20000

Täällä Pinserissä rikottiin taas rajapyykkejä. Kesäkuussa 2004 kirjoitettuun “Kuudes Potter” -juttuun tuli tänään kahdeskymmenestuhannes kommentti. Tuo on jo aika iso luku ja olenkin melko varma että kyseessä on oman lajinsa maailmanennätys.

Itse asiassa olin asiasta jopa niin varma, että tarjosin jokin aika sitten kommenttiketjua Guinnesin ennätysten kirjalle maailmanennätysehdokkaaksi. Huomasin samalla, että ennätyksen tekeminen ei olekaan mikään helppo prosessi. Ensiksi ilmoittaudutaan ennätyksentekijäksi ja odotellaan virallisten sopimuspaperien saapumista. Kun paperit on täytetty ja faksattu takaisin Englantiin, alkaa odottelu. Ennätysten kirjan virallinen tutkija käy ilmoituksen läpi ja tiedottaa tuloksista jokusen viikon kuluttua.

Pinserinkin vastaus tuli muutaman viikon odottelun jälkeen. Ja kuinka kävi?

We have considered your proposal carefully but regret that it is not something for which we are currently interested in listing a record. We receive over 60,000 enquiries a year from which only a small proportion are approved by our experienced researchers to establish new categories.

Kunniakirja jäi siis tällä kertaa saamatta, pettymysten pettymys. Mutta olen silti edelleen aika varma siitä, että kyseessä todellakin on eniten kommentteja kerännyt blogikirjoitus. Jason Kottke kyseli blogissaan viime maaliskuussa omien lukijoidensa havaintoja kommenttiennätyksistä, ja sai ehdotuksia jotka eivät Pinserille pärjää (jos otetaan huomioon pelkät blogit).

Pinserin toiseksi kommentoiduin juttu, “Ilmalämpöpumppu“, muuten suorastaan kalpenee rinnalla 2388 kommentillaan.

13 thoughts on “20000

 1. Iso osa tuosta taitaa olla jotain epämääräistä mölinää, ei kommentteja Potteriin.

 2. kyllä toi kommenttiosasto vaikuttaa enemmänkin (esi)teinityttöjen keskustelupalstalta. mielenkiintoinen sosiologinen ilmiö..

 3. “kyllä toi kommenttiosasto vaikuttaa enemmänkin (esi)teinityttöjen keskustelupalstalta. mielenkiintoinen sosiologinen ilmiö..”*nauraa jonkun säälittävyydelle.*Yrititkö sä pöö olla jotenkin erittäin sivistynyt? Kröhöm! Okei! Pitäähän sitä antaa jokaisen kommentille arvoa. Ja nyt tämä pitää ottaa vakavasti. *naur*(mä ainankin ittestä oikein vakuuttavan kuvan)Joo toi määrä minusta ihan kohtuu iso. Olisin mä ainakin halunnut Guinnesin ennätysten kirjaan, mut ei voi mitään joku on aina parempi. Toi oli sit toinen kerta, kun mulla ois ollu mahdollisuus päästä siihen, mutta se onkin sit toinen juttu ja sitä en jaksa kertoo. Aivan niinku jotakuta kiinostaski. Kuka muuten sen 20000 kommentin kirjoitti? Kaikki jutut ei liity Potteriin, mutta SIVUAVAT sitä, koska me kaikki (tai siis ne jotka käyvät siellä) potteristit olemme potteristeja elikkäs ne tavallaan liittyvät Potteriin. Eikä kaiki tosiaankaan ole ees tyttöjä niinkuin se pöö väitti. Joo mää tuun tänne sit joskus paremmilla perusteluilla..

 4. Wuhuu :D Tehdään seiskasta ennätysketju :DD
  Oliski päästy ennätyskirjaan :D Huhhuh :D Olisin ollu tekemäs ennätystä :D
  Mut en ees tienny, et tääl on tämmönen 20000-ketju. Kiitos HBP, kun sanoit :D

 5. muahhahhaa… vallataan tääkin!!! T________T *pahisnaurua*

 6. ja kiihkeästi protestoiden:

  “pöö
  13.10.2006 klo 18:36

  kyllä toi kommenttiosasto vaikuttaa enemmänkin (esi)teinityttöjen keskustelupalstalta. mielenkiintoinen sosiologinen ilmiö.. ”

  hömhöm, esiteinityttöjen? mitäköhän sukupuolta se maskuliininen puolisko ihmiskunnasta sitten edustaa…
  ja Rakas Lavender: olen kerrankin samaa mieltä kanssasi; täällä haiskahtaa siltä kuin joku olisi yrittänyt nielaista sivistyssanakirjan… toden totta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *