Pikaloma Helsinki – New York

Finnair MD-11 Helsinki-New York (Google Video)

20-minuuttinen video matkasta Finnairin kyydissä New Yorkiin, ohjaamossa kuvattuna. Mielenkiintoisia kohtia kärsimättömille: Nousu Helsingistä 2:45; ensimmäinen laskeutumisyritys JFK:n lentokentälle kohdassa 11:45 (keskeytetään ylösvetoon, koska edellisenä laskeutunut kone ei ehdi poistua kiitoradalta tarpeeksi nopeasti) ja varsinainen laskeutuminen kohdassa 16:45.

Tästä voi nähdä, miten matkustajan näkökulmasta aika rajuiltakin vaikuttavat tapahtumat (ylösveto) sujuvat lentäjiltä ihan rutiinilla, eikä kyseessä ole mitenkään poikkeuksellinen tapaus. Ehkäpä joku lentopelkoinen saa tästä hieman rauhoitusta?

Videossa kuuluvat lentokoneen äänet tuovat ainakin itselle heti välittömän matkalle lähtemisen tunnelman. New Yorkissa olisikin kiva käydä.

2 thoughts on “Pikaloma Helsinki – New York

  1. Moo. Rauhoitti ainakin minun lentopelkoani, joten voin kyllä suositella ko. videota, jopa ilman ääntä. Aika rauhallinen oli tuo kehonkieli joten kai se ylösveto tosiaan on aika rutiinia.

  2. Eikä rauhoita. Paljon epäkohtia. Ensinnäkin pitääkö kahden äijän koko ajan painella niitä miljoonia naimskuukkeleita? IHAN OIKEEE, mitä niillä kaikilla tekee? “Väännämpä tätä vipua, niin syttyy lysti punainen valo”??? Pitääkö ne viimeviikon röntgenkuvat virittää siihen tuulilasiin??? Niin, ja välillä ei pidetty ollenkaan ratista kiinni…”Look ma’ no hands”. Sitäpaitsi kuskilla oli silmälasit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *