Liikenneympyräkoira

Ruotsissa leviää hauska ilmiö: tuntemattomat henkilöt pystyttävät liikenneympyröiden keskelle puusta, vanerista ja muista tarvikkeista tehtyjä koiria. Liikenneympyräkoirat (ruotsiksi rondellhund) itsessään eivät palvele mitään sen kummempaa tarkoitusta, ovatpa vain hauskoja. Googlen kuva-arkistosta löytyy kuvia liikenneympyräkoirista.

Lienee vain ajan kysymys, koska villitys leviää Suomeen. Kuka bongaa ensimmäisen täkäläisen liikenneympyräkoiran? Muistakaa raportoida Pinseriin. Ja yllälinkitetyistä kuvistahan voi ottaa mallia, jos vaikka innostuu itse nikkaroimaan koiria. Kangasalan ja Tampereenkin välillä on useita sopivia liikenneympyröitä…

6 thoughts on “Liikenneympyräkoira

 1. Tampereen ja Kangasalan välillä lisääntyneet ympyrät ovatkin olleet jonkinlainen mysteeri meille, jotka muistamme tien ajalta ennen yhtään ympyrää. Mutta en halua nyt aloittaa liikennepoliittista keskustelua, Riittänee sanoa, että hyvin nuoret lapset usein yli-yleistävät – löytäessäeen yhteen tapaukseen soveltuvan säännön, he kokeilevat sitä aivan kaikkeen. Siis 47 liikenneympyrää peräkkäin, ja pyöräilijät saavat pujotella tien ali puolelta toiselle parinsadan metrin välein.

 2. Liikenneympyräkoiria ei ole vielä näkynyt mutta Jyväskylässä oli loppukesästä liikenneympyräsänky. Pari päivää se ehti Seppälän Prisman toisen liikenneympyrän keskellä olemaan. Näin Jyväskylässä.

 3. Joo, terveisiä täältä Visbystä. Täällä on ruvennut ilmestymään jos jonkinlaista hurttaa liikenneympyröihin. Nyt niitä on sitten myös sabotoitu, ja peräti varastettu.

  Just oli lehdessä juttu pettyneestä taiteilijasta, jolla oli kestänyt 2 päivää väsätä shefferi, joka on nyt mystisesti kadonnut liikenneympyrästä.

 4. Helsingin Sörnäisissä sijaitsevaan liikenteenjakajaan oli aamulla ilmestynyt suuri käpylehmä seisomaan tikkujaloillaan. Enkä nyt narraa.

  Siinä mielessä hauska kepponen, että seuraavassa liikenteenjakajassa kaupungin suuntaan seisoo Miina Äkkijyrkän komea peltilehmä-pari, joka on valmistettu auton peltiosista.

  Käpylehmä ja peltilehmä. Tässäkö Suomen vastaus Ruotsin liikenneympyräkoirille?

  — # mab

 5. Pietarsaareen ilmestyi jo viikko sitten liikenneympyräkoira ja nyt Vaasassakin Kotirannan ympyrässä seisoo komea parkettilaminaattikoira :)

 6. Porvoossa on nyt jonkin aikaa ollut yksi “dalmatialainen” liikenneympyrässä.. Hassu ilmiö..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *