyvst ja nopeasta palvelusta on mukava kertoa. Olen ollut todella tyytyvinen, enk kuveiitele en milloinkaan maksavani satoja euroja silmlaseista.

 7. Mulla ei ole kokemusta noista netist tilatuista laseista, sen verran tiedn ett ne on todella halpoja. Omat Davidin kehyksill varustetut lasit joissa toinen linssi on normaali ja pienet vahvuudet ja toisessa aika suuret vahvuudet ja jotain erikoishiontaa (prismahionta tms.), ja siin toisessa linssiss on lishintaa tuonut se kun siin on joku ohennushionta ettei linssi nyttisi niin hirven paksulta (on se nytkin jonkun verran paksumpi kuin toinen linssi, muttei kuitenkaan kauhean paksu). iti on ehdottanut sellaistakin vaihtoehtoa ett netist tilaisi, mutta varmuuden vuoksi kvimme ihan optikolta ostamasta. Harmittaa vain kun olen nin nuori ja toinen silm nkee huonommin kuin toinen. Silloinkin kun olin optikolla niin se ei oikein “ymmrtnyt” silmini kun se toinen silm nkee niin huonosti tai oudosti tms. Sitten sinne kutsuttiin silmlkri joka osasi heti sanoa millaiset lasit tarvitsen. Minulla on joku juttu ett toinen silm joka nkee paremmin auttaa sit toista silm, eli se korjaa sit mit silmt nkee tarkemmaksi jne. Ett on outoja nmkin silmt, mutta onneksi minulla on lasit ja toinen silm on viel sen lisksi ystvllinen toiselle. :P

 8. Tuo glassgon direkt ompi erinomainen nettipokapuoti: nopea, luotettava ja maksu tkliseen pankkiin! 42 egell fiinit pokat – suosittelen kaikille. Nntarkastuksesta sen verran, ett pyytvt mukaan alle 1 v. ikisen paprun (kopion) optikolta tai silmlkrilt, ett nin!

 9. Itse olen nyt kahdet lasit liikkeest ostanut ja opiskelijan budjetilla oli kituuttamista… jonkin verran plle 300 euroa, siis lasit ja arskat vahvuuksilla yhteens. Oli ihan mukava, ett toiset sai osamaksulla, mutta noin 90 euroa kuukaudessa oli sekin paljon. Nykyisillni olen kituuttanut kauan, liiankin pitkn. Olisi miljoona hauskaa tarinaa siit kuinka on etsitty sankaa, linssi, ja ruuveja milloin misskin, kun hajoavat jo ksiin nm lasit. Nyt seuraavat harkitsen ostavani netist, olen vain kuullut ettei optikkoliikkeet en mielelln anna noita lkrintodistuksia lasien vahvuuksista mukaan,ellet laseja osta, onko ollut muualla samaa ongelmaa?

 10. Hei!

  Kuulin itsekin juuri Eye-liikkeest. Onkohan kyseisi liikkeit Helsingiss ja miss tll? Tiedttek liikkelle jotain nettisivuja?

 11. lottulille: Itsellni ei sen kummoisempaa ongelmaa ole ollut saada lkrinrodistusta vahvuuksista. Pient maksua (10e) vastaan sain lapun. Koko lysti, eli nntarkastus ja todistus olisi ollut ilmainen jos olisin ostanut lasit samaan aikaan…

 12. silmlasit voi ostaa netist kun tiet tarvittavat tiedot laseista. Tt varten kannattaa kyd optikolla ilmaisessa nntarkastuksessa hankkimassa silmlasiresepti…Kun sinulla on resepti niin tilaaminen on helppoa ja edullista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *