Linnut

[youtube]BEw3gypnUlQ[/youtube]
Linnut

Tampereella tuli bongattua hurja lintuparvi keskustan yllä. Eläinten parvikäyttäytyminen on kiehtovaa katsottavaa ja näemmä myös mielenkiintoinen tutkimusaihe.

Youtube-leikkeen lisääminen WordPress-editorin avulla osoittautui muuten melko kinkkiseksi, mutta onneksi pienellä googletuksella löytyi mainio plugin nimeltään Viper’s Video Quicktags, jonka avulla videoiden upottaminen sujuu käden käänteessä.

11 thoughts on “Linnut

  1. Keskustori on tosiaan hyvä paikka bongata parvia. Toinen vilkas parvi asuu Kalevan kirkon luona. :)

  2. Hervannassakin samantyyppinen parvi pörrää harva se ilta. Menevät niin läheltä ikkunaa, että välillä hirvittää. Enpä ole muualla nähnyt yhtä näyttäviä lintuparvia kuin nämä tamperelaiset. Pirunmoista meteliäkin ne pitävät.

  3. Rooman talvessa on juuri tuommoisia parvia. Niitä on vain enemmän, ja yöksi ne parkkeeraavat puihin ja kakkivat ihmisten päälle. Meteli on myös melkoinen, kuten Hervannassakin.

  4. Taitaa olla sama parvi, mikä pörrää aseman seudulla joka aamu noin klo 8 maissa. Suorastaan pelottavaa.

  5. Jasmo: Kamerana toimi Panasonic Lumix DMC-FX9. Eli ei varsinainen videokamera, vaan digipokkari. Siitä tulee ulos oikein hyvää 640x480x30fps videokuvaa, ja sisäänrakennettu kuvanvakaaja on vielä lisäksi avuksi. Youtubeen konvertointi tosin tiputti kuvanlaatua huomattavasti.

  6. Eikö nuo ole naakkoja? Kun aikaisemmin asuin Tampereella Hämeenpuiston tienoilla, tuli harva se päivä (yleensä iltahämärissä) bongattua iso metelöivä naakkaparvi. Vastaavaa en ole täällä pääkaupungissa nähnyt.

  7. Pelottavaa…höh…? Kyseessä on naakkaparvi jota joku haukka, todennäköisesti varpushaukka naaras tai kanahaukka, ahdistelee.
    Taitavaa lentoa ja tarkkaa koordinointia. Nautittavaa katsella, hienoa että Tampereellakin on vielä hiven luonnonelämää edes kattotasolla!

  8. Leikkeen lisääminen pitäisi onnistua myös ilman pluginia. Tai siis itse sain lisättyä juutuubista videon, kun väliaikaisesti otin User -välilehdeltä ‘Use the visual rich editor when writing’ pois käytöstä. Tuo hieno valmis editori pikkasen sotkee noita liian hienoja html -tageja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *